Любов или просто хлътване – как да разберете
Любов и партньорство

Любов или просто хлътване – как да разберете

Да разберете дали изпитвате истинска любов към някого или случващото се е просто мимолетно хлътване, понякога може да е трудна задача. Вероятно в началото всичко е започнало с флирт, а след това е прераснало в нещо повече. Но как да сте сигурни?

Любов или просто хлътване – как да разберете

infomax-logo-50-15-HW Ралица Паскалева и Теодор Салпаров показаха бебето си

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Когато водопадите са 5 и си в сърцето на джунглата на остров Бали

Ето и няколко начина как да разберете дали наистина сте влюбени в някого или просто сте хлътнали по него.

Всичко във връзката ви се случва от само себе си

Тежестта на работните задължения и безбройните задачи, които изискват вниманието ни, със сигурност може да накара любовта ви да помръкне. Ето защо е от съществено значение да разпалвате пламъка на страстта от време на време. Когато това се случва без усилие, без никакво чувство за задължение, това е ясен знак, че и двамата се обичате и това не е просто нещо мимолетно.

Но ако постоянно чакате партньорът ви да направи първата крачка, това може да е знак, че любовта ви е по-скоро еднопосочна. Същото е и с разменени роли. Трябва да разберете, че истинската любов никога не трябва да бъде съревнование, в което всеки от партньорите се бори за контрол или власт. Всяко допълнително усилие трябва да е в интерес на по-здравословното и стабилно партньорство, а не просто да се надува собственото его.

да разберете
Любов или просто хлътване – как да разберете

Усещате сигурност в партньора си

Когато изпитвате любов към някого, това е неизменна, устойчива връзка между двама ви. Нищо, което той прави или казва, няма да промени връзката, която двамата споделяте. Дори ако единият от вас има лош ден или не е съгласен с нещо, вие подхождате към ситуацията със съпричастност и уважение, вместо веднага да се скарате или да се счупите.

Флиртуването пък е вълнуващо, като пътуване с неравности и завои. Възможно е в един момент да се чувствате преизпълнени с обич към партньора си, а в следващия да разберете, че не сте сигурни в чувствата си. Любовта, която произтича единствено от страстта и чувството на влюбеност, ще възпрепятства способността ви да разбирате и да разчитате на партньора си. Ако се окаже, че обвинявате партньора си за недоразумения или поставяте под въпрос неговата отдаденост на връзката, може би просто сте хлътнали по него, но не сте наистина влюбени.

да разберете
Любов или просто хлътване – как да разберете

Давате приоритет на партньора си и опитвате да задълбочите връзката си

Сърцето ви прескача при мисълта да прекарвате повече време с любимия човек. Прозаичните ежедневни задължения вече не ви се струват бреме, когато знаете, че в края им ще можете да споделите няколко мига с любовта на живота си. Гледането на филм, който и двамата обожавате, поклащането в ритъма на хубава музика или просто отдаването на някои интимни моменти се превръща в кулминацията на деня ви.

Разбира се, желанието за известно време за индивидуални интереси е напълно нормално във всяка здрава връзка. Но когато наистина обичате някого, вие желаете повече. Искате да разберете и да изследвате нови начини за сближаване и да задълбочите връзката си. Жадувате за дейности, които да разкрият най-доброто и у двама ви.

От друга страна, ако вашият приоритет е да останете самостоятелна личност и да водите независим живот, тогава може да разберете, че сте просто хлътнали по него, но не сте готови за дълбоко обвързване. Може да предпочитате да се отдавате на дейности, които са единствено по вашите интереси, без да мислите много за включването на партньора си.

Приемате го такъв, какъвто е

Случвало ли ви се е да разберете, ч мислите, че партньорът ви може да бъде по-добър, отколкото е, по някаква причина? Възможно е просто да сте хлътнали по партньора си, ако тази мисъл се появява често. Сравненията могат да се отразят зле на всяка връзка и потенциално да доведат до нейното разпадане.

Истинската любов, от друга страна, се чувства безгранична и свободна от условия. С течение на времето започвате да приемате и прегръщате уникалните странности и несъвършенства на партньора си, без да се сравнявате с другите. Така че, ако се уловите, че непрекъснато сравнявате партньора си с някой друг, вероятно ще трябва да разберете, че чувствата ви са само подобие на това, което е любовта.

да разберете
Любов или просто хлътване – как да разберете

Трудностите не ви плашат

Трябва да разберете, че всяка връзка преживява своите възходи и падения. Когато първоначалната еуфория от любовта намалее, конфликтите и обвиненията може да зачестят. И все пак могат да издържат тези, които притежават силата да издържат на тези бури.

Ако вие и вашият партньор останете непоколебими в посвещението си на предизвикателствата на живота, любовта ви е истинска. Тя означава лоялност и готовност да се подкрепяте безусловно.

Вижте още:

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

4 зодии, които обичат да правят услуги на своята половинка

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Tagged , ,
на горе