Неща, които задължително да направиш след раздяла

Неща, които задължително да направиш след раздяла
Психология

Неща, които задължително да направиш след раздяла

 

Раздялата е най-болезнената част от връзката. Край, който носи със себе си душевна болка и тъга. Поправянето на разбитото сърце е труден процес, който изисква време и търпение, както и огромен самоконтрол. Но винаги може да направиш положението, в което се намираш, една идея по-добро за теб. Има десетки неща, които може и трябва да направиш. И след тях ще се чувстваш със сигурност по-щастлива, отколкото си сега. Не забравяй, че в този момент имаш най-голяма нужда от приятелите си. Животът без приятели е сив и скучен, а и те винаги знаят как да излекуват сърцето ти.

Представяме ти някои от нещата, които задължително трябва да направиш, след раздялата ти с него.

Посмей се

Посмей се на някои от изборите, които си направила, включително и на него. Била си по-млада, наивна и леко глупава, когато си мислила, че той е перфектния за теб и ще сте винаги заедно. Сериозно ли отново би се влюбила в някой като него? С тази ретро прическа и смешна тениска на анимационен герой? Най-вероятно не. Обсъждането му с твоите приятелки би ти се отразила доста добре.

Бъди постоянно заета и заобиколена от приятели

Старай се да не оставаш никога сама. Самотата е първата стъпка след раздялата към депресия. Намирай си постоянно занимания, с които умът ти да е зает, за да нямаш време да мислиш за него и за болезнената раздяла. Разсейването на мислите няма да спре болката, но поне ще ти помогне до някаква степен да не мисли само и единствено за това. В крайна сметка, съществуват и много други неща, за които има смисъл да живееш.

Отиди на почивка

Едно от нещата, които трябва да направиш след като се разделиш с него, е да отидеш на почивка в друг град, а защо не и в друга държава? Вземи със себе си и най-забавните си приятели. Това може би е най-добрата терапия, която лекува успешно разбитото сърце. Нямаш нужда от ръка, която да държиш. Единственото, от което се нуждаеш е нов път, по който смело да вървиш.

Време за промяна

Преобразяването на жената след раздялата може и да звучи като клише, но е доказано, че помага. Направи промени във външния си вид, но не веднага. Драстичните решения са най-често тези решения, след които следва доза съжаление. Промени прическата си, обнови гардероба си, започни да спортуваш. Всички тези леки промени ще ти се отразят благоприятно.

Все още си в играта

Това, че си се разделила с него, не означава, че никога повече няма да се влюбиш. Или ако ти е прекалено рано отново за любов, неангажиращия флирт няма да навреди. Не се затваряй и не отхвърляй всички други мъже, само защото не са „него“. Наслади се на цялото мъжко внимание, което получаваш.

Готвенето и печенето са забавна терапия

Интересни и забавни неща са готвенето и печенето, които задължително трябва да направиш след раздялата си с него. Забрави за килограмите в този момент. Няма да промениш драстично теглото си след парче шоколадова торта, а защо не и цялата? Загубата на апетит е често срещана след раздяла, но не допускай това да се случи и на теб. Слагай престилката и отивай в кухнята. Има толкова много вкусни неща, които трябва да опиташ, но първо трябва да ги приготвиш.

Парти, някой?

Купи си роклята, която си хареса миналата седмица в онзи магазин. Облечи се в нея, гримирай се, обуй високите токчета и отиди на купон с приятелите си. Забавлявай се и се наслаждавай на момента. И не се притеснявай да отговориш на онзи мъж, който не сваля поглед цяла вечер от теб.

Пренареди дома си

Изхвърли всичко, което ти напомня на бившия си. Не е чак толкова трудно. Премести лампата, дивана, смени завесите и изхвърли тези стари калъфки – замени ги с нови, с които не се сещаш за него. Ето така ще изглежда много по-добре домът ти. И няма да се натъжаваш, защото вече с нищо няма да се сещаш за него.

Доброволец за социални каузи

Приюти за животни, образование на деца в неравностойно положение, домове за стари хора – има толкова много благотворителни каузи и институции, в които може да се включиш. Ще се отрази чудесно на психическото ти здраве и ще те накара да изпиташ благодарност за всичко, което имаш. Ще се почувстваш истинска късметлийка и ще осъзнаеш, че има и по-болезнени неща от раздялата с него.

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе