Има ли щастие в токсичната връзка
Любов и партньорство

Има ли щастие в токсичната връзка

 

 

Противоречията и споровете между двойките са нещо съвсем нормално, особено при дългосрочните връзки. Но всяко нещо има своите граници. Понякога различията между двама души са прекалено много и честите караници довеждат връзката до провал. След което следва опустошителна раздяла. Но защо трябва да става така? Лесно е да се дава съвет от страничен наблюдател. Но все пак е хубаво да се замислите, дали сте направили всичко възможно, за да спасите вашите отношения.

Преди да си решила да зарежеш настоящия си партньор, прочети тази статия и виж дали наистина си струва да сложиш край.

Как да разбереш кога да запазиш една връзка и кога не?

Говори за проблемите с него

Въпреки трудността, която изпитвате в този момент е необходимо да изясните всичките онези неща, за които непрекъснато се карате. Споделете си какво най-много ви дразни у другия. Независимо от факта, че може да го нараниш с думите си и двамата се нуждаете от този разговор, за да спасите връзката, която е на път да се разпадне.

Запитай се дали виждаш перспектива в тази връзка

Имаш ли бъдеще с него? Искаш ли да бъдеш негова съпруга и майка на децата му? Имате ли общи цели? Ако отговорът на всичките тези важни въпроси е отрицателен или си несигурна, то е най-добре да прекратиш връзката навреме, за да няма повече негативни последствия и за двама ви.

Отдръпни се от него за няколко дни

И двамата се нуждаете от лично пространство и време, за да вземете решение за общото ви бъдеще. Твърде вероятно е през времето, когато си далеч от него, да изпиташ още по-силни чувства. Много често, когато двойките си „починат“ един от друг, следва помирение и прошка.

Спомни си защо си започнала да се срещаш с него

Какво те накара да избереш него? Помисли за хубавите му качества и черти, както и за красивите споделени мигове. Щастлива ли си с него? Можеш ли да продължиш напред, сама? Все същата ли си откакто се запозна с него? Нима вече имаш други мечти и планове, в които той не участва? Променила ли си се? Ако причината, поради която си с този човек вече не съществува е най-добре да прекратиш тази връзка.

Как се чувстваш?

Разстроена ли си постоянно от действията му? Споровете между двама ви съсипват ли психиката ти? Ако тази връзка ти носи само болка, гняв и разочарование, то най-добре е да сложиш край. Нямаш нужда от токсични хора в живота си. Заслужаваш някой, с който да си щастлива и спокойна, а не да се чувстваш като пациент на психиатрична клиника.

Той готов ли е да положи усилия и да спаси връзката ви?

Ти ли си единствената, която иска да спаси тази връзка? В здравата връзка и двамата души трябва да полагат усилия и да се борят еднакво. Ако само ти си тази, която го иска, е безсмислено да продължаваш да хабиш труда си.  Може би си твърде изморена от всичко това и е по-добре да спреш до тук. Не пропилявай времето, борейки се грешния човек, защото така може да пропуснеш срещата си с правилния.

Влез в ролята на външен наблюдател

Опитай се да погледнеш връзката си от външна гледна точка. Виждат ли другите проблеми, които ти не може да видиш? Може би всички около вас ви казват, че връзката ви отива към своя край и възгледът ти за любов е изкривен. Не мисли със сърцето си и не позволявай на емоциите да говорят, вместо теб. Няма никакъв смисъл да продължаваш да си част от живота на някой, с когото не си щастлива.

Страх от самота

С него си, защото се страхуваш от мисълта да бъдеш сама? Мислиш си, че никога няма да срещнеш отново някого? Нито пък да изпиташ любов? Не бъди толкова черногледа. Животът е истинска комедийна драма понякога. И в него ще срещаш десетки актьори, но само правилните ще останат до теб и ще са част от живота ти. Останалите ще си тръгнат, но тяхната роля не е била напразно. Те са ти дали безценни уроци, които трябва да помниш. Само така ще може да се предпазваш от токсичните герои, които са опустошителни за теб. А ти си главната актриса и финалът е щастлив. За теб.

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе