Ориз, риба и… сладки! Тайните за гладката кожа на японките

Тайните за красота на японките
Добра форма

Ориз, риба и… сладки! Тайните за гладката кожа на японките

Способността на японките да изглеждат млади до дълбока старост е истинска мистерия в сферата на красотата. Всъщност тук няма магия.

Основните оръжия на японките са храненето, грижата за кожата и добрите навици

Има легенди за особената красота на жителите на Япония. До дълбока старост те успяват да поддържат гладка кожа, сияеща от здраве. В опит да разгадаят тайната на вечната младост на японките много експерти се позоваха на климата, въздуха и дори генетичния код. Лекарите и козметолозите обаче са сигурни: „Ние сме това, което ядем“ – благодарение на особеностите на храненето, както и на компетентното почистване на кожата, японските жени изглеждат перфектно до старини.

Кои са тези топ 8 храни на щастието според учените

Минус 10 кг. за месец с вкусен кефир

Веганска пица с нахут

Щe ви разкажем какви храни са включени в менюто на жителите на Япония и защо са толкова полезни за състоянието на кожата

Основата на диетата на жителите на Япония е ориз, риба, зеленчуци, зелен чай – един от най-важните източници на фибри, витамини и антиоксиданти.

Тайните за красота на японките

Оризът

е богат на витамини от група В, включително рибофлавин. Наричат ​​го „витаминът на красотата“, защото поддържа нивото на колаген, което прави кожата гладка и еластична, а също така предотвратява стареенето. Освен това оризът съдържа витамин Е, естествен антиоксидант, който ефективно се бори със свободните радикали.

Вместо месни продукти японките предпочитат

риба и морски дарове.

Това е истински склад за омега-3 мастни киселини, които имат благоприятен ефект върху състоянието на сърцето и допринасят за запазването на колагена.
И накрая, зеленият чай е друг мощен антиоксидант, който помага за предотвратяване на стареенето както на кожата, така и на цялото тяло.

Японките също не отказват сладкото,

но не предпочитат обикновените европейски десерти.
Японските сладки обикновено се правят от естествени съставки и на много малки порции. Много от тях могат да бъдат опитани изключително в Страната на изгряващото слънце.
Друго правило на японските жени: „Не поставяйте върху кожата това, което не е готово за ядене.“ Зеленият чай, оризът, водораслите са „храна за красота“ и същите тези съставки често се включват в продуктите за грижа за кожата. Колкото по-естествени, свежи съставки, толкова по-добре: това се отнася както за храненето, така и за козметиката.

Освен това дамите от Страната на изгряващото слънце старателно почистват кожата си два пъти на ден, като използват масло, измиващ продукт и хидратиращ лосион.

infomax-logo-50-15-HWНина Добрев: Нова година, нов континент. Антарктида 2023 г.

infomax-logo-50-15-HWГригор Димитров пусна снимки от стаята си в „Бурдж ал Араб“, където Николета Лозанова пие „златно“ кафе

infomax-logo-50-15-HW Кристиано Роналдо се похвали с подарък от шейховете за $780 000 – часовник от бяло злато и каишката от кожа на алигатор

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе