Какво казва зодията за хранителните ви навици

Какво казва зодията за хранителните ви навици
Астрология

Какво казва зодията за хранителните ви навици

Храната е много важна част от нашето ежедневие. Освен че не можем без нея, внимателно трябва да подбираме с какво се храним, за да бъдем здрави и да имаме сили да се справим с ежедневието, което ни предлага много напрегнати и трудни ситуации. Много хора обаче пренебрегват здравословното хранене, най-вече защото просто нямат необходимото време да хапнат нещо полезно, а тичат към най-близкото заведение за бързо хранене и след това се връщат към ежедневните си дейности. В голяма част начинът, по който се храним се определя от характера ни, който пък се дължи и на нашата задоия. Така че знакът, под който сме родени, донякъде е отговорен и за хранителните ни навици. Ето как обичат да се хранят зодиите:

Овен. Тези хора са склонни да бъдат заети и бързо движещи се, така че не обичат да губят време за сложни ястия. Те предпочитат да използват кухненски приспособления, които улесняват приготвянето на храна. Предпочитат бързи и лесни рецепти през повечето време. Овенът притежава елемента на огъня, което също се изразява в неговите хранителни предпочитания. Това включва горещи и пикантни храни, както и храни, богати на протеини, които поддържат неговия активен начин на живот. Храненето с пълноценни ястия за тях е важно, за да ги поддържате в добро здраве в дългосрочен план.

Телец. Хората от тази зодия обичат да готвят и да експериментират в кухнята. Те имат апетит и се наслаждават да ядат на масата в спокойна и комфортна обстановка. Качеството на храната им е нещо, което те приемат доста сериозно, което означава, че нямат проблем да харчат повече пари за скъпи хранителни стоки.Телците се радват на сладкиши, хляб и тестени изделия. Те не са почитатели на диетите, но щедрите им хранителни навици могат да допринесат за здравословни проблеми по-късно в живота.

Близнаци. Те се интересуват по-малко от яденето, а придават по-голямо значение на компанията и разговора по време на хранене, отколкото на самите ястия. Има много Близнаци, които обичат да готвят и са доста добри в това. Те не се страхуват да смесват кухни и да опитват нови неща. Близнаците трябва да имат разнообразие в това, което ядат, в противен случай бързо им омръзва. Едно от предимствата на повечето хора от този знак е бързият метаболизъм, така че те са по-малко склонни към проблеми с теглото, свързани с храната.

Рак. Раците имат славата на отлични готвачи. Те предпочитат домашно приготвена храна, която често включва рецепти, предадени от техните предци. Те не обичат да правят компромиси с качеството за по-евтини съставки и имат особена привързаност към богатите, успокояващи храни. Докато те обичат да готвят за другите, Раците не обичат да споделят храната си. Те също имат склонност към преяждане.

Лъв. Те не са най-големите фенове на готвенето и обикновено не са много талантливи в кухнята, но обичат да ядат и да се поглезят с изискани ястия навън. Въпреки незаинтересоваността си да приготвят храна, те могат да се възползват от случая, ако трябва да забавляват гостите или да приготвят големи ястия за семейството при специални поводи. Лъвовете имат „по-луксозно“ небце, предпочитайки скъпи храни, приготвени с висококачествени съставки. Ако бюджетът им позволява, те няма да се поколебаят да се почерпят с омари, стриди и шампанско. Някои Лъвове се справят с едно голямо хранене на ден, което може да бъде пагубно за приема на основни витамини и минерали.

Дева. Девите са естествено талантливи, изобретателни готвачи, които обикновено избягват разхищението на храна и могат да приготвят впечатляващи ястия от остатъците. Желанието им да сервират вкусна храна надвишава опасенията им, свързани с цената на продуктите, и те може да са по-склонни да харчат допълнително за органични съставки. Те имат голямо внимание към детайлите и това се вижда в тяхната презентация. Девите могат да бъдат предразположени към проблеми с храносмилането, поради това, че имат чувствителен стомах. Обикновено предпочитат по-леки, лесно смилаеми храни, включително много плодове и зеленчуци.

Везни. Те обичат да готвят и не се страхуват да опитват нови вкусове или да променят методите си в кухнята. Те могат да бъдат строги, когато спазват определени рецепти, особено печени ястия, които изискват внимание към количеството. Но също така обичат да адаптират рецептите според собствения си вкус. Понякога те отделят повече енергия, за да направят храната си да изглежда добре, вместо да се фокусират върху нейния вкус. Везните обичат да ядат по малко от всичко в менюто, въпреки че имат предпочитания към сладкиши и шоколади и биха пропуснали основното ястие за десерт, ако е необходимо.

Скорпион. Скорпионите са донякъде безразлични към готвенето, но тези, които се наслаждават, са добри в това и обикновено имат естествен талант. Те нямат нищо против да споделят храната си и когато трябва да приготвят ястия за другите, те могат бързо да придобият нужния ентусиазъм. Скорпионите са известни със здравословния си апетит и когато са гладни, могат да изядат големи порции висококалорични храни. От друга страна, те също могат да прекарат дълъг период от време без да ядат, докато гладът отново не настъпи. Много скорпиони обичат пикантните храни и редовно включват топли ястия или подправки в храната си.

Стрелец. Стрелците, които готвят, са силно авантюристични в кухнята. Вроденото им любопитство и любов към експериментирането ги прави отлични кандидати за изпробване на нови кухни, аромати и комбинации. Те обаче могат да готвят по-рядко, защото обичат да опитват нови и интересни храни от различни ресторанти. Стрелците процъфтяват с екзотични, пикантни, необичайни ястия. Те имат голям апетит и могат да страдат от храносмилателни проблеми поради преяждане и прекомерно пиене.

Козирог. Козирозите са по-традиционни по отношение на храната, като предпочитат домашно приготвени ястия и се придържат към редовен график за хранене. Готвенето може да бъде терапевтично за тях и те се грижат повече за качеството на храната, отколкото за количеството. Скучните задачи като нарязване или почистване на зеленчуци не ги притесняват и те ще положат усилия, ако резултатите отговарят на техните стандарти. Козирозите могат да бъдат придирчиви и обикновено не обичат пикантни храни.

Водолей. Водолеите обикновено не обичат да готвят, но когато го правят, рядко се придържат към предписаните рецепти. Те са щастливи да споделят храната си с другите по време на хранене. Много Водолеи в крайна сметка стават вегетарианци или вегани, поради хуманитарния им характер. Те предпочитат по-нискокалорични ястия, пълни с плодове и зеленчуци, пред храни, богати на протеини.

Риби. Те са склонни да бъдат чувствени и хедонистични, което се отразява значително в техните хранителни и готварски навици. Те обожават храната и изпитват голямо удоволствие да приготвят вкусни ястия, които да се сервират в добре декорирана, романтична атмосфера. Въпреки че предпочитат традиционните ястия, те могат да бъдат креативни, когато искат. Мнозина от тях използват храната като начин да предадат любовта си към другите. Те обичат просто приготвени ястия, които не са прекалено силни на вкус. Някои Риби могат да бъдат много придирчиви, с отвращение към специфични храни. Смята се, че все пак пият много, затова трябва да внимават с консумацията на алкохол.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе