Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва?

Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва
Добра форма

Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва?

Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва, съветват психолози. Булката е предизвикателство. Факт е, че синът порасна. Диадата „майка – дете“ в този момент се превръща в триада „възрастна жена – мъж – възрастна жена“. Веднага щом това се случи, възниква точка на бифуркация или на избор. Ще следва ли новата двойка пътя на своето развитие?

Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва?

КАК ДА ИЗГРАДИТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ ДЕТЕТО ВИ И НОВИЯ ВИ МЪЖ

Мъжът, който ще те направи щастлива: 5 знака

Само за смели момичета: Как да спите с мъжа, когото тайно харесвате

Ще напусне ли синът майка си – поне психологически? Или ще има бой? Как да изберем свекърва?

Неотрязана пъпна връв или как да изберем свекърва

История 1.

Младите се женят, живеят отделно от родителите си. Понякога ходят на гости на свекървата и свекъра. Щом прекрачат прага, свекървата игнорира снахата и говори само на сина си, сякаш жена му не съществува.

След всички церемонии и хранене, както и случайни приказки от рода на „никой освен собствената му майка няма да даде храна на момчето“, свекървата тържествуващо сяда… на коленете на сина си! И, прегръщайки го за врата, интимно му прошепва нещо в ухото, кикотейки се като младо момиче.

Снахата е смутена, обидена, ядосана на съпруга си, моли да поговорят, да й обяснят, че това не е възможно. Той само въздъхва в отговор – добре, какво да правя! Това е МАМА!

История 2.

Младите живеят отделно. Когато дойдат, свекървата задължително изпълнява програмата „масаж от сина“. За целта, след като нахрани и целуне детето, тя съобщава за болки в гърба, които я измъчват, бавно съблича връхните си дрехи, като остава само по бельо и показва доста големите си гърди, които леко се подават от него. След това той отива с походка на „грациозен хипопотам“ до дивана, ляга на него и разкопчава сутиена си със звук на изстреляно оръжие.

Синът унило отива на дивана и започва да масажира гърба на майка си. В същото време тя издава звуци, които могат да бъдат записани отделно за специализирани филми. Нито купуването на абонамент за масаж, нито разговорите с нея помагат. Абонаментът изгаря, събличане пред непознат, харчене на пари, шофиране, намиране на време и т.н. Свекървата не е готова на всичко това.

Снахата е смутена, обидена, ядосана на съпруга си, моли да поговорят, да й обяснят, че това не е възможно. Той само въздъхва в отговор – добре, какво да правя! Това е МАМА!

История 3.

Всички живеят заедно: свекърва, свекър, син, снаха, защото няма как да се наеме жилище. Снахата е на косъм от нервна криза. Мама посещава спалнята им всяка вечер. Снахата не спи много добре (на война като на война) и се събужда от внушителното скърцане на вратите.

Свекървата като духа на нощта се шмугва до леглото, за да… оправи одеялото на сина си! Понякога тя стои за минута, две, три, пет, възхищавайки се на, както тя твърди, „моя любим мъж“. Ни повече, ни по-малко – точно така!

Снахата е смутена, обидена, ядосана на съпруга си, моли да поговорят, да й обяснят, че това не е възможно. Той само въздъхва в отговор – добре, какво да правя! Това е МАМА!

Всички свекърви са с висше образование, съвсем нормални, здрави жени, омъжени. И ето ви – нито наличието на съпруг, нито възможността да четат книги, статии и интернет портали ги спират от онези действия, които психолозите срамно наричат ​​психологическо или платонично кръвосмешение.

Именно те се обаждат от един до петнадесет пъти на ден на своето „дете“. И няма значение, че детето вече е над 40 – „той все още е мой син“! Сякаш някой оспорва това право и се опитва да го осинови.

Именно те говорят завоалирани и от това още по-отровни гадости за снахата. Всичко в нея е някак така, но не иначе… Обсъждат я като истински собственик на роб, който се опитва да разбере какво „функционира“ в него, какво е „разглезено“, сякаш убеждава себе си и другите, че все още има някои предимства: „Разбира се, тя се е възстановила и не готви много – но обича внуците си и почиства често.“

Именно те с вдъхновение и възхищение говорят за сина си – неговият гений не се поставя под съмнение, златният му характер е възпят в поезията и прозата, силата на духа му е такава, че супермените трябва да бъдат негови наемни работници.

Те са красиви в майчината си любов. Но са забравили една малка подробност – след раждането на детето, трябва да отрежете пъпната връв. В противен случай и майката, и детето в крайна сметка, са изправени пред „инфекция“, болест и смърт.

Забелязвате – напоследък има много легенди около пъпната връв. Има и истории за факта, че не е необходимо да се реже веднага. Може би 5-10 минути не играят роля, но когато една жена иска пъпната връв и плацентата да „останат“ с детето седмица или две, това е странно. Както и разкази за чудодейната кръв от пъпната връв, която трябва да бъде събрана и скрита, като еликсир за вечен живот.

Това са връзки от една и съща верига – нежеланието да разпознаете детето си като отделен организъм и с течение на времето – възрастен. Инвалидност. Инфантилизация. Задържане в детска позиция. Опит за манипулация с изискване на вечна благодарност: „Аз ти дадох живот!“

И когато живеят в една прекрасна и неразрушима диада „майка – син“, всичко изглежда, че не е лошо. Те си живеят. Е, тя няма мъж – може би няма нужда. Е, той няма приятелка – така че може би не всеки трябва да търси жена и да се размножава: планетата вече е пренаселена. Живеят си заедно – и то хубаво!

Проблемите възникват, когато се появи трети обект – зла и подла снаха. Тя се настанява в свещения съюз, прекъсва връзката между майка и дете и „отвежда” неразумното, непълнолетно „дете” от вълшебната гръд с млякото на вечната младост. В крайна сметка, истината е, че докато синът „суче“ от майка си, той си остава нейното бебе. Нейното дете. Нейното момче.

Тук психолозите правят уговорката, че не става дума за екстремни случаи, като: „мама се разболя“, „мама се нуждае от помощ“ или „мама има непреодолима сила“. Става дума за хронично напрегната ситуация, когато майката ВИНАГИ има нужда от сина си. Или, ако свекървата използва различни начини да играе със снаха си в едно чудесно търсене „познай какво съм ти подготвила и виж как ще се справиш“.

И така, с появата на снаха възниква триангулация – взаимодействие с три комуникационни канала, където връзката на две зависи от третата. Нека се опитаме да опишем тези три обекта.

Има само един обект – НЕВЯСТА за свекървата, тя е и СЪПРУГА на мъжа си. Момиче или жена, млада или не, със или без деца, омъжена и надяваща се да живее дълго и щастливо с мъжа си. Тя може да има различен тип характер, различна степен на вменяемост или увреждане, но именно тя е официалната съпруга и има всички произтичащи от това права и задължения.

Обект втори – СИН за майката, СЪПРУГ за съпругата. Двойствеността на неговата роля за тези най-важни жени в живота води до конфликт на лоялност. Синът обича майка си – и това е естествено, нормално, честно. Тя го е отгледала. Тя го обичаше възможно най-добре. И ако имат студени или не много близки отношения с майка си, той търси топлина, любов, грижа в други жени и с голяма вероятност го намира в жена си. Няма конфликт – всичко е много ясно.

Но, ако майка и син все още са свързани, ако пъпната връв не е прерязана, конфликтът е неизбежен. Защото майката, подобно на стара примабалерина, блеснала още преди Първата световна война, не иска да „напусне сцената” и да отстъпи. Станете ментор, приятел, като същевременно останете майка – но не се опитвайте да танцувате ролята на Одета и Одил едновременно. Когато се появи нова прима, снахата, свекървата често се превръща в Черния лебед, разрушавайки брака на сина си и лишавайки го от любов. В живота на сина има достатъчно други проблеми и истински врагове. Той обаче често не вижда подмяната и не забелязва момента, когато майка му, подобно на Одил, отнема любовта му, силата му, енергията му, само за да продължи вечния спектакъл в името на любимата му.

Обект трети – свекърва. Тя е майка на сина си. Можете да намерите томове в психоанализата, посветени на връзката в диадата майка-син, но все още да не сте подготвени по темата. Причините за възникването на проблеми и трудности са много, като те могат да се дължат на: 1) лична патология на някой от участниците; 2) проблеми в новото семейство, родното семейство или разширеното семейство; 3) проблеми от социален характер.

Един такъв социален проблем е, че в нашата култура момчето все още често се цени повече от момичето. Тъжно, но истина. Джендър революцията бавно култивира своите плодове, но те все още са далеч от пълна зрялост. Следователно, едно момиче, което е накарано да разбере, че „не е лед“, високо оценява такова събитие в живота си, като раждането на сина си. Сега тя „има пенис“ и го е създала сама. Просто е на външен носител – като на флашка, но можеш да си го държиш близо до себе си и редовно да теглиш/записваш информация.

Тя се занимава с това от много години. И ако една майка е достатъчно добра, здрава и осъзната, тя разбира, че записва част от информацията не за себе си, а за своите потомци – внуци, внучки, правнуци и правнучки. И, разбира се, за снахата – жената, на която трябва да даде сина си с любов и радост.

В същото време, изпитването на малко тъга е напълно приемливо, но ако синът се ожени, майката разбира, че е изпълнила добре функцията си и е подготвила сина си за живот с друга жена. С жена, която е годна за негова съпруга, тя ще роди деца – внуци и ще живее щастливо с него или не, дълго или не…

Но много майки не са съгласни с това, въпреки че им е даден огромен период – 15, 18, 20, а понякога и 25 години до сина им. Но никой не им каза: „Наслаждавайте се на майчинството, инвестирайте, обичайте, учете. Но когато му дойде времето, пусни се. Той не може да бъде с теб завинаги. Нека обича. Оставете го да избере. Благослови го да живее с тази, която е избрал.“

И тя живее, сякаш не знае, че всичко – и хубаво, и лошо в живота ни някога свършва. И й се струва, че синът й ще бъде там завинаги. Изведнъж обаче, той се изнася и си тръгва от семейното жилище.

За такава майка не е възможно да „предаде” сина си на някого. По-добре да има „война, епидемия, снежна буря“, защото той е само за нея. И тя го ревнува ужасно, сякаш в един момент той се превръща в мъж, който трябва да бъде върнат от друга жена по всякакъв начин. И страшно ревнува от снаха си, защото има ТАКЪВ МЪЖ.

Тъжно, много тъжно. Но какво да се прави?

Отговор: избирайте свекърва си разумно.

„Как?“ – ще попитате? Избираме ли свекървата? Ние избираме съпруга!

Но не си правете никакви илюзии. Не си въобразявайте, че се омъжвате само за него. Жените се за цялото семейство – и там не е само майката, има и нейният брат алкохолик, и баща, и най-добрата баба, и дядо-гуляйджия…

Всички тези герои периодично ще „излизат на сцената“ на вашата връзка, защото съпругът ви ги е „погълнал“ отдавна. Той изяждаше технните характер, поведение, желания… Но обикновено „изяждаше“ майка си повече и по-дълго от другите – следователно свекърва ви ще бъде с вас, докато живеете с този мъж. Тя, като дух, ще присъства във вашата кухня, когато той внезапно погледне критично към планината от неизмити чинии и в леглото ви, когато се обърне обидено и предизвикателно заспи…

А духовете са различни – добри и зли, отмъстителни и грижовни. Затова, преди да кажете „да“ и да плъзнете пръстена на пръста си, отговорете си на въпроса: Готова ли сте? Познавате ли добре свекърва си?

Помислете: за цял живот с коя свекърва в анамнезата на съпруга ви ще ви дадат Оскар в номинацията „Драма“? И помнете как обикновено завършват драматичните произведения. За да улесним процеса на размисъл, ще се опитаме да изброим отличителните черти на свекървата, които определено няма да ви позволят да живеете така, както живеят героините на красивите и леки сериали: властни, винаги знае как и какво да направи правилно, с високо изкуство да манипулира други хора, особено сина си, отхвърляне на концепцията за „лични граници“, непрекъснато критикува всички и всичко, злобни, невъзпитани, знае какво е добро за нейното „момче“ и има инструментите да влияе на сина си, мрази всички жени, които се доближават до сина й на по-малко от 10 метра, има психопатично, гранично, асоциално поведение.

И ако обичате този мъж, трябва да разберете дали неговите защитни фактори работят. Защото той трябва да пази границите от мама. Той е от неговия, ти си от твоя лагер. И така, рамо до рамо, защитавайки своята независимост, очертавайки и отблъсквайки границите, вие ще станете независими и свободни. Но не наведнъж. Или никога – ако съпругът ви: се подчинява на майка си досега и вярва, че тя знае точно какво е най-добро за него; се поддава на нейните манипулации и през цялото време защитава майка си, а не теб.

Но майка му няма да му ражда деца, няма да живее с него в мъка и радост, няма да бъде малко момиченце, любовница, кралица, приятелка… И без това е МНОГО ГОЛЯМА. Тя е неговата МАЙКА – и това е достатъчно. Това е нейната основна роля в живота му – и други хора могат да играят други роли. Това трябва да му се предаде – ако чуе.

Ако не разбира какви са „границите“ и позволява на майка си да се качи в живота, портфейла и леглото му; позволява на мама да критикува избора му, жена му и живота му, и не е в състояние да ви защити от това; изпитва ирационална вина пред майка си: „Ние се чувстваме добре, но тя е там сама / с баща алкохолик / с котка и баба… Не мога да се радвам в тази ситуация!“; остава инфантилно, малко момче в онези ситуации, в които е напълно способен да се справи с предизвикателствата на живота, и винаги се опитва да включи майка си в намирането на решение.

Заедно със съпруга си ще устоите и ще преодолеете всичко. Заедно, като едно цяло, защото Библията казва: „И ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще бъдат една плът“.

Но, ако диференциацията не е настъпила, ако пъпната връв не е прерязана, нямате шанс, защото както вълчицата защитава вълчето си, както лъвицата е готова да убие за лъвчето си, така е и майката, която не оставя сина си да си отиде, да порасне, не приеме неговата независимост ще се бори с теб до края. И, ако той не е на ваша страна, а на нейна – наведете глава пред силата на тази ненормална, патологична, но все пак любов – и след като се наплачете, кажете: „Съгласна съм“. И, загърбвайки миналото, потърсете друг мъж, като не забравите да проверите състоянието на пъпа му и липсата на пъпна връв с майка му от другата страна.

infomax-logo-50-15-HW „Птиците – рай на земята“ каца в София

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе