Признаци, че ти си проблемът във връзката
Любов и партньорство

Признаци, че ти си проблемът във връзката

 

Отново ли се с скара с партньора си? За пореден път си разменихте болезнени думи, които може би след седмица вече ще сте забравили. Но сега ти е неудобно дори да го погледнеш и започваш да си задаваш въпроса: „Аз ли съм проблемът във връзката?“ Когато спорът отмине и емоциите у теб са потушени, тогава започваш да осъзнаваш какво реално се е случило. И може би съжаляваш за казаните от теб думи. Време е да се промениш, защото следващият скандал и обидните думи, изречени от теб, ще доведат до раздяла. И един съвет от нас – никога не вземай решения и не говори, когато си ядосана. Шансът да съжаляваш след това е голям. А не може да върнеш нито времето, нито думите си.

Представяме ти някои от признаците, които подсказват, че ти си проблемът във връзката.

Неспособността да се държиш отговорно

„Защо аз винаги съм проблем?“ Самото задаването на този въпрос дава началото на проблемите. Този мисловен процес може да повлияе лошо на връзката ти, тъй като в момента, в който си зададеш този въпрос, ти започваш да се самооправдаваш и избягваш поемането на отговорност за действията си. На първо място, партньорът ти трябва да знае, че ти оценяваш тази връзка и държиш на него. Има много начини, по които да покажеш, че наистина съжаляваш за случилото се. За да поправиш стореното от теб, трябва да признаеш вината си и да се чувстваш отговорна за скандалите помежду ви.

Имаш ли проблем с нрава?

Да кажеш, че имаш лош характер е едно, но съвсем друго е всеки път да се оправдаваш с него за острите думи, които си казала по адрес на мъжа си. Ако смяташ, че прекалено бързо се ядосваш, крещиш за най-незначителните неща и винаги си тази, която първа повишава тон и се сърди, със сигурност си „проблема“ във връзката.

Няма граници или стени, които да са твърде високи

Според психолози, липсата на емоционални граници, може да бъде голяма проблем в една връзка. Прекалено много пилееш емоциите си.  По този начин на партньорът ти е много по-трудно да се свърже с теб. И може да се превърнеш в личност, която всички избягват. Връзката процъфтява, когато между двамата партньори има добра и откровена комуникация, уравновесени емоции и привързаност. И ако на теб ти е трудно да се справиш с тях, ще се превърнеш в проблем за връзката си. Нужно е да се научиш да контролираш емоциите си и да се изразяваш правилно.

Психиката ти е много важна

Когато твоето психично здраве е застрашено е нужно да потърсиш професионална помощ. Трудно е с разхлабена психика да оправдаеш всичките очаквания, които партньорът ти има за теб. Когато се чувстваш депресирана и не ти се прави нищо, той ще те помисли за безотговорен и мързелив човек. Но истината е друга и ти трябва да я споделиш и да потърсиш решение на проблема.

Не полагаш реални усилия

Връзката изисква много работа. И ако искаш да имаш здрави отношения с твоя партньор, трябва да полагаш постоянно усилия. С времето романтиката между вас може и да намалее, но никога не е късно да се опиташ да върнеш онази искра между двама ви, която я имаше в началото. Не е нужно всеки ден да правиш романтични изненади, но ако искаш връзката ти да процъфти отново е нужно да полагаш усилия и да се бориш за партньора си. Това, че е до теб сега, не означава, че не може да си тръгне.

Несигурността е проблем

Несигурността е най-голямата причина, заради която нещата между вас не вървят добре. Ниското ти самочувствие ти пречи да поддържаш връзката си жива. И не само започваш да се съмняваш дали отношенията ви не са добри, заради теб, но и несигурността води до проблеми в интимността. Съмненията ти, че той ти изневерява, също са плод на ниското самочувствие. Време е да помислиш колко често показваш несигурност и защо. Само така ще разрешиш проблема, който си ти самата.

Вижте още ⤵️

Ето как да разберете дали е влюбен във вас

Здравословни ползи от половия живот

3 основни неща, които всяка жена трябва да направи, за да привлече мъжа

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе