ПРАВИЛА ЗА ПО-ЛЕК И БЕЗ СРАМ ЖИВОТ
Психология

ПРАВИЛА ЗА ПО-ЛЕК И БЕЗ СРАМ ЖИВОТ

 

 

Правилата и принципите могат да ви донесат повече успех, радост и щастие. Въпреки че, ще ви отнеме време, докато успеете да промените мисленето си и да излезете от дълбоките коловози, за да развиете успешно долупосочените принципи. И веднага щом успеете, животът сякаш става по-лесен, а броят на решенията, които трябва да се вземат, намалява. Това ще освободи място в ума ви за по-важни неща, като например творчество, повишена производителност и по-ярко присъствие.

Ето някои лесни правила, съгласно които можете да значително да заживеете с лекота в сърцето:

На първо място – започнете да обичате себе си. Тялото ще ви се отблагодари за тази любов.

Казвайте на любимите ви хора и децата възможно по-често, че ги обичате. Чувството на обич е „храна“ за душата.

Не се опитвайте да налагате вашето мнение у околните. Ако вие харесвате нещо или някой, не е задължително и при другите да е така.

Не копнейте за нечий друг живот. Колкото и да ви е трудно, не проклинайте даденият ви живот. Не всеки има привилегията, да се роди в човешка форма.

Променете вредните си навици и започнете да живеете здравословно, колкото се може повече. И физическото, и духовното ви тяло със сигурност ще ви се отблагодарят.

Живейте само в настоящето. Не си хабете енергията, за да страдате по миналото си или да се тревожите за бъдещето.

Направете щастлив денят на някого, дори и непознат, например, преди да влезете в асансьора, първо пуснете хората да излязат от него. Това е вежливо и ще предизвика симпатии към вашата личност.

Незабавно спрете, да си губите времето, за да мислите какво мислят другите за вас или да се впечатлявате от думите им. Чуждото мнение рядко има значение и определено не си струва енергията, изразходвана за него.

Много внимавайте какви мисли допускате в умът си. Всяка мисъл излъчва определена честота, т.е. тя може да ви разболее, но може и да ви излекува. Всичко е във вашите ръце. Бъдете търпеливи и упорити, докато започнете да контролирате мислите си.

Никога не изпитвайте срам от това, което сте.

Никога не чувствайте вина за чувствата, които имате в сърцето, защото те са истински.

Бъдете горди с всичко, което сте постигнали със собствени сили.

Не позволявайте да ви подценяват, защото всеки носи своята уникалност и винаги има с какво да е по-добър от другия.

Започнете да четете литература за духовно самоусъвършенстване.

Осигурете си достатъчно сън, защото добрият сън бързо облекчава стреса, неутрализира гнева и лошото настроение. Това е много мощно лекарство.

Определете колко сън ви е необходим, за да бъдете продуктивни и в добро настроение. Вие и хората около вас ще го оцените.

Грижете се за себе си сякаш сте батерия, която трябва да се зарежда постоянно. За да я поддържате заредена с енергия, имате нужда от сън, упражнения, правилно хранене, водене на дневник, ходене, търсене на знание и медитация.

Смейте се, усмихвайте се и играйте с децата си. Няма значение колко напрегнат е бил вашият ден. Те не трябва да бъдат „наказвани“ за това.

Един ден е въпрос на здравословни, както за физиката, така и за психиката, навици. Живейте всеки ден по начин, който отразява каква личност искате да станете в бъдеще.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе