Как да бъдем благодарни за това, което имате?

Как да бъдем благодарни за това, което имате
Интересно

Как да бъдем благодарни за това, което имате?

Как да бъдем благодарни за това, което имате? В забързаният начин на живот, ние често изпитваме и използваме чувството си за липса, за да ни помогне да достигнем по-големи висоти.

И именно точно така сме склонни да забравим да си поемем въздух, за да се огледаме и да оценим това, което вече имаме. Животът може да се счита за възнаграждаващ и успешен, за добре изживян само когато в него присъства благодарност.

Как да бъдем благодарни за това, което имате?

Как действа законът на благодарността?

Законът на привличането: Как положителните мисли оказват влияние върху живота

Силата на думата „БЛАГОДАРЯ“

infomax-logo-50-15-HW Градът на маите е едно от Седемте чудеса на света

Как да бъдем благодарни за това, което имате?

1. Оценявайте всичко – голямо и малко

Не е нужно да запазвате чувството на благодарност за по-значимите неща в живота. Не бъдете придирчиви. Оценявайте всяко малко събитие, което ви носи радост и позитивизъм.

Тъй като това не е режимът по подразбиране, трябва умишлено да култивирате този навик да се чувствате благодарни за ежедневните добри събития. Нищо не е твърде малко или незначително, за да изразим благодарност .

Независимо дали днес някой ви е подарил усмивка или доставчикът е дошъл навреме, или новото ястие, което сте опитали, се е оказало страхотно, не се колебайте да изпитвате благодарност всеки ден.

Включете и прегърнете чувството на благодарност в живота си за всички големи и малки неща.

2. Вижте предизвикателствата като възможности

Да бъдеш благодарен не е нужно да имаш само положителни събития или само когато животът върви гладко. Когато нещата станат трудни и се натъкнете на предизвикателства, не се обезсърчавайте. Не ги гледайте като спънки или препятствия, които са налице, за да ви ограбят мира и щастието.

Всяко предизвикателство е възможност да научиш нещо. Всъщност преодоляването на предизвикателствата ви носи повече удовлетворение и удовлетворение в живота, отколкото когато нещата са перфектни и животът се развива според очакванията.

Предизвикателствата могат да разкрият вашите скрити резерви от търпение, гъвкавост и способност да схващате и научавате нови неща. Може да ви помогне да разкриете вашите таланти, умения и способности, които досега са оставали невидими.

За всичко това си струва да се чувствате благодарни.

Сканирайте житейския си опит за онези предизвикателства, които са ви помогнали да се развиете в човека, който сте днес, и да се почувствате благодарни за възможностите.

3. Практикувайте медитация на благодарност

Медитацията на благодарност включва фокусиране върху събитията от деня, за които се чувствате благодарни. Един вид упражнение за практика на внимание може да ви помогне да включите чувството на благодарност в живота си.

Можете да започнете с малко, като отделяте 5 или 10 минути всеки ден за това. Помислете за 2-3 случки, които са ви се случили. Съсредоточете се върху един по един и повторете събитието в ума си. Докато чувството на благодарност изпълва сърцето ви.

Позволете си да преживеете щастливото и доволно състояние толкова дълго, колкото искате.

Медитацията на благодарност може да промени начина на мислене и да пренастрои мозъка ви, за да възприема събитията от различна гледна точка. Вместо да приемате нещата за даденост, ще се чувствате благодарни естествено. И с тази промяна във възприятието животът ви ще бъде по-богат с повече щастие, състрадание и съпричастност.

След като научите благодарността и я превърнете в навик, ще се чувствате благодарни без подкани или умишлено мислене за това.

4. Поддържайте дневник на благодарността

Отивайки крачка по-далеч от медитацията на благодарността, дневникът на благодарността включва поддържане на запис на всички неща в живота ви, за които сте благодарни. Можете да правите и двете упражнения едновременно. Веднага след като завършите сесията си за медитация, можете да ги запишете в дневник, посветен на благодарността.

Ползите от дневника на благодарността са многобройни. От една страна, записването на нещо ви помага да се съсредоточите по-добре върху темата и ѝ внася повече яснота и смисъл. Самият акт на писане е стъпка към позитивността. Когато сте ангажирани да отбелязвате събитията, вниманието ви е изцяло заето от това и това ще предпази нежеланите негативни мисли. Ако можете да изиграете сцената, докато водите дневник, още по-добре.

Друго огромно предимство на дневника на благодарността е, че той помага да раздвижите паметта си за тези събития. Например, когато не се чувствате добре, изпитвате пристъп на гняв или депресия, ще ви бъде трудно да имате положителни мисли, да не говорим за добри мисли за събития от миналото ви.

Когато се чувствате потиснати или извън контрол, естествено е да чувствате, че нищо добро никога не ви очаква. В този момент би ви било трудно да се накарате да мислите друго. Негативното чувство би било твърде силно и интензивно, за да го преодолеете.

След всичко… това, което трябва да направите, е да прочетете някои от записите в дневника на благодарността. Ще ви помогне да си спомните всички щастливи и положителни моменти, които сте преживели в миналото. Животът беше хубав преди. Така че ще бъде добре занапред. Приливът ще се обърне. Настоящето е само временна фаза.

5. Подайте ръка за помощ

Една от дейностите, които ще ви донесат най-голямо щастие, е да помагате на другите, без да очаквате нищо в замяна. Доброволчеството е едно от най-безкористните действия от всички тях.

Отвръщането на общността може да ви накара да осъзнаете изобилието от положителни неща в живота си. Когато това осъзнаване ви осени, ще се почувствате благодарни за добрите неща, които винаги сте приемали за даденост.

Доброволчеството е печелившо действие. Получателят на вашия добронамерен жест е очевидният бенефициент. В допълнение, вие също се възползвате от акта на доброволчеството. Той подобрява чувството ви за благополучие и ви помага да погледнете собствения си живот от различен ъгъл. Това ще ви помогне да се почувствате благодарни за добрия живот.

6. Кажете го на глас

Когато се чувствате благодарни на някого, не го крийте и не го оставяйте да се изплъзне. Изразявайте мислите и чувствата си открито. Това може да направи другия човек щастлив и на свой ред да направи вас по-щастливи.

Всеки път, когато друг човек или хора участват в щастлив епизод от живота ви, уведомете ги какво чувствате към тях. Чувството ви на благодарност за това, че имате толкова полезни хора в живота си, може моментално да повдигне настроението им. Не всеки ден получавате благодарност за нещо, което сте направили естествено без очаквания.

Като видите лицата им да грейват, когато им кажете колко сте благодарни, вие самият ще се почувствате щастливи. Отново, това е печеливша ситуация. И бенефициентът, и благодетелят се възползват от този прост жест.

Може да изразите своята благодарност лично, което разбира се е най-добрият вариант. Ако това не е възможно, можете да напишете писмо или да говорите с човека по телефона.

7. Отделете време за хората, на които държите

Всеки е зает в собствения си свят и живее в автоматизиран режим. Какво е забавлението да живееш такъв живот, когато нямаш време или желание да цениш другите? Трябва да позволите на хората, на които държите, и на хората, които се грижат за вас, да разберат колко много обичате и оценявате да сте част от живота им.

Можете да покажете своята признателност, като прекарвате повече време с любимите си хора. Това ще ви помогне да се сближите с тях, да ги разберете по-добре и да укрепите връзката си.

Ако не сте свикнали да имате близки връзки с хората или дори се чувствате неудобно от това, можете да започнете от малко с човека, с когото се чувствате най-комфортно. Когато връзката се подобри, можете да добавите повече хора към близкия си кръг.

8. Бъдете щастливи да изпитвате повече благодарност

Благодарността и щастието вървят ръка за ръка. Едното може да повлияе на другото. Повече благодарност означава повече щастие, повече щастие означава, че ще се чувствате по-благодарни.

Открийте начини да се чувствате по-щастливи. Като например да правите неща, които обичате, да спортувате, да слушате музика, да четете хубава книга, да гледате любимото си шоу, да се срещате с приятели, да научавате нещо ново, … списъкът е безкраен.

Заключителни мисли

Дори когато се фокусирате върху положителните щастливи спомени , не пренебрегвайте и забравяйте лошите дни и трудностите, с които сте се сблъскали в миналото. Като осмислите колко път сте изминали и колко далеч сте стигнали в живота, можете да се почувствате благодарни и доволни.

Ако се сблъсквате с трудности при намирането на неща, за които да сте благодарни, можете да започнете с благодарност всеки ден, че сте живи.

Можете да почувствате благодарност за вашето здраве, богатство или просто за това, че сте вие.

Направете списък с всички неща, за които сте благодарни. Ще се изненадате, че става все по-дълъг и по-дълъг…

И никога не спирайте!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе