Знаци, че бракът ти е към своя край
Любов и партньорство

Знаци, че бракът ти е към своя край

 

Казват, че трябва да избереш не този мъж, с когото искаш и можеш да живееш, а този без когото животът ти не би имал смисъл. С времето любовта между двойките се променя. Ако в началото е силна и страстна, през годините тя намалява. И остава само уважението един към друг. Но често тези съществени промени не се забелязват веднага. Само че липсата на любов и романтика, както и честите скандали между съпрузите влияят на брака. Но това не винаги означават, че е настъпило време за раздяла.

Виж признаците, които подсказват, че твоят брак отива към своя край.

Живееш като сам човек

Един от най-големите признаци, че бракът ви е приключил, е с него да живеете така, сякаш сте необвързани. Когато той не те включва в плановете си, излиза сам с приятели, прибира се късно през нощта. Социалните мрежи също играят важна роля. Не публикува снимки с теб в профила си, нито коментира снимките ти и изглежда така, сякаш този човек е свободен. Няма нищо нередно в това да имате лично пространство и да излизате един без друг понякога. Но когато това се превърне в често явление, то вашият брак не го очаква нищо добро.

Бъдещите ти планове не включват съпруга ти

Колко важна е любовта в твоя брак? Обичаш ли наистина съпруга си? Опитай се да си представиш остатъка от живота си без него. Тази мисъл причинява ли ти болка? Ако не се притесняваш и не изпитваш нищо от факта, че няма да имате общо бъдете, това е сигурен знак, че бракът е пред провал. Но ако не може да си представиш живота си без него, със сигурност връзката ви може да бъде спасена.

Не го ревнуваш

Вярно е, че прекалената ревност не е добре и за двама ви, но не може да отречеш, че там, където има любов, винаги се намесва и ревността. Ако обаче не ревнуваш мъжа си, не се притесняваш, когато излиза сам и не изтръпваш при мисълта за изневяра, може би вече не си влюбена в него и не се страхуваш, че може да го изгубиш.

Различни възгледи за брака

Дори и да сте женени от дълго време, ти и твоят партньор имате различни възгледи за перфектния брак. И ако мненията ви прекалено много се разминават, а не можете да откриете баланса между тях, това ще повлияе неблагоприятно на вашата връзка.

Насилието е червен флаг

Не става въпрос само за физическо, но и за психическо и емоционално насилие. В нещастните бракове най-често срещано е емоционалното насилие. То може да остави трайни следи и да увреди психиката на жената за цял живот. Проявява се най-често, когато съпругът ти те омаловажа или унижава, вместо да те подкрепя. Ако партньорът ти често те кара да се чувстваш зле и недостатъчно добра в това, което правиш или пък ти казва, че си недостойна за него, това е знак, че страдаш от тази форма на насилие.

Мислиш ли за изневяра?

Двойките, които имат здрави отношения не биха допуснали подобни мисли в умовете си. Ако идеята да изневериш на мъжа си не ти изглежда ужасяваща, даже напротив, това означа, че любовта и уважението към него започват да отслабват.  Но преди да предприемеш това действие, помисли как би се почувствал той и искаш ли да си на неговото място?

Избягвате се един друг

Ако ти и съпругът ти избягвате да сте дълго време заедно, като например да стоите в една стая, това е сигурен знак, че връзката ви е на път да приключи. Влюбените двойки правят всичко възможно, за да прекарат повече време заедно, за разлика от тези, между които вече няма любов и единственото, което ги свързва е само и единствено един подпис.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе