НОВ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ: Боряна Калейн с два златни медала на Европейското в Тел Авив

НОВ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ: Боряна Калейн с два златни медала на Европейското в Тел Авив
Лайфстайл

НОВ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ: Боряна Калейн с два златни медала на Европейското в Тел Авив

Шест медала спечелиха българските гимнастички на първенството в Тел Авив при жените и още три при девойките.

Боряна Калейн спечели първото място на топка и бронзов медал на финала на обръч на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Тя представи съвършено съчетанието си с топка и с 35.350 точки безапелационно грабна златото. За нея това е трети медал от шампионата след среброто в многобоя и бронза на обръч.

Но това не е единствения успех за Калейн която спечели втората си европейска титла на първенството в Тел Авив, след като триумфира на лента с оценка от 34.050 точки. Тя бе последна в състезанието при индивидуалистките, излизайки с последен стартов номер, като представи съчетанието си по спиращ дъха начин.

Калейн изигра силно композицията си на обръч и получи оценка от 33.900 точки. От българския щаб не се забавиха и веднага оспориха резултата, но  не беше прието от съдиите. Втората българка Стилияна Николова допусна грешка и се нареди на осмо място с 30.500 точки.

Шест медала донесоха за България красивите грации на първенството в Тел Авив при жените и още три при девойките. А много от успехите им са исторически за страната ни. За пръв път от 34 години насам две българки се качиха на почетната стълбичка в многобоя на шампионат на Стария континент. А за последно през 1992 година България печели европейската титла отборно, пише nova.bg

Стилияна Николова, която до миналата година се състезаваше при девойките заяви своето място и спечели бронзов медал в многобоя, а на  финалите не бе допусната не успя да спечели медал след ниски оценки от журито, въпреки прекрасното изпълнение.

Ансамбълът ни, който също прави дебют на голямо първенство остана без медали на финалите след като отбора допусна грешки при изпълнението на своите композиции.

 

 

 

Tagged , , , , , , , , ,
на горе