Боряна Калейн отново е гимнастичка №1 на Европа

Боряна Калейн отново е гимнастичка №1 на Европа
Добрата новина

Боряна Калейн отново е гимнастичка №1 на Европа

Известната състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн за втори път бе избрана чрез гласуване за гимнастичка №1 на Европа. Тя спечели престижната награда и през 2021 година.

Заедно с отличието, Боряна спечели и любовта на феновете си.

Гласуването се организира от Европейската федерация по художествена гимнастика и самите фенове избират победителя. Другите две конкурентни гимнастички са Виктория Оноприенко – Украйна и Дария Варфоломеев – Германия.

Боряна Калейн отново е гимнастичка №1 на Европа

НОВ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ: Боряна Калейн с два златни медала на Европейското в Тел Авив

Кои са най-добре платените спортисти в света за 2023 г

Ето какви награди печели българската състезателка по художествена гимнастика:

Боряна Калейн се състезaва предимно в индивидуален спорт, но печели медали и в ансамблови съчетания. През 2018 година Боряна Калейн печели сребърен медал на световното първенство в отборно класиране заедно със своите съотборнички Катрин Тасева и Невяна Владинова. Отличието бе за бухлаки и лента, а на първенството на континента, завоюва сребро на бухалки и бронз на обръч.

През 2023 година в Баку спортистката спечели златен медал индивидуално на Европейското първенство по художествена гимнастика. Завоюва също световна и европейска титла с националния тим на България във Валенсия.

Боряна Калейн споделя, че е много щастлива за тази награда. Радва се, че има много верни фенове и им благодари. Искрено се радва на признанието и обещава, че ще се стреми да показва една нова, различна гимнастика на състезанията.

infomax-logo-50-15-HWПреславското съкровище – бляскаво свидетелства за Златния век на България

Tagged , , ,
на горе