Витамини за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена

Витамини за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена
Здраве и красота

Витамини за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена

Често ни се налага да прикриваме несъвършенствата на кожата под грима, а чупливата коса под козметични масла, но има витамини за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена. Използваме витаминозни кремове и маски, които не дават желания ефект, забравяйки, че красотата трябва да се поддържа отвътре.

Ако на тялото липсват витамини, това ще се отрази на всички системи и органи, включително кожата, косата и ноктите.

3 домашни бабини маски за растеж на косата

Билкови цярове при атеросклероза и безсъние

Защо не можем без магнезий – минералът на подмладяването?

Представяме ви селекция от най-полезните витамини за женската красота и здраве – 11 задължителни добавки за всяка жена.

1.Пробиотици

Невъзможно е да постигнете чиста и красива кожа, без здрави черва. Токсините и шлаките, които си набавяме от бързото хранене, мазни и сладки храни, се изхвърлят основно през порите. А това провокира появата на акне, пигментация и мазен блясък по кожата. За да поддържате нормална чревна микрофлора, обогатете диетата си с храни, които съдържат пробиотици.

2.Рибено масло

Рибеното масло е един от основните източници на Омега-3 ненаситени мастни киселини. При недостига им кожата става матова и суха, и губи своята еластичност, косата се накъсва и пада, а ноктите стават чупливи. Ако в тялото попадне достатъчно количество Омега-3, то на повърхността на кожата се образуват фосфолипиди, които задържат влагата в клетките на епидермиса.

3.Витамин С

Аскорбиновата киселина е позната на всички като средство за профилактика на настинки. Но не всеки знае, че също така успешно се справя с бръчките, пигментацията и укрепва стените на кръвоносните съдове. Азиатските козметични марки бяха сред първите, които забелязаха прекрасните свойства на този витамин – той се съдържа в почти всички продукти за грижа за кожата.

4.Витамин Е

Тъй като витамин Е има антиоксидантни свойства, той предпазва кожата от вредните UV лъчи и уврежданията, причинени от ниските температури. Освен това подобрява микроциркулацията, което ускорява заздравяването на кожата след салонни процедури с киселини.

5.Витамин D

Това засяга здравето не само на децата, както мнозина погрешно смятат. Слънчевият витамин стимулира производството на колаген, което повишава еластичността на кожата, предотвратява появата на бръчки и минимизира възникването на акне. Той също така помага на фосфора и калция да се абсорбират по-добре и дори насърчава загубата на тегло, тъй като повишава метаболизма на тялото.

 

6. Биотин

Биотинът или витамин B7 е един от витамините за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена. Той също така е основният помощник в борбата за красотата на косата и ноктите. Той обогатява клетките с кислород и участва в тяхното делене, регулира работата на мастните жлези, което има положителен ефект при лечението на мазна себорея. Биотинът също така стимулира производството на кератин и колаген, като по този начин повишава стегнатостта и еластичността на кожата.

7. Колаген

Колагенът съставлява почти ⅓ от всички протеини в нашето тяло. Той отговаря за здравето на ставите, вътрешните органи и кръвоносните съдове, както и за еластичната кожа, здравите нокти и коса. След 25-годишна възраст производството на колаген намалява, в резултат на което по лицето започват да се появяват бръчки, а по тялото и целулит.

8. Калций

Калцият е необходим не само за здравината на ноктите и костите. При недостига му кожата също страда: появява се пигментация поради нарушен меланин, епидермисът губи влага и може да възникне възпаление. В допълнение, калцият е отговорен за метаболизма на клетките, които при липса намаляват скоростта на образуване, поради което кожата губи своята еластичност.

9.Витамин B12

Този витамин е любим сред холивудските козметолози, които го предписват за ускоряване на заздравяването на кожата и предотвратяване на възпаления. Ако страдате от матов тен или пигментация, но витамин D3, хиалуронова киселина и калций са нормални, тогава най-вероятно става въпрос за дефицит на витамин B12.

10.Витамин B9

Това е и фолиева киселина, която се счита за „женски“ витамин. И всичко това, защото отговаря за репродуктивната функция, помага на жената да роди здраво дете, намалявайки вероятността от развитие на малформации на нервната система в плода.

Но витамин В9 е необходим не само за бременните жени. Според статистиката, неговият дефицит се наблюдава във всяка секунда. Изразява се в постоянна умора, косопад и кожни проблеми. Фолиевата киселина ускорява деленето на клетките, което подобрява еластичността на кожата, нормализира мастните жлези, засилва растежа и блясъка на косата, укрепва ноктите. А в комбинация с витамините В6 и В12 – дава максимален ефект.

11.Липоева киселина

Тази киселина, без съмнение, ще се хареса на почти всички жени – с нейна помощ е по-лесно да отслабнете. Резултатът се постига чрез въздействие върху областите на мозъка, които контролират апетита. Киселината потиска чувството на глад и предотвратява отлагането на мазнини в черния дроб. Освен това предпазва нервната система и дава енергия.

Както виждате, витамините за красота: 11 задължителни добавки за всяка жена са известни на лекарите. Научете ги и вие и ги прилагайте в живота си.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе