По-добре късно, отколкото никога – кога идеята за брак не е добра

Кои зодии мечтаят за брак и кои се плашат от него
Любов и партньорство

По-добре късно, отколкото никога – кога идеята за брак не е добра

Понякога връзката между двама души не е добра. Може да си мислите, че всичко  наред, но това да не е точно така. Повечето връзки се създават, развиват и в даден момент идва идеята за създаване на семейство и сватба. Голяма част от хората късно осъзнават тази истина. Тогава те разбират, че идеята за брак не е добра. Може да има много признаци за това и ако ги усетите навреме, има как да вземете мерки и да подобрите ситуацията във връзката.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

И все пак ето кои са признаците, че мисълта за прехвърляне на връзката на друг етап не е добра:

Правите го за него

Обичате партньора си. Знаете, че той иска официално да сте семейство и по документи. Не можете да си представите да ги нараните. Не е изключено да сте се колебали дали да приемете предложение или да откажете, но в крайна сметка сте продължили напред заради него. Но ако бракът не е това, което искате, и го правите само заради другия, в дългосрочен план това ще се отрази негативно на взаимоотношенията ви. Може да се прояви проблеми като изневяра или лъжа, така че тази идея не е добра. Да, трябва да правите някои компромиси, за да имате успешен брак, но не и да жертвате бъдещето си.

Чувствате, че сте сгрешили, като сте приели предложението му за брак.

Запитайте се защо това е грешка. Защо тази стъпка не е добра? Дори да няма реална причина да се чувствате така, може би инстинктът ви подсказва да се откажете. В 9 от 10 случая инстинктът ви може да се окаже правилен, както и ако чувствате, че идеята за брак не е добра, поне не на този етап.

Не се чувствате добре със себе си

За много жени да получат предложение за брак от половинката си е едно от най-хубавите и романтични неща, които могат да им се случат. Какво по-хубаво да сте завинаги с човека, когото обичате. Ако обаче тази мисъл не ви кара да се чувствате добре със себе си, дори да сте приели, може би бракът не е добра опция.

за брак
По-добре късно, отколкото никога – кога идеята за брак не е добра

Замисляли сте се какво би станало, ако отмените сватбата

Хей, това вече е сериозно. Самият факт, че мисълта да отмените сватбата, ви е минавала през ума, трябва да ви накара сериозно да се замислите. Отговорете си на въпроса защо се омъжвате – защото обичате този човек и защото искате да се вречете един на друг, или защото вече сте напреднали с подготовката и се страхувате как решението ви би се приело от околните. Ако пък парите, които ще загубите, ви притесняват, разводите също не струват евтино.

Харесвате прекалено много сегашния си начин на живот

По принцип в това не би трябвало да има нещо лошо, освен ако не сте готова на никакви промени след брака. Неизбежно такива ще има, като най-малкото ще заживеете заедно, ако досега не сте и ще имате повече отговорности. Ако обаче идеята да промените начина си на живот изобщо не е добра според вас, вероятно ще имате проблем с правенето на компромиси във връзката.

Нещата не се събират

Както вече казахме, хората се променят. Но определено идеята за брак не е добра, ако се окаже, че изобщо не познавате партньора си. Представете си, че в последния момент научавате мрачна тайна от миналото му като проблеми със закона, предишен развод или дори дете, това са много червени флагове.

По-добре късно, отколкото никога – кога идеята за брак не е добра
По-добре късно, отколкото никога – кога идеята за брак не е добра

Искате титлата

Това звучи зле, знаем. Вероятно изобщо не искате да си го признаете, но някои хора просто искат да са женени, за да кажат, че са направили тази стъпка. Тази идея обаче не е добра. Това звучи повърхностно и е така. Ако бракът е ваша цел, но щастливият и равноправен брак не е, определено не сте готови за брак.

Чувствате се под натиск

Това може да звучи безумно. Притискат ви да пиете. Притискат ви да отслабнете. Но да бъдете притискани да направите такава голяма промяна като брака изглежда лудост, нали? Тази стъпка не е добра, ако се осъществява под натиск. Вероятно си мислите, че сте по-силни от това. Вероятно си мислите, че родителите ви, обществото или дори приятелите ви никога не биха могли да ви окажат такъв натиск. Но дори и с тази очевидна идея, това се случва всеки ден. Хората се женят, обвързват или дори предлагат брак, защото се чувстват принудени. Всички техни връстници са женени и те просто чувстват, че трябва да го направят.

Вижте още:

Аромат, който привлича любовта – как да си направите парфюма на Афродита

Естествени антидепресанти: ТОП-7 парфюми, чийто аромат успокоява

Как лесно да изберем парфюм

Твоята чувствителност е СИЛА!

Отървете се от ограничаващите вярвания: Отключете истинската си вътрешна сила!

6 съвета как да му привлечете вниманието, когато връзката не върви

Tagged , ,
на горе