Когато разговорът се превърне в спор, направи това
Любов и партньорство

Когато разговорът се превърне в спор, направи това

 

 

Имала ли си връзка, в която всеки разговор се превръща в спор и така до безкрай? Колко често си губила контрол по време на емоционален разговор с твоята половинка? Обикновената ви дискусия преминава в скандал? Независимо каква е причината, поради която да се стигне до това, на нито един от двама ви не му е приятно.

Но ако ти е писнало да спориш с него, защото прекалено много го обичаш и не искаш това да повлияе на отношенията ви има начин да се справиш със ситуацията.

Представяме ти съвети, които ще ти помогнат спорът ви отново да премине в нормален и спокоен разговор.

 

Тайм-Аут от твоя страна

Когато той започне спора без някаква видима причина, най-доброто, което може да направиш е да замълчиш. В противен случай ако му отвърнеш, може да стигнете до обиди и да си размените доста неприятни думи, за които после ще съжалявате.

Подбирай внимателно думите си

Не се оставяй на емоционалността да те води. Преди да кажеш нещо на глас, първо го обмисли добре. Какви ще са последствията от твоите думи и този спор? Не наранявай егото му, защото това няма да ти го прости. Избягвай упреците и повишаването на тон. Когато са ядосани, хората казват неща, за които после дълбоко съжаляват.

Започнете да си давате повече време

Причината за вашите всекидневни спорове може би не е това, което изглежда. Не е защото си забравила фурната включена или не си почистила масата, а си бързала да пуснеш сериала си. Когато двама души постоянно се карат, романтичната искра между тях най-вероятно е угаснала. Определено това е повод за притеснение за бъдещето на връзката ви, но е напълно възможно отново да върнете пламъка в отношенията ви. Може би вече не се целувате толкова често или не си отделяте време само за вас двамата. Има много начини, по които отново да се сближите.

Гневът е основният проблем

Ако все пак сте решили да се борите за връзката си, обърнете внимание на гнева. Не може емоциите ви постоянно да ви водят. Кой от двама ви е по-избухлив? Може би от него тръгва всичко. И ако той не успее да овладее гнева си, споровете и скандалите между вас скоро няма да приключат. Преди нещата да се влошат още повече трябва да осъзнаеш този проблем и да работиш върху него.

Постави се на мястото на партньора си

Преди да отвърнеш с какъвто и да е аргумент, постави се на негово място и се опитай да разбереш гледната му точка. Да, приятелят ти обръща всеки нормален разговор в спор, но има ли някаква причина за това? Прехвърлянето на вината от единия на другия не е добра идея. Помисли след което твое действие той най-често избухва. Възможно ли е да правиш нещо, което го дразни? Поемете отговорност за действията си и направете всичко възможно, за да се справите с тези проблеми, които са твърде нездравословни за вашите отношения.

Егото проблем ли е?

Едно е да уважаваш себе си, а съвсем друго е да имаш твърде голямо его, което пречи на връзката ти. Гордостта е хубава и полезна, но понякога засяга щастието ти. От време на време трябва да навеждаш глава и да осъзнаваш грешките си. Да отстъпваш и да поставяш твоето щастие и това на него на първо място. Не би била щастлива ако живееш с човек, с когото постоянно се карате, нали?

Не говори за миналото

По време на спор, нещата между вас може да се изострят и да изгубите контрол. В такъв случай е твърде вероятно да засегнете неща от миналото, които са ви донесли болка и това само ще усложни ситуацията. Може би по този начин искаш да се защитиш и да му напомниш, че те е наранил някога. Но това не е отговор на проблема, а и ти самата също го нараняваш с думите си.

Не винаги споровете  означават, че връзката ви е към своя край. Но тези малки ядове, пренебрегването и непрекъснато обвиняване на другия човек,  влошат ситуацията още повече. Бъдете по-добри и толерантни един към друг. Борете се за връзката ви и изградете по-здравословни отношения. И винаги помнете, че вашето щастие е на първо място. Проблеми е имало и винаги ще има, но не пропилявайте времето си в безсмислени спорове. Ценете всеки един миг, прекаран заедно и се наслаждавайте един на друг.

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе