Три причини да спрете да се тревожите за негативните мисли

Три причини да спрете да се тревожите за негативните мисли
Психология

Три причини да спрете да се тревожите за негативните мисли

Случвало ли ви се е понякога да сте усещали, че понякога сте прекалено критични към себе си или изпълнени със страх и безпокойство? И притеснявали ли сте се някога колко негативни мисли имате и че не можете да се отървете от тях? Ако е така, следващите редове са за вас.

Научени сме, че негативните мисли са лоши и токсични, както и  че за да се чувстваме уверени, трябва да изгоним негативните мисли от живота си. И така, какво правите с целия този негативен боклук в главата си? Как го карате да спре? И дали опитът да се заглуши негативната мисъл с позитивна такава наистина е най-добрият начин за управление на ситуацията?

Повечето хора схващат погрешно целия този негативен мислещ дебат, защото не разбират какви са мислите на първо място. Трябва да знаете, че щастието не зависи от това колко малко негативни мисли имате, а от това какво правите с тях, когато те се появят. Ето три причини да спрете да се тревожите за това, което минава през ума ви:

Нормално е да имате негативни мисли.

Всеки ден в човешкия ум минават по милиард мисли, от които средно около милион са отрицателни, показва проучване. Повечето от нас са обзети от негативни мисли ежедневно. Дори тези, които изглеждат положително настроени, защото са си купили нова кола например, преди това са мислели негативно, защото не са я имали.  И това е добрата новина – този тип мисли са нормална част от човешкото функциониране. Това означава, че не е нужно да се притеснявате от факта, че ги имате на първо място. Без значение колко мрачни са, всичко е съвсем нормално.

Не е нужно да вярвате на негативните си мисли.

Всъщност не е нужно да вярвате на мислите си изобщо. Толкова е просто. Умът ви би искал да повярвате, че всичките ви мисли са верни. Един от начините да направите това е като мислите, че вие ​​и той сте едно. Истината е, че умът ви е само една част от вас. Да можете да отделите мислите си е едно от най-полезните неща, които може да направите. Ако още не схващате, опитайте да мислите за себе си като за четири части – ум, физическо тяло, сърце и духовен аспект. Умът ви е само инструмент, който можете да използвате.

Всички ваши мисли и възприятия са филтрирани чрез вашата уникална система от убеждения и именно този филтър предизвиква негативни мисли. Негативът е във филтъра. Когато се опитвате да преодолявате нещо и да израствате, това, което се опитвате да направите, е да смените филтъра – опитвате се да промените системата си на вярвания.

Не е нужно да анализирате неприятните си, критични мисли или да се притеснявате за тях. Те са само мисли. Ако наистина искате да имате по-малко от тях, спрете да ги слушате. Чувството за истинско спокойствие и удовлетворение се случва, когато умът ви е тих, или в моментите, колкото и малко да са, когато си спомняте, че не е нужно да вярвате на мислите си. Приемете го игра. Запитайте се какво ли би станало, ако не вярвате в това, дори и за няколко секунди? Резултатът винаги е странно вълнуващ.

Можете да станете позитивни за негативните мисли.

Няма нищо лошо това да изберете да мислите позитивни. Просто знайте, че негативната мисъл на първо място няма значение. Вероятно не е вярно и не означава нещо за вас. Когато започнат да ви обземат негативни мисли, започвате да се подценявате и да смятате, че това се случва, защото не сте достатъчно добри. Това е поне толкова отрицателно, колкото и първоначалната мисъл.

Може да изглежда фина разлика, но е важно да забележите негативната мисъл и да не й давате почва да расте. И колкото повече правите това, толкова по-малко подобен тип неща ще минават през ума ви.

Хората смятат, че положителното мислене е пътят към изцелението, но най-бързият начин за това е първо да приемете, че единствената причина, поради която се чувствате зле е, че слушате нещата, които умът ви казва. Можете да опитате да разберете откъде идват негативните ви мисли – но тъй като те се основават само на погрешни убеждения, защо просто не ги игнорирате?

Да се ​​научим да пренебрегваме гласа в главата си, който ни казва, че не сме достатъчно добри, не заслужаваме любов и т.н. понякога е от съществено значение, за да сме щастливи. Колкото по-скоро се научим да го правим, толкова по-бързо ще върнем хармонията в живота ни.

Вижте още ⤵️

Щастливи и сами-зодиите, които са най-добри необвързани

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе