КАК ДА ИЗГРАДИТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ ДЕТЕТО ВИ И НОВИЯ ВИ МЪЖ
Любов и партньорство

КАК ДА ИЗГРАДИТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ ДЕТЕТО ВИ И НОВИЯ ВИ МЪЖ

Ако имате дете от първия си брак и в живота ви се появи нов мъж, тогава възниква естествен въпрос – как да изградите отношения между тях, така че всички да са доволни? Кога трябва да запознаете детето и новия ви партньор? Как да изградят отношенията си? Как да изградим съвместен живот?
Има много въпроси, така че нека се занимаваме с тях по-подробно.

КАК ДА ИЗГРАДИТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ ДЕТЕТО ВИ И НОВИЯ ВИ МЪЖ

Детето хленчи: 5 правилни стратегии за реакция

Родителската „диагноза“ определя вярването на детето за себе си

Как да запознаем детето и новия ни мъж

За дете, което е преживяло развод на родители или дори е израснало без баща, появата на нов непознат мъж може да бъде голям стрес. Ето защо, ако сте във връзка, не бързайте веднага да запознаете любимия си с децата си. Отнема време , за да сте сто процента сигурни, че този мъж е този, с когото сте готови да свържете живота си . И когато се появи такова доверие, можете да организирате среща.

Как да представим новия мъж на децата?

В никакъв случай не трябва да казвате, че това е техния нов баща или нещо като „това е Георги, той сега ще живее с нас“. Запознанството и по-нататъшната комуникация трябва да се извършват на неутрална територия. Най-добре е да представите мъжа като ваш нов приятел. За да се подобрят и развият отношенията, мъжът трябва активно да участва в живота на вашия син или дъщеря. В този случай е най-добре да организирате неформална и спокойна комуникация. Ако имате малко дете, можете да отидете с него в увеселителен парк, зоопарк или просто да се разходите. Ако това е ученик или тийнейджър, ще бъде малко по-трудно. Но в този случай отношенията трябва да се изграждат чрез комуникация, възможни общи хобита и интереси. Например, тийнейджърите обичат, когато възрастните вземат предвид тяхното мнение и ги оставят да говорят.

Трябва ли да се очаква един мъж да бъде баща на децата ви?

Както се казва, бащата (или майката) не е този, който е създал, а този, който е отгледал. Следователно новият човек в семейството има всички шансове да стане баща в очите на децата. Забележка! Да станеш баща за детето означава да можеш да го образоваш, да коментираш, да коригираш поведението му. Тук една жена трябва да си зададе въпроса – иска ли тя това? Може би тя просто се нуждае от мъж, а не от баща за детето си, който ще се намеси в процеса на формиране на нова личност. Трябва също така да разберете, че не всеки мъж е готов да стане баща за чуждо дете. Той може просто да стане член на семейството, но да не се занимава с отглеждане на деца, а просто да установи приятелски отношения с тях. Вторият вариант – ако мъжът иска, може да претендира за ролята на баща. В този случай той ще има повече права да участва в живота на малък човек.

Какво да направите, ако детето ви не харесва новия ви мъж

Децата имат способността да усещат фалшивите емоции, така че е много трудно да ги заблудите. Ако вашият нов мъж наистина иска да изгради връзка с вашето дете и той се интересува да прекарва време с него, това ще бъде забележимо. В този случай за детето ще бъде по-лесно да приеме мъжа в семейството. Но ако бащинските чувства не се събудят, тогава ще трябва да потърсите други начини. Ако се е случило така, че детето не иска да приеме новия ви мъж, това не е причина да прекъсвате връзката. Връзката ви с детето и с мъжа са два отделни свята, които трябва да се научат да съществуват заедно. Трябва да обясните на детето си, че обичате този човек, но това не означава, че него го обичате по-малко от преди, а че това е съвсем различен вид любов. Освен това не насилвайте детето да обича този мъж. Достатъчно е те просто да поддържат добри отношения и да не се дразнят един на друг. Децата растат и рано или късно преминават в живота си на възрастни, а вие, поради грешно решение, можете завинаги да останете сами .

Кога можете да започнете да живеете заедно?

Рано или късно вие тримата ще трябва да започнете да живеете заедно и да създадете общ живот. Кога ще се случи това зависи от вас. Но с това, както и със запознанството, не трябва да се бърза, за да не се обезцени значението на отношенията с противоположния пол в очите на детето.

Бъдете открити и честни с децата си и тогава за тях ще бъде много по-лесно да приемат всякакви промени.

infomax-logo-50-15-HW Бен Афлек издаде „тайната диета“ на Джей Ло: Яде всичко и изглежда на 20 – уникална е!

 

КАК ДА ИЗГРАДИТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ ДЕТЕТО ВИ И НОВИЯ ВИ МЪЖ

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе