Малките важни неща, от които става леко на душата
Психологически

Малките важни неща, от които става леко на душата

Малките важни неща, от които става леко на душата, посочват експерти. Това е толкова просто, колкото да намалите скоростта на завой, за да пропуснете пешеходец. Тогава неговото палто и вашата съвест ще бъдат чисти. Толкова е лесно да кажеш на дете, счупило коледна играчка – „нищо, за късмет е“, и да не крещиш половин час, сякаш не е счупило топка, а сърцето ти.

Малките важни неща, от които става леко на душата

Как да бъдем благодарни за това, което имате?

Подобното привлича подобно: Как да преобърнете живота си към добро

Малките важни неща, от които става леко на душата

Толкова е просто. Но е толкова важно

Толкова е лесно да се обадиш на майка си и да попиташ: „Мамо, здравей, как си по принцип?“, вместо да се обаждаш, само когато имаш нужда от нещо.

Толкова е лесно да се изправиш след представлението и да аплодираш. Краката ви няма да се уморят от напрежението, не се страхувайте. И артистите ще бъдат доволни. Вашите аплодисменти са основната им храна, тяхната награда. Друга нямат.

Толкова е лесно да запазите мнението си за себе си, ако не сте съгласни с нещо във Facebook. А енергията, която си отива заради отровен коментар, трябва да се изразходва за създаване на нещо.

Толкова е лесно да си благодарен. Да кажеш „благодаря“, че направи място за мен, че отговори бързо на писмото ми, че се съгласи да обядва с мен. Защото, честно казано, никой не ви е длъжен. Нито родителите ви, нито децата ви, нито колегите ви, нито приятелката ви, нито съседката, на която се възмущавате, че слуша музика силно на 9-и етаж.

Толкова е лесно да кажеш „не“ на всичко, което не ти е близко. Хора, които те нараняват – не. Хората, които не споделят твоите ценности, не. Скучни книги – не, изхвърлете ги. Груб таксиметров шофьор – не, намерете друго такси, уважавайте се. „Не“ на всичко, което ви разрушава. „Да“ на всичко, което ви прави щастливи.

Това е толкова просто, колкото да изпратите текстово съобщение: „Обичам те“. Просто така. Без причина. Защото сте късметлия, има на кого да пишете.

Толкова е лесно да нарушите правилата. Бъдете забавни. Заспивате на кино. Носете най-елегантната рокля в най-сивия ден. От празничната служба има омлет и каша от елда.

„Мамо“, признаха децата късно вечерта. – Така мечтаем един ден да спим всички заедно и направо на пода. Разбираме, че не е сега моментът, понеделник е, а сестра ми има сополи и е ясно, че идеята не е добра. Но го искаме толкова много, мамо, имай го предвид.“

„Страхотна идея“, кажете. – Защо не го направим веднага. В крайна сметка, е толкова просто.“

От малките неща – от твоето „благодаря“, „моля“, „всичко е наред“, „обичам те“, „целуни ме“, „хайде да се прегърнем“, „радвам се да те видя“, „хайде да го направим“ сега“ – това допринася за голямо, истинско щастие.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе