Как да се заредите с положителна и лековита енергия от природата?

Как да се заредите с положителна и лековита енергия от природата?
Психология

Как да се заредите с положителна и лековита енергия от природата?

 

 

Специалистите в областта твърдят, че природата е така създадена, че да бъде в пълен взаимен синхрон. Следователно потапянето в нейната красота е наистина безценно.

Карл Густав Юнг вярвал, че истинският и естествен живот е „плодородната почва на душата“. Вие получавате подкрепа от природата, дори и когато се обръщате към нея само в съзнанието си.

Директният физически контакт с природата (цветята, ароматът на хумус, звукът на птиците, вятърът в косите ви) е незаменим, с каквото и да било. Най-добрият и ефективен начин, е действително да се потопите, а не визуално.

 

Ето няколко лесни метода:

  1. Заземяване.

Как става това? Събуйте се боси. Притиснете здраво краката си към земята, почувствайте колко уверено и сигурно стоите върху повърхността й. Затворете очи, като поддържате равновесие. Поемете дълбоко въздух, усещайки как енергията ви изпълва. След това, направете продължително издишване, отпуснете горната част на тялото. Междувременно си представяйте как емоционалното и физическото напрежение излиза от вас с издишването.

Постарайте се да включите всичките сетива: слушайте шумът на листата, ромоленето на ручейчето, почувствайте въздуха с всяка клетка на тялото ви.

Целта е да постигнете пълно сливане със земята, дълбока релаксация и мощен прилив на енергия. Когато установите контакт с природата, започва незаменим обмен на енергийни, химически и електрически потоци, което е много полезно за физическото и психическо здраве. Нещо изключително важно за съвременният градски човек.

  1. Броене на звездите по небесния океан.

Ако е топла лятна нощ, можете да легнете директно върху тревното килимче, в останалите случи можете да използвате постелка или хамак. Докато наблюдавате звездното небе ще усещате силен магнетизъм, който ще ви напомни за дълбоката връзка с Вселената. Продължете, като си представяте, че се намирате в епохата, когато човечеството се е водило от звездите, без други средства за навигация. Тогава хората са били много по-близо до природата.

Въображаемото ще излезе на повърхността и ще ви напомни, че природата е не само наоколо, но и вътре, в самите вас, вие сте част от нея.

  1. Потапяне в звука на водата.

Както знаете, човешкото тяло е 70 % вода. Буйните и шумни потоци ще ви накарат, да забравите за всичко и да се потопите в съзерцанието.

Отидете близо до брега на река, езеро, море или океан и си представете как се свързвате с потока на водата. Звукът и вибрациите на водата насърчават към дълбока и хармонична връзка с естествените системи.

  1. Общуване с дърветата.

Това упражнение е подходящо само, когато сте в реален физически контакт с гората. Поставете ръцете си върху кората на дървото, след което бавно ги отстранете. Някои от вас е възможно да почувстват топлина или приятни тръпки по „възглавничките“ на пръстите. Продължете, като си изберете друго дърво и повторете: хванете го, почувствайте го и бавно отстранете ръцете си.

  1. Засаждане и отглеждане на зеленчукова градина.

Можете да опитате с покълване на боб. Можете да засеете моркови, магданоз, босилек или мента на балкона си и да ги наблюдавате как растат. Научете се да говорите с растенията, защото те са много възприемчиви.

Вижте още ⤵️

Три причини да спрете да се тревожите за негативните мисли

Виж защо трябва да се разделиш с него завинаги 

Неща, които задължително да направиш след раздяла

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе