Бъдете млада и красива и на 50
Добра форма Здраве и красота

Бъдете млада и красива и на 50

Бъдете млада и красива и на 50. Каква е тайната на вечната красота и младост? Над този въпрос алхимиците са се карали повече, отколкото за формулата за създаване на златото. Разбира се, тялото ни и неговата младост не могат да съществуват вечно. Но учените все пак са извели алгоритъм за това как да върнат часовника за всяка жена поне с 20 години. Може би на двадесет години не мислите за това, но след 40, когато наближава преходът към менопаузата, сте готови да платите скъпо за това знание.

В куклунскея манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Витамини за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена

Величието на жената е вечно

Кои зодии се отнасят към жена си като към кралица

Как трябва да живеят жените през този период, за да придобият втора младост и силно женско здраве, и да бъдет млади и красиви и на 50.

Слушайте сигналите на тялото си

Сега концепцията „Минус 20“ е популярна в света. Тя гласи, че съвременната жена на 40 години трябва да изглежда като двадесетгодишна, а на 60 – като четиридесетгодишна.

Първият и един от най-важните детайли на концепцията „Минус 20“ е гинекологичното и хормоналното здраве. Жената над 40 години навлиза в късна репродуктивна възраст. Тя е красива, зряла, но в тялото й започват хормонални промени, свързани с възрастта. Следователно то се нуждае от помощ, за да ги преживее възможно най-безпроблемно.

На първо място, вслушайте се в сигналите и нуждите на тялото, намерете добър семеен лекар и гинеколог-ендокринолог, излекувайте всички нелекувани заболявания, особено гинекологичните, отървете се от хроничните възпалителни процеси. Те са „лакмус“ за системни проблеми в организма, които не само причиняват дискомфорт, отнемат жизнеността, но и в този момент на хормонални промени увеличават риска от развитие на някои видове рак.

Ето само един пример за гинекологичен провал, който без да лекувате, след няколко години рискувате да се превърнете в немощна стара жена от привлекателна тигрица: това е хроничното необичайно маточно кървене, по-специално голямата загуба на кръв по време на менструация. Така че, ако една жена не отиде на гинеколог, не се подложи на преглед, за да се установи причината за това кървене и не се лекува поне в тази зряла възраст, тогава, губейки много кръв всеки месец, тя накрая ще изтощи всички запасите от желязо в тялото, както и имунната, и нервната система.

В резултат на това ще се развие анемия, която ще се прояви като дълбока депресия, косопад до полуплешивост, разслояване на ноктите, тенът ще стане землист, жената ще се чувства безсилна, състарена, с бръчки.

На 40-годишна възраст е важно жената да има достатъчно количество витамини и микроелементи, по-специално желязо и витамин D, да знае своя хормонален фон и да го балансира своевременно.

Една от честите причини за хронична тежка кръвозагуба по време на менструация в късната репродуктивна възраст е намаляването на нивото на прогестерона – хормон, който предотвратява прекомерното излагане на женски полови хормони – естрогени. В резултат на това може да се развие вътрематочна патология: полипи и ендометриална хиперплазия, когато лигавицата вътре в матката се увеличава значително и лечението е необходимо.

Освен това, на 40-годишна възраст ендометриозата може значително да се влоши, което също е придружено от болка и тежко кървене, могат да се появят кисти на яйчниците и други женски заболявания.

За да не се докарате до старост, а да почувствате и погледнете желаните „Минус 20“, трябва да се погрижите за себе си: ако подозирате, че нещо не е наред, не го оставяйте без внимание, редовно посещавайте лекаря и си правете профилактични изследвания.

Талията до 80 см е не само красива…

В концепцията „Минус 20“ жената е стройна, активна, със стегната фигура. Но след 45 много от нас започват да напълняват – това се дължи не толкова на хормоните, които често се приписват на излишните килограми, а на факта, че се движим по-малко. Така че, ако искате да сте млади, преразгледайте диетата си и увеличете физическата активност.

Ако можете, започнете да правите видове гимнастика, подобряващи здравето: йога, пилатес; ако не, поне спрете да използвате асансьора и ползвайте стълбите, или вместо колата, разходете се, като вземете удобни обувки със себе си. Това ще подобри настроението ви и ще даде сила и еластичност на тялото, ще предотврати застояли процеси.

Знайте: ако не контролирате телесното си тегло, рискувате да попаднете в групата от хора с метаболитен синдром, който се характеризира с високо кръвно налягане и кръвна захар, нарушения на липидния метаболизъм и затлъстяване.

За жените мастните натрупвания в областта на корема са особено опасни. Ако обиколката на талията вече е над 80 см, това може да причини много здравословни проблеми. В крайна сметка, висцералната мазнина, съдържаща се в коремната кухина, е мощен ендокринен орган, който произвежда свои собствени хормони. Ако се допусне прекомерен растеж на коремната мастна тъкан, ще започне хормонален дисбаланс, което значително ще увеличи риска от диабет, атеросклероза, инсулт, инфаркт и дори рак.

Интимният живот е мощно антистресово средство

Сексуалният живот е голяма радост и антистрес. Когато това се случва с удоволствие, в хипоталамуса се произвеждат вещества, които неутрализират действието на хормоните на стреса кортизол и адреналин. Това е важно за здравето на жените на всяка възраст. Една жена се чувства обичана, необходима, уверена и щастлива, и следователно изглежда по-млада.

И жените, които са в периода на менопаузален преход, често имат проблеми с хармоничния сексуален живот. Поради хормонални промени и липса на естроген, лигавицата на вагината и уретрата става по-тънка и по-малко хидратирана. Следователно сексуалният живот, вместо удоволствие, започва да причинява такъв дискомфорт и болка, че жените го отказват. Това постепенно води до влошаване на съня, повишаване на нивото на тревожност и стрес, поради което дори семейства се разрушават.

Но такива свързани с възрастта хормонални промени са напълно естествени и е необходимо да говорите по тази тема с вашия гинеколог. Той лесно ще върне радостта от сексуалния живот, като ви предпише вагинални форми на естроген, лечение с вагинални форми на лечебни билки на базата на хиалуронова киселина, които овлажняват лигавицата. Той е много достъпен, активно се използва в света и значително подобрява качеството на живот на жената.

Защото понятието „Мминус 20“ предполага не само външната красота и здраве, но и качеството на живот. Защо възрастните чужденки имат силата и желанието да пътуват по света, да ходят в планините, да се усмихват? Тъй като приемат хормони и други лекарства, техните лигавици и кожа са хидратирани и стегнати, и продължават да правят секс. Те са здрави, защото следят нивото на захарта, холестерола, желязото си. Имат добра костна плътност, защото приемат необходимите хормони по време на менопаузата и се хранят правилно.

Храните се и не пълнеете

Храненето играе първостепенна роля в запазването на младостта по-дълго, както и да бъдете млада и красива и на 50. В крайна сметка, от това зависи попълването на органите и системите с витамини и енергия, както и външният вид. Учените са разработили така наречената „здравословна чиния“, която е с ниско съдържание на въглехидрати, с високо съдържание на протеини и здравословни мазнини. Така че на ден яжте по 5-6 пъти на малки порции, опитвайки се да не преяждате. За да се контролирате, фиксирайте така, че една порция храна да се побере в сгънатите ви длани.

„Здравословната чиния“ има 30% зърнени храни, 20% животински протеин, 40% зеленчуци и 10% плодове. Плодовете съставляват само една десета, тъй като теорията, че фруктозата е много полезна, е опровергана. Фруктозата не само се превръща в мазнини, но и въздейства на хипоталамуса по такъв начин, че притъпява чувствителността му към момента на насищане. Следователно човек не усеща навреме, че е сит, преяжда и напълнява.

Така че, за да не се отлагат въглехидрати в тялото под формата на мазнини, по-добре е да ядете плодовете сутрин, зеленчуци и протеини на обяд и да оставите кисело-млечна напитка с ядки или парче сирене за вечеря. Следобед можете да ядете грейпфрут или ябълки (те са по-ниско калорични) – това помага за намаляване на нивата на холестерола.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе