Сок от алое помага при херпес
Добра форма

Сок от алое помага при херпес

Херпесът може да бъде много мъчителен и болезнен, освен това и силно загрозяващ външния вид, но сок от алое помага бързо да се справите с този проблем. Херпесът е вирусно заболяване, най-често локализирано по лигавицата на устата, устните, носа, роговицата, гениталиите. Веднъж попаднал в тялото, вирусът остава там за дълго време и е в неактивно състояние във вегетативните ганглии. Следователно, заболяването периодично се повтаря след измръзване, настинка, други болести, интоксикации. Сок от алое помага при херпес, макар че за неговото лечение се използват различни растения. Локално мехурчетата се смазват по 4-6 пъти на ден с пресен сок от алое вера, също така с отвара от дъбова кора, сок от жълтурчета или 5% алкохолен разтвор на прополис, както и с инфузия от билката ароматна теменужка.

Планинската арника също лекува херпес. Настойка от съцветия от планинска арника: 10 г от растението се заливат с 200 мл вряла вода, оставя се да заври, след това кисне за 1 час, приема се по 1 супена лъжица, три пъти на ден, преди хранене и се прилага върху херпесните папули по кожата и лигавиците.

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

НАЙ-ЛЕЧЕБНАТА ВОДА ЗА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА, МОЗЪКА И ЧЕРНИЯ ДРОБ

Сутрешна тибетска хормонална гимнастика

Освен това в лечението на херпес се препоръчват още няколко рецепти, освен сокът от алое:

№1. Листа и цветя от сладка детелина, цветчета от лайка, съцветия от планинска арника (всички по 30 г). 4 с.л. от тази билкова смес се поставят в 500 ml вряла вода. Оставете настойката за 30 минути да кисне, приемайте по 50 ml, 4 пъти на ден, преди хранене и нанесете върху засегнатите области като лосион.

№2. Трева от обикновен дубровник (40 г); листа от лечебен градински чай (30 г); листа от бял имел (5 г). 2 с.л. от тази билкова смес прибавете към 300 мл вряла вода, кипнете за 1 минута, оставете за 1 час за изстине, прецедете и нанесете на устните 6-8 пъти на ден. Също така може да приемате по 2 супени лъжици, 4-5 пъти на ден, преди хранене.

Сок от алое помага при херпес, но можем да препоръчаме и друга рецепта на традиционната медицина: борна киселина на прах се разтваря с преварена вода, докато се образува хомогенна каша. Тази маса се нанася върху областта на кожата, засегната от херпеса, покрита с превръзка, плат, образувайки компрес. Ден по-късно се прилага нова порция разтвор на борна киселина.

Така че не се отчайвайте, ако в разгара на грипния сезон ви връхлети херпесна инфекция. Както разбрахте, освен сок от алое, помагат още редица други растения.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе