Лесни начини за изграждане на взаимозависима връзка с вашия партньор

Лесни начини за изграждане на взаимозависима връзка с вашия партньор
Любов и партньорство

Лесни начини за изграждане на взаимозависима връзка с вашия партньор

Партньорите във взаимозависима връзка дават приоритет на нея, а не на партньора. Взаимозависимостта идва от чувството за безопасност както във вас самите, така и във връзката. Следователно една взаимозависима връзка е много по-пълноценна и обогатяваща от тази, при която партньорите са независими, зависими или съзависими.

Какво е взаимозависима връзка?

Хората като цяло копнеят за смислени връзки и процъфтяват в тях. Не е здравословно обаче, когато тази връзка се изгражда с цената на нашата независимост и индивидуалност. Здравословната зависимост между партньорите е от ключово значение за една балансирана връзка и е трудна за постигане.

Защо е необходима здрава взаимозависимост в една връзка

Взаимозависимостта помага на партньорите да постигнат правилния баланс между двойката като индивиди и индивидите като двойка. Вместо да се чувствате пристрастени/привързани към партньора си, взаимозависимостта ви позволява да оцените индивидуалното съществуване на другия. Партньорът трябва да може да се впусне в лично преследване, без да застрашава основата на връзката.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Знаци на взаимозависима връзка

Граници

Всеки партньор в една взаимозависима връзка трябва да е ясно по отношение на поддържането на здравословни граници. Те имат собствен източник на сила, произход и способност да живеят независимо.

Уникалност

Всеки партньор има свои собствени разпознаваеми характеристики и нужди. Те просперират, като намират цел в личния интерес и смисъл извън връзката. По този начин те не само стават по-щастливи, но и стават по-добре развити хора.

 Обща основа

Въпреки че един партньор е уникален сам по себе си, те са привлечени заедно от обща цел, кауза или страст.

Комуникация

Фокусирането в момента върху ясна и последователна комуникация между партньорите помага на всяка връзка да процъфтява. Важно е да слушате активно, без никакво прекъсване, да обръщате внимание на невербалните знаци и преди всичко да не правите никакви преценки. Това ще ви помогне да култивирате откритост във връзката си, да изразите ефективно мнението си и да избегнете недоразумения.

Синергия

Събирането, за да създадете партньорство, се нуждае от вашата енергия, сила и ефективност, които са по-големи от синергията, създаваща себе си, е страничен продукт на взаимозависима връзка. Това оставя следа от наследство, която се излъчва отвъд времето, когато сте заедно.

Отзивчивост

Доста често личните ни желания може да не са в същия график като нашия партньор, но не могат да вземат превес за сметка на другия. Незабавна нужда трябва да бъде разгледана без забавяне, за да се избегне недоволство.

Информираност

Ако сте отворени, възприемчиви и разбирате добре силните и слабите страни на другия, научавате повече за себе си. Това насърчава положителен растеж както за индивида, така и за партньорството.

Толерантност

Състраданието, съпричастността, търпението и фокусът върху нуждите на другия ще помогнат на връзката ви да достигне желаната цел.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Любовта е красива, когато е споделена! Без лъжи, болка и обида

Ако един мъж те обича, ще направи всичко възможно, за да те спечели отново

Разводът има и положителна страна и след него можеш да бъдеш щастлива и свободна

Tagged , , , , , , , ,
на горе