С тези 5 лесни стъпки отслабвате без диета

отслабвате без диета
Добра форма

С тези 5 лесни стъпки отслабвате без диета

 

Днес ще ви разкажем как да отслабвате без диета.

И така, искате да отслабнете. Кое е първото нещо, което правите?

Минавате на диета, нали?

Грешка!

Не е нужно да спазвате диета, за да отслабнете, твърди инфлуенсърката и фитнес гуру Моника Мей, която поддържа канала Fit Girl’s Diary в youtube.

Всъщност диетата е най-лошият начин да се подходи към загуба на тегло, ето защо толкова много хора имат проблеми със загубата на тегло, въпреки че са на диета от цяла вечност, казва Моника и споделя как можете да отслабнете без диета, в 5 лесни стъпки.

Самата тя твърде дълго се е борила с наднорменото тегло, преди да открие работещ начин.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание HappyWoman.bg 

Ето как  да отслабвате без диета

СТЪПКА 1: Направете списък

Има ОГРОМНА разлика между ДИЕТА и ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА.

А ключът към отслабването е да ядете здравословни храни всеки ден – да не се подлагате на диета и да ядете само пиле, яйца и зеле в продължение на един месец. За да отслабнете и да го задържите, трябва да сте доволни от храните, които ядете. За да се придържате към здравословното хранене, трябва да поддържате високи нива на допамин.

 

Защо да го правите: Защото ТРЯБВА ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТЕ НА ХРАНИТЕ, които ядете. Така че, първо, направете списък със здравословни храни, които наистина обичате да ядете. Запишете ги на лист хартия и опитайте да създадете рецепти около тях.

Също така направете списък с „нездравословни храни“, които харесвате, например: пица, палачинки, бисквити.

След като създадете този списък, потърсете здравословни рецепти за тези храни (напр. потърсете „рецепта за здравословна пица с безглутеново тесто“ или „здравословни палачинки от овесено брашно“.)

 

Изпробвайте различни рецепти всеки ден и експериментирайте с различни здравословни храни ежедневно.

Трябва да се наслаждавате на храните, които ядете, така че не забравяйте да направите списък и да ядете само здравословни храни, които наистина харесвате.

Блогърката Лизи Питърсън сподели най-лесният начин за отслабване

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

 

СТЪПКА 2: Похапвайте всеки ден

Противно на всичко, което може би сте чували за това, че похапването е вредно за вас, на мен похапването ми помогна да отслабна, твърди Моника. И не съм само аз – закуските са толкова важни, когато става въпрос за отслабване, но толкова много хора не го осъзнават.

 

Хапването на лека закуска ще ви помогне да отслабнете, тъй като намалява апетита, помага ви да поддържате стабилна кръвната си захар и ви помага да останете сити по-дълго между храненията.

Сега, разбира се, закуските отново трябва да са здравословни, така че отново направете списък със здравословни закуски, които харесвате.

Ако обикновено обичате да похапвате чипс, намерете зеленчуков чипс, който можете да направите сами.

 

Стегнат корем без тренировки и диета? Да, с тези 5 метода, които наистина работят

Tя правеше планк всвсекиеки ден в продължение на месец. Вижте как се промени тялото й!

СТЪПКА 3: Яжте храни с голям обем

Ето следващата тайна на Моника: „Това е едно от онези неща, които ми помогнаха много да отслабна, така че слушайте много внимателно (ще го кажа само веднъж ). За да се чувствате доволни от храните, които ядете, трябва да сте сигурни, че не ядете недостатъчно. Това е така, защото телата ни имат това нещо, наречено „детектор за обема“.

Това означава, че за да се заситите, ТРЯБВА ДА НАПЪЛНИТЕ ОПРЕДЕЛЕН ОБЕМ в стомаха си.

Това обяснява защо никога не можем да се наситим, ако изядем шепа бадеми, въпреки че са около 300 kcal. А перфектните храни с голям обем са храни с по-малко калории, но с по-голям обем.

Например: броколи, карфиол, тиквички, краставица, патладжан, зеле, маруля и др.Така че, не забравяйте да включите тези храни в диетата си, за да изпълните обемната част. Стомахът ви не разпознава вкусовете, той просто иска да е сит. Така че, дори ако решите да хапнете пица за обяд, винаги я допълвайте с ОГРОМНА купа салата, за да запълните този обем. По този начин гарантирате, че ще се наситите с по-малко от вредната храна.

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

 

 

СТЪПКА 4: Създайте здравословни процедури

Създаването на здравословен начин на живот като цяло е ключът към отслабването. Ето защо трябва да си създадете здравословни навици, към които ще се опитвате да се придържате ежедневно. По-скоро това е здравословна сутрешна рутина, която ще се опитате да поддържате, или правете най-малките промени – просто започнете. Дали това ще е каране на колело или ходене до работа, вместо да отидете с кола, или да вземете обяда си на работа, вместо да го купите, да пиете чаша вода преди всяко хранене, да пиете чаша чай всяка вечер преди лягане.

Може да изглежда като малка промяна, но ще има голямо влияние върху вашето здраве и тегло.Създаването на здравословна рутина също ще ви помогне с фактора дисциплина.

 

СТЪПКА 5: Упражнявайте 30 минути на ден

„Винаги казвам това на клиентите си: Не става въпрос за това колко време прекарвате в тренировка, а в това какво правите с времето си в тренировка. Можете да останете вкъщи и да тренирате по 20-30 минути на ден и пак да имате по-добри резултати от някой, който ходи на фитнес.Това е така, защото интензивността е много по-важна от продължителността на тренировъчната сесия. Става въпрос за това колко ще се ускори пулса ви, а не за това колко време ще прекарате на кардио машина. След като години наред се борих да отслабна, най-накрая разбрах всичко и успях!“ – казва Моника Мей.

Плюс това, наличието на този навик за упражнения ще ви помогне да създадете този здравословен начин на живот, който в крайна сметка ще доведе до загуба на тегло в дългосрочен план.

Ето вече разкрихме как да отслабвате без диета! Успех!

Вижте още⤵️

Четирите зодии, чието мислене все още е от старата школа

Зодиите, които издигат стени пред себе си и са трудни за обичане

Ето как разваляте връзките си в зависимост от зодията ви

Трите основни закона на Вселената, които винаги работят

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе