Мъжът, който ще те направи щастлива 5 знака
Любов и партньорство

Мъжът, който ще те направи щастлива: 5 знака

Мъжът, който ще те направи щастлива: 5 знака, посочват психолози. Има признаци, по които може да се разбере, че даден мъж е наистина силен духом и е в състояние да направи семейството си щастливо. В тази статия психологът Александра Строгонова дава 5 признака как да разберете, че това е истинският за вас мъж и ще те направи щастлива.

Много жени се чудят кой е истинският мъж? Къде да го търсят? И как да влезе в прегръдките ви. Честно казано, за всяка от нас истинският мъж е различен. За някои това е този, който печели много, за други е, ако седи вкъщи като бавачка на децата, за трети е онзи, който се държи грубо и деспотично, а за четвърти напротив, който не може да каже и една дума напротив.

Ето 5 знака на истинския мъж, който ще те направи щастлива:

  • Той си е самодостатъчен
  • Той се приема такъв, какъвто е
  • Той е независим
  • Той не се сравнява с никого
  • Той цени себе си

Но вярно ли е, че това и по какви параметри може да се разбере кой е истински и кой не? Всъщност, много често за жените тези модели са само плод на техните фантазии, базирани на опит, който се простира от детството. Една жена е склонна да „окачи“ проекцията си, наречена „моят истински мъж“, на всеки, когото срещне.

За да има повече истински мъже, трябва да се възпитават още от дете от майките си. Истинският мъж е реализиран, при условие, че е щастлив от цялата тази реализация, особено ако го прави поради вътрешни нужди, а не за доказателство пред някого. Мъжът се реализира в работата, която му носи удоволствие и просперитет, в семейство, за което носи отговорност и обича. Мъжът, както и жената, иска любов и за него е важно тя да присъства в живота му, за да се приеме като силен и да се радва на живота.

Истинската жена се печели с уважение и любов, а не с пари и скъпи подаръци

Любовта и женската енергия – извор на творческа сила

Да „удължим срока“ на ЛЮБОВТА.

И така, ето още информация за 5-те признака, характерни за истинския мъж:

Той си е самодостатъчен

Той не зависи от жена си, майка си, приятели и т.н. Той сам решава поставените пред себе си и семейството си задачи, без да разчита на помощ от други хора.

Съвет към майките на момчета: учете синовете си от детството, че човек сам е отговорен за живота си и семейството, което е създал. Едно момче вече в училищна възраст трябва да разчита само на себе си. Заради себе си. Така че разхлабете каишката и оставете синовете си да се научат да бъдат независими.

Той се приема такъв, какъвто е

Той не разчита на чуждото мнение. Неговите действия и живот са изградени от него. Не приема излишни съвети от майка си, баба си, приятели и т.н.

Съвет към майките на момчета: учете синовете си от детството да разчитат на тяхното мнение. Не го сравнявайте с някого, не критикувайте, не подценявайте самочувствието му. Помнете, че ако човек не обича и не приема себе си, той не е в състояние да обича другите. И също така е важно да се отбележи, че колкото по-малко един мъж е уверен в себе си, толкова повече претенции има към своята жена.

Той е независим

Имат се предвид лошите навици, като един от тях се включва и зависимостта от майката или жената до него.

Съвети за майки на момчета: зависимостта на мъжа към пристрастяването се формира в детството. Най-често поради това, че са подценявали самочувствието му, не са го подкрепяли в начинанията му и най-важното – не са му вярвали и са го контролирали тотално. Избягвайте това и вашето момче ще порасне като истински мъж.

Той не се сравнява с никого.

Разбира се, че е обичайно човек да сравнява себе си, богатството си и т.н. с това на останалите хора. Но тук говорим за това, че един самодостатъчен, успял човек преди всичко се сравнява със себе си, но със себе си, който беше вчера. Това му позволява постоянно да се развива, да променя стратегията си навреме както в семейството, така и в работата. Това го мотивира за още по-голямо израстване, което радва него и обкръжението му.

Съвети към майките на момчета, същите като в параграфи 2 и 3.

Той цени себе си.

Тук се има предвид това, когато мъжът не се унижава и не тича след жена, която не го уважава и отхвърля. Това унищожава неговата личност и води до загуба на себе си.

Съвет към майките на момчета: научете синовете си да се обичат безусловно, ценете ги, дайте им повече подкрепа, оставете ги да изразят мнението си, отделете ги от себе си навреме.

В заключение психологът иска да разсее често срещаната погрешна представа сред жените за истинския мъж. „О, когато се прибира от работа, всички се усмихваме, преструваме се, че се радваме да се видим. И е вярно. Все пак той не е хрантутник, изморява се. Да, аз също работя и върша много домакинска работа, готвя вечеря, чистя и храня всички, но нали така трябва да бъде? Вярно ли е?“ – клиент Р.

Не, не е вярно. И ако мислите по същия начин, тогава вие, мило момиче, трябва да разберете връзката си.

Истината е, че има такива „алфа мъже“, които наистина живеят в положението „аз съм господарят, аз съм кралят и всички членове на семейството са мои поданици.“ Наистина се прибира постоянно уморен, свлича се на дивана и гледа телевизия. И в повечето случаи той прави това, дори не защото е уморен, а понеже в семейството си е под формата на съпруг – хранител. Една жена, избирайки такъв мъж, най-вероятно е чула такива фрази от баща си: „Аз съм главата на семейството, всичко зависи от мен, аз те родих, ти си нищо без мен и изисквам тишина, когато съм вкъщи!“.

Истината е, че подобни „алфа мъжкари“ не знаят друг начин да се заявят, освен този. Те трябва да показват уважение към себе си, постоянно да се стремят да се утвърдят като мъже. Те живеят с предположението, че другите са виновни за всички проблеми: жена-кучка, шеф-тиранин, приятели-предатели, неразумни деца и т.н.

Заключение: самодостатъчният мъж у дома се държи спокойно и с радост отделя от времето и любовта си. Той щастливо прегръща жена си, дава любов и грижа на децата и му е лесно да каже: „ОБИЧАМ ТЕ“!

infomax-logo-50-15-HW Мария Бакалова и Валери: Любовта ни пламна по време на работа

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе