Рецепта за пилешки бутчета с топено сирене. Представяме ви много бърза и лесна рецепта за пилешки бутчета с топено сирене. Това ястие е подходящо, както за обяд, така и за вкусна вечеря, а продуктите са за 6 порции.
Рецепта за пилешки бутчета с топено сирене
Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача
Супа топчета – класическа рецепта
Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза
Необходими продукти:
✔ 6 броя пилешки бутчета;
✔ 4-5 триъгълничета топено сирене;
✔ олио;
✔ чубрица;
✔ сол – на вкус;
✔ черен пипер – на вкус;
✔ червен пипер – по желание.
Пилешки бутчета с топено сирене – начин на приготвяне 👌:
Измийте пилешките бутчета, след което ги осолете, поръсете с черен пипер, чубрица и ако желаете със сладък червен пипер.
Подредете ги в подходяща тавичка за печене, която преди това е намазнена.
Долейте с вода, която да залее пилешките бутчета малко над половината.
Поставете във фурната да пекат, която е предварително загрята на умерена температура. Оставете да се пекат за около 1 час или степен на готовност, според вашето предпочитание.
На всеки 15 минути, с помощта на по-голяма лъжица, поливайте бутчетата със соса, в който се пекат.
След като минат 60 минути, налейте чаша вода, която да бъде почти пълна. Разтворете топеното сирене. Извадете тавичката, след което го добавете към соса, в който се пекат пилешките бутчета с топено сирене. След като соса се смеси с втечненото топено сирене, отново полейте месото.
Върнете тавичката обратно във фурната за още около 10-15 минути.
Готовите бутчета с топено сирене може да сервирате с гарнитура пухкаво картофено пюре, сварен ориз, ориз със зеленчуци, задушени зеленчуци, пържени картофки или свежа зеленчукова салата.
Добър апетит!
Пилешки гърди-необичайно вкусни
Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка
ДИЕТИЧНА ВЕЧЕРЯ: „Палачинки“ от пилешко филе
Рецепта за агнешка супа с гъби
Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка
Печени, златисти картофи със заквасена сметана – чудесен вариант на вечеря „по селски“