Не искате втора среща Как да го отрежете деликатно
Любов и партньорство

Не искате втора среща? Как да го отрежете деликатно

Когато излезете на първа среща с някого най-вероятно ви се иска да има и втора среща. Първите излизания обаче не са еднакви. В някои случаи те може да оставят позитивни емоции и у двамата, с целувка и уговорка за ново виждане. Е, за съжаление има и други сценарии. Понякога изпитвате отегчение, раздразнение и желание да прекратяване на комуникацията. Ако обаче човекът отсреща иска втора среща, да го отрежете може да се окаже много трудна задача.

Не искате втора среща? Как да го отрежете деликатно

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Как едновременно да му заявите открито, че не желаете да се виждате, но без да сте груби и да го нараните?

Трудно е и плашещо и добре го знаем. Може изобщо да не сте харесали този човек, но мисълта, че ще го нараните, да ви плаши още повече и затова да не знаете как да го отрежете. Така обаче не може да се продължава и вие го знаете.

Ключовото в това да откажете втора среща е да го направите уважително – така както бихте искали да се отнасят с вас. Ето и някои съвети как да го постигнете:

Не лъжете

Лъжата относно причините, поради които не искате втора среща, лесно може да бъде разкрита. Това само ще влоши нещата и няма да получите търсения ефект, а дори и да мине, после ще тежи на съвестта ви. Просто бъдете искрени за това как се чувствате и че не сте си допадали. Дори и да му е трудно да го приеме на момента, след време той ще ви благодари за искреността.

Направете му комплимент

Затоплете отказа си с мил комплимент. Кажете му, че той е много добър и приятен човек, но просто между вас няма как да се получи по някаква причина и заради това не искате да има втора среща. Да, пак няма да му е приятно, но един комплимент ще направи нещата една идея по-лесни. А и по-този начин ще му позволите да приключи взаимоотношенията си с вас с достойнство и няма да се отрази на самочувствието му. Разбира се, трябва да бъдете искрени, а не да си измисляте комплименти, които не отговарят на истината.

втора среща
Не искате втора среща? Как да го отрежете деликатно

Не го подмамвайте с това да бъдете просто приятели

Когато с въпросния човек не сте си допаднали, може да се опитате да избягате от втора среща, като му предложите приятелството си. Ако обаче в действителност нямате намерения да поддържате и този тип връзка с него, не го залъгвайте. Много хора ще вземат това присърце и ще очакват да се виждате или все още ще искат да си говорите редовно. Освен ако действително не планирате да правите това, откажете се от любезността.

Не го оставяйте с отворен край

Да бъдете директни може да е болезнено за него, но още повече ще го нарани неяснотата около това дали ще има втора среща. Не протакайте, а възможно най-скоро му кажете какви са намеренията ви. Колкото по-дълго отлагате, толкова по-неловко ще става.

Помислете за общите ви приятели

Не се опитвайте да лъжете или да се прикриете, защото светът е малък и може да имате общи приятели с този човек, дори да не знаете. Така рано или късно те могат да му кажат истинските ви мотиви да откажете втора среща и ситуацията да стане много конфузна.

втора среща
Не искате втора среща? Как да го отрежете деликатно

Кажете му го лично

Много е важно, когато не желаете втора среща, да го кажете лично на човека отсреща. Не през приятел, не със съобщение или телефонен разговор, а очи в очи. Стига да не е прекрачил някоя граница на позволеното, този човек заслужава поне това. Помислете как бихте се почувствали в обратната ситуация, ако просто ви отрежат чрез текстово съобщение. Няма да е приятно, нали? Така че просто постъпвайте с другите така, както бихте искали те да се отнасят с вас.

Вижте още:

Парите не могат да купят истински важните неща в живота

6 грешни зодии, които могат само да мечтаят за рая

7 начина да скъсате с някого чрез съобщение

Мъжката гледна точка: Горчивата истина за жените, които имат връзка с женен мъж

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 признака, че мъжът се интересува от вас повече, отколкото казва

Tagged ,
на горе