Сутрешна тибетска хормонална гимнастика

Сутрешна тибетска хормонална гимнастика
Добра форма

Сутрешна тибетска хормонална гимнастика

Празниците отминаха, време е да започнем да изпълняваме обещанията, които си дадохме, че от тази година ще се грижим повече за себе си. В тази посока е много полезна сутрешната тибетска хормонална гимнастика.

Тази система поддържа всички хормонални жлези на тялото на възрастово ниво 25-30 години. Благодарение на това практикуващите хормоналната гимнастика се избавят от хронични заболявания, енергетиката на тялото се нормализира, стареенето на тялото се забавя, продължителността на живота се увеличава с 20-30 години.

Трябва да отделяте само 10-20 минути на ден за гимнастиката, която се прави веднага след събуждане (най-добре е да се събудите преди 6 сутринта, по това време тялото е най-добре наситено с енергиите на небето и слънцето). Упражненията са много прости, можете да ги изпълнявате, без да ставате от леглото.

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Топ 5 упражнения за бедра

10 причини да правите сутрешни упражнения всеки ден

Но трябва да се отбележи, че сутрешната тибетска хормонална гимнастика се прави с удоволствие или изобщо да не се практикува.

 

Упражнение 1. Разтрийте ръцете си

Лежейки в леглото, разтрийте ръцете си за 5-7 секунди, дланите ви трябва да станат горещи. Това упражнение ще помогне да се диагностицира състоянието на собственото ви биополе.

Ако дланите са сухи и горещи, тогава всичко е наред с енергията на тялото ви. Ако дланите са топли след разтриване, биополето леко намалява. Ако дланите изобщо не се затоплят и се навлажнят, това е сигурен знак, че тялото ви има сериозни проблеми. Такива хора често страдат от вегетативно-съдова дистония.

Каквито и да са дланите ви, преминете към следващите упражнения от сутрешната тибетска хормонална гимнастика, тъй като тя ще ви избави от всички проблеми и болести.

 

Упражнение 2. Длани върху очите

След разтриването на дланите, ги поставете върху очите. Натиснете леко върху тях, като се придържате към темпото: 1 секунда – 1 движение. Трябва да направите 30 такива движения за 30 секунди. След това не бързайте да махнете дланите си от очите, оставете ги в това положение за още 30 секунди, а ако страдате от лошо зрение, тогава за 2 минути.

По такъв лесен начин можете да подобрите зрението си, тъй като очната ябълка и всички рецептори наоколо се подхранват. Интересното е, че освен визията, се възстановява и естественият цвят на косата.

В упражненията за очи работим с епифизната жлеза, която е свързана с това как тялото ни възприема смяната на деня и нощта. За тази жлеза е много важно тялото да почива през нощта от 21-22 часа, а да е будно от 4-5 сутринта. И този ритъм ще се установи, когато правим това просто упражнение.

Също така с това упражнение ще се произвежда по-добре мелатонинът, който е много силен антиоксидант и ни осигурява младост, както и цвета на кожата, на косата и на очите. Освен това се подобрява зрението.

 

Упражнение 3. Натиснете с ръце ушите

Сега разтрийте дланите си и натиснете с ръце ушите: пръстите са в задната част на главата, притиснете дланите към ушите си. Темпо: 1 секунда – 1 движение. Има общо 30 движения.

Когато изпълнявате това упражнение, след известно време (за някои – след няколко дни, за други – след седмици или месеци), симптомите на хронични заболявания, свързани с ушите, могат да се „събудят“. Не се страхувайте и в никакъв случай не спирайте да правите упражненията, просто трябва да ги прилагате по-леко, ако се появи болка.

След известно време вашето хронично възпаление на ушите ще изчезне напълно и слухът ви ще се подобри значително, главата ви ще работи по-добре: ще се появи яснота. Лекуват се ушите (средно, вътрешно и външно) и лимфната система на лицето.

Тук взаимодействаме с нервната си система и целия вестибуларен апарат, за да сме добре ориентирани в пространството.

Упражнение 4. Лифтинг на лицето

Поставяме палеца си зад ухото, свиваме ръцете си в юмруци и започваме лифтинг от брадичката към ушите, като натискаме силно лицето и гърба, това е 1 движение, но трябва да направите 30.

След това упражнение може да почувствате прилив на кръв към лицето си и дори да се изпотите малко. Стимулира лимфната циркулация, подобрява кръвообращението. Овалът на лицето се стяга, цветът и състоянието на кожата му се подобряват. Подобрява лимфния дренаж.

Тук допълнително работим върху ушите, масажираме ги добре, разтягаме ги в различни посоки, като по този начин въздействаме върху цялото тяло и го презареждаме, нежно действайки върху лимфния възел, който е зад ухото – долу, в трапчинката.

Упражнение 5. Масаж на челото

Поставете ръцете си на челото по следния начин: дясната директно докосва челото, лявата се притиска отгоре. Започнете да масажирате челото си със совалкови движения на скръстените ръце от слепоочие до слепоочие, като правите едно движение в секунда. Извършете 30 движения за 30 секунди.

Това упражнение помага за изчистване на максиларните синуси, активира хипофизната жлеза и като бонус – изглажда бръчките.

Това е областта на нашия черен дроб. Освен това активираме зоната на 3-то око, разтриваме мястото с фалангите на пръстите отдясно и отляво, след това я разтриваме нагоре и надолу по носа. По това време работим и с хипофизната жлеза – тя отговаря за работата на всички останали жлези.

Упражнение 6. Масаж на темето

Поставяме ролка под врата или сгъваме възглавницата, сплитаме ръцете си, като дясната ръка е отдолу, лявата лежи отгоре. Започваме да правим движение на няколко сантиметра от главата от челото до тила.

Правим го 30 пъти. След това „зависваме“ над темето и правим движения от едното ухо към другото. Също така 30 пъти. Това упражнение е много добро за тези, които имат високо или ниско налягане: то ще се върне към нормалното.

С това упражнение се подобрява подвижността на раменните стави и се изпомпват мускулите на ръцете. Болката в раменете изчезва и ако преди не сте могли да вдигнете ръцете си, след известно време можете лесно да го направите.

С тези много важни движения работим с последната чакра и хипоталамуса, който отговаря за взаимодействието на тялото с външния свят, а също така определя как нашият ум си контактува с Духовния свят. Почувствайте това упражнение – има взаимодействие с цялата ни психика.

Упражнение 7. Масажирайте щитовидната жлеза

Подготовка: изглаждаме цялата брадичка с гърба на ръката от ухо до ухо, много приятни усещания. След това: с фалангите на пръстите от двете страни, под ухото, тръгваме с движение надолу към ключиците, масажирайте нагоре и надолу по врата. Със същите движения минаваме задната част на врата и разтриваме 7-ми шиен прешлен с едната ръка, след това с другата 15 пъти.

Преминаваме с лек масаж с фалангите на пръстите по цялата гръдна кост и под ключиците. Ръцете, свити в лактите, са кръстосани и палците са вкарани дълбоко в ключиците (това са точките на превключване на мозъка – болка), повдигнете лактите нагоре и надолу – 15 пъти. (За начинаещи можете да започнете упражнението без подготовка).

Поставяме дясната длан върху щитовидната жлеза, лявата ръка отгоре. След това с лявата ръка се придвижете от щитовидната жлеза към пъпа на няколко сантиметра от тялото. Повторете това движение 30 пъти. В края на изпълнението върнете лявата длан към дясната и задръжте в това положение за 5-7 секунди.

Упражнение 8. Масаж на тимуса

Почукайте мястото на жлезата – събудете я (намира се между ямката на гърлото и гръдния кош). След това масажирайте много важните точки: началото на гръдния кош (в средата, между гърдите), е точката на „океана на спокойствието“, а втората, която се намира между гърлената ямка и точката на „океана на спокойствието“ – по минута.

След това направете масаж под гърдите от подмишниците до центъра на гърдите и обратно, като така се спасявате от мастопатия. И след това направете леки движения с ръце, последователно от подмишниците, действайки върху втория лимфен възел.

След това се препоръчва дишане със стомаха няколко пъти – „влизане в потока“.

Упражнение 9. Масажирайте корема

Без да отделяме ръцете си една от друга и от тялото, бавно ги плъзгаме върху корема. Направете 30 кръгови движения по посока на часовниковата стрелка по корема. Благодарение на този масаж изчезва хроничният запек, подобрява се работата на червата.

Допълнително: краката са свити в коленете, масажирайте мекия корем, прокарвайки пръстите по-дълбоко в стомаха и леко разклащайки ги, така освобождаваме червата от застойни процеси.

След това краката се изпъват и прибираме перинеума навътре 30 пъти.

Упражнение 10. Завъртете китките и глезените си

Ако леглото ви не е достатъчно твърдо, тогава трябва да се преместите на пода, за да направите това упражнение. Повдигнете ръцете и краката си нагоре, дланите и стъпалата са успоредни на пода.

Загряване: Завъртете китките и глезените си. Сега ги разклатете добре за 30 секунди. Това упражнение подобрява кръвообращението в капилярите и изчиства малките енергийни канали. Също така в това положение свивайте и разпускайте пръстите на ръцете и краката, а краката ги извийте надясно и наляво.

Упражнение 11. Разтриване на краката

Седнете в леглото. Масажирайте краката си един по един. Ако се открият болезнени точки, тогава си струва да ги „масажирате“ старателно. В края на масажа разтрийте краката си отгоре надолу. Намажете краката със зехтин или друго масло. Това е всичко!

След извършването на сутрешната тибетска хормонална гимнастика се препоръчва да се изпие чаша топла вода.

Противопоказания за извършването на хормоналната гимнастика са: остро сърдечно заболяване, хипертонична криза, остра стомашна язва и артрит, сериозни гръбначни патологии, следоперативно състояние, болест на Паркинсон.

Сутрешната тибетска хормонална гимнастика е изпитано през вековете средство, така че опитайте и вие да подобрите или профилактирате работата на хормоналните жлези.

 

Tagged ,
на горе