„Не сме интимни вече! Помощ!“
Любов и партньорство

    „Не сме интимни вече! Помощ!“

 

Защо интимността между двойките избледнява с времето и как се решава това

Изисква се време, за да се изгради една връзка. Интимността е от важно значение за здравите отношенията между партньорите. Ако сте интимна двойка, тогава връзката между вас няма да е само физическа, но също емоционална и интелектуална. За съжаление с времето тя избледнява и това може да повлияе много на вашите отношения. Истинско предизвикателство е да живеете заедно без да сте интимни, а още по-трудно е да се опитате да върнете искрата между вас. Но това не трябва да ви кара да се предавате. Няма невъзможни неща. Ние сме тук, за да ви помогнем и първо ще ви кажем причините, поради които интимността избледнява с времето, а след това и как да се справите с този „малък“ проблем.

Ето кои са най-често срещаните причини, поради които двойките спират да бъдат интимни.

Няма нищо ново

Нищо ново не се случва между вас. Съвсем спокойно може да отгатнеш какво ще иска той и знаеш много добре какво харесва. Познавате се толкова отдавна и може би сте се отегчили вече един от друг. А това води до липса на сексуален интерес към отсрещния партньор. Липсата на новост, тръпка и вълнение е причината интимността между вас да избледнее.

Пристрастени към телефона

Често срещан съвременен проблем. Да, няма нищо лошо в това да харесваш технологиите и да си „ в крак“ с новостите. Но не си омъжена за телефона ли си, нали? Той би ли заменил мястото на мъжа до теб? Не, нали? Тогава не пренебрегвай партньора си, заради смартфона си и виртуалния свят в него. Реалността е тук и сега. Нищо не може да замени физическия контакт и присъствието на любимия човек. Дори и последния модел Айфон.

Не обсъждате проблемите в леглото

Премълчаването на проблемите ги прави още по-големи. Ако имаш такива с твоя партньор трябва да ги обсъдите и заедно да ги решите. Няма нищо нито срамно, нито пък страшно. Но избягването на интимност и игнорирането само ще усложнят допълнително ситуацията. Откровения разговор е най-добрата терапия, която със сигурност води до положителни промени.

Но както казахме вече – за всеки проблем си има решение. Представяме ви най-добрите съвети, с които да върнете интимността между вас.

Искаш да правиш любов с него – планирай го

Не разчитай на спонтанността. Планирай всичко до най-малката подробност. Приготви романтична вечер с вкусна вечеря, свещи и любимата му музика. Подготви спалнята и прекарайте остатъка от вечерта заедно в леглото. Започни с леки докосвания и целувки и се оставете на чувствата и страстите да ви водят.

Отидете на почивка

Излезте от къщата в която и без друго само се карате. Една кратка почивка може да направи чудеса за сексуалния ви живот. Избягайте за малко от проблемите, работата и отговорностите. Отдайте се изцяло един на друг и се наслаждавайте на моментите, прекарани заедно. Всеки миг е ценен, когато е споделен с любим човек.

Има и други форми на физическа интимност                                              

Когато кажем „физическа интимност“ всички го свързваме само с едно единствено нещо – правенето на любов. И това е много грешно схващане. Интимността е смесица от нежни докосвания и жестове. Прегръдките и целувките помагат да се свали напрежението и създават усещане за близост.

Опознайте се по-добре

Мислиш си, че знаеш абсолютно всичко за него? Това определено не е така. С времето хората се променят. Прекарайте повече време като истинска двойка и положете усилия да се опознаете по-добре. Човек е пълен с изненади и винаги може да научиш нещо ново за него, независимо от това колко добре го познаваш. Опознаването на партньори ти ще е от ключово значение за възстановяването на интимните ви отношения. След като го познаваш, вече ще знаеш добре какво наистина той харесва. И така ще сте в синхрон, който ще сложи край на проблемите ви в интимността.

Вижте още ⤵️

7 психологически трика, за да го накарате да жадува за вас

Знаци,  че бракът ти е към своя край

Когато разговорът се превърне в спор, направи това 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе