Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим „горещо“ тяло

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим "горещо" тяло
Добра форма

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим „горещо“ тяло

Открийте как да приложите на практика най-нашумелия в момента метод на трениране 3-2-8.

Лятото свършва и е време да се върнем във форма . Можем да продължим с рутината, която сме имали преди да отидем на почивка или, както някои правят, да я променим временно, за да подготвим тялото за редовни тренировки и да загубим излишните килограми, които сме натрупали бързо . За да направим това, можем да се консултираме със специалист, професионален треньор или да разгледаме социалните мрежи като Tik Tok, където през последните седмици се разпространява вайръл спортна рутина, пълна с предимства, която ще ви помогне много бързо да влезете във форма.

Това е методът 3-2-8 , ефективен тренировъчен план за отслабване , изграждане на мускули и увеличаване на мускулна маса, който може да се изпълнява както във фитнеса, така и у дома. Рутина, която в комбинация със здравословна и балансирана диета или диета за отслабване , ако това е целта ни, обещава да постигне първите резултати само за 5 дни . Но от какво се състои? Разказваме ви подробно.

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим "горещо" тяло

Как да подчертаем талията – упражнения и тайни

От тромава круша до строен лебед – изключителна техника за отслабване  

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим „горещо“ тяло

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МЕТОДЪТ 3-2-8?

Методът 3-2-8 е фитнес рутина, разделена на три фази, които продължават 5 дни. Тренировъчният план е проектиран от съоснователя и създател на методологията Reto48, Сара Алварес . Състои се от тренировка за цяло тяло и сила с ниско въздействие , която съчетава аеробни и анаеробни упражнения, предназначени да развият сила и да изгорят упоритите телесни мазнини , като тази по корема. Терминът 3-2-8 дава името на фазите на този метод:

3 . Три дни силови тренировки за натрупване на мускулна маса и пъргавина.
2 . Два дни упражнения с ниска интензивност , за да работите върху гъвкавостта, баланса и да помогнете на мускулите да се възстановят.
8 . Тази фаза се състои от добавяне на 8000 стъпки на ден към предишните тренировки , тоест за 5 дни, за изгаряне на повече калории, подобряване на аеробния капацитет и полза както физически, така и емоционално и психически.

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим „горещо“ тяло

КАК СЕ ПРАВИ МЕТОДЪТ 3-2-8 ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Идеалният начин за постигане на оптимални резултати с този тренировъчен план е да го удължите за поне 6 седмици и постепенно да увеличите интензивността след този интервал с повече тежест в силовите упражнения или добавяне на повторения. Идеалното, според създателката му, е да посветите около 45-60 минути на всяка фаза, в допълнение към 50-60 минути за ходене , и да ги изпълнявате в алтернативни дни, за да позволите на мускулите да се възстановят.

Ако ви изглежда сложно, не се притеснявайте, по-долу ви оставяме едноседмичен тренировъчен план с метода 3-2-8, така че да можете да го изпълнявате както във фитнеса, така и у дома.

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим „горещо“ тяло

КАКВО ВИ Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА ИЗПЪЛНИТЕ МЕТОДА 3-2-8?

За да осъществите този много ефективен метод на обучение, едва ли са ви необходими материали. Достатъчно е да носите спортно облекло и обувки и да имате тежести за силови упражнения и постелка за упражнения на пода.

За да преброите 8000 стъпки на ден, можете да използвате приложения, които проследяват активността на вашия мобилен телефон или да направите приблизително проследяване (8000 стъпки са еквивалентни на приблизително час и половина при бавно темпо). Можете да го правите и във фитнес залата на бягаща пътека с 10% наклон и скорост 3, за 30 минути .

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим „горещо“ тяло

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА МЕТОДА 3-2-8?

Всяка тренировка, стига да се изпълнява в нашите граници и да не надвишава препоръчителното време, ще има ползи за здравето ни, а не само за отслабване. Методът 3-2-8, освен че е ефективен, предлага много предимства във всяка своя фаза. Това са най-интересните:

  • – Той е динамичен : разнообразява тренировките и движенията, така че освен че е забавен и увеличава вероятността за поддържане на постоянство, избягва риска от наранявания или чувство на силно изгаряне.
    – Укрепва силата : както горната, така и долната част на тялото, както и коремните преси, ще се чувстват по-силни и по-тонизирани с този метод на работа.
    – Подобрява нивото на физическо и спортно състояние : увеличава мускулната маса на тялото и подобрява неговата устойчивост, като същевременно губи мастна тъкан.
    – Гори калории във всичките му фази, като влияе пряко върху загубата на тегло и функционирането на метаболизма .
    – Икономичен е : подходящ е за правене във фитнес залата, но и у дома, така че ще избегнете харченето на пари за групови уроци или личен треньор.
    – Подобрява сърдечно-съдовото здраве .
    – Кара ни да се чувстваме по-гъвкави и подвижни .

Методът 3-2-8 ни помага да отслабнем бързо и да оформим „горещо“ тяло

ЕДНОСЕДМИЧЕН ТРЕНИРОВЪЧЕН ПЛАН ПО МЕТОДА 3-2-8, ОБЯСНЕН СТЪПКА ПО СТЪПКА

Въз основа на препоръките на неговия основател, Сара Алварес, е разработена едноседмична тренировка, така че да можете да започнете да подобрявате физиката си още от днес с метода 3-2-8:

Ден 1: фаза 3 – Сила

Силова тренировка за цялото тяло с тежести (долната и горната част на тялото) за 30 до 45 минути.
8000 крачки през целия ден.

Ден 2: фаза 2 – Ниска интензивност

Час по йога (във фитнеса или виртуално от дома).
8000 крачки през целия ден.

Ден 3: фаза 3 – Сила

Силова тренировка с по-ниски телесни тежести за 30 до 45 минути.
8000 крачки през целия ден.

Ден 4: фаза 2 – Ниска интензивност

Час по пилатес (във фитнеса или виртуално от дома).
8000 крачки през целия ден.

Ден 5: фаза 3 – Сила

Силова тренировка за горната част на тялото с тежести за 30 до 45 минути.
8000 крачки през целия ден.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе