Как се приготвя медена вода
Добра форма

Как се приготвя медена вода?

Как се приготвите медена вода, съветват експерти. Медената вода сутрин е чудесен храносмилателен стимул и добро начало на активен ден.

Как се приготвя медена вода?

КУРКУМА С МЛЯКО – Златно мляко

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло

И така – как да си приготвите медената вода:

Рецепта №1.

Разредете 1 чаена лъжичка мед в 1 чаша питейна вода (филтрирана, за предпочитане от извор). Получава се 30% разтвор на мед, идентичен по състав с кръвната плазма.

Идеално е да приготвите напитката вечер и да я изпиете сутринта на празен стомах. Медената вода ще има лек слабителен и диуретичен ефект, и ще укрепи имунната система.

Рецепта №2 – „Елексир на живота“

Вечерта се разрежда 1 с.л. лъжица мед в 1 чаша вода. На сутринта добавете 1 чаена или супена лъжица натурален ябълков оцет (пресен лимонов сок ще даде подобен ефект). Разбъркайте и изпийте студено, час преди закуска, а най-добре от 5 до 7 сутринта. Това е много добра помощ за храносмилането. Още повече, че в тези два часа меридианът на дебелото черво е най-активен, според Китайската медицина.

Разбира се, ефектът на водата с мед е бил известен още от древността, когато е била използвана като лечебно средство. Защо медената вода има подобни свойства? Причината е, че тя обира налепите по стомаха и червата, освежава главата като подхранва мозъка, полезна е при водянка, отоци и жълтеница.

Още древните лечители са знаели, че, за да имат хората добро здраве е добре денят им да започва с прием на медена вода на гладно. Още Гален е казвал, че няма нищо по-полезно от меда за тялото, подсилва апетита, отстранява газовете в червата, изчиства белите дробове и плеврата. Има перфектно въздействие за укрепване на пикочния мехур и бъбреците, както и при затруднено уриниране.

Пиенето на медена вода снабдява организма не само с така необходимата за тялото вода сутрин, но и с минерали, които са в изобилие в меда, също така утолява жаждата. Предписвали медена вода още при възпаления на сливиците, при рани в гърлото, небцето, устата, езика, за укрепване на венците, а зъбите стават бели. Полифлорният мед е с повече билки и затова може да е по-горчив, но тогава е изключително полезен за стомаха и черния дроб.

За да засилите ефекта на медената вода, след като сте я изпили, се препоръчва да направите следното упражнение: бавно въртене на тялото с разперени встрани ръце. Упражнението ще помогне за последващото структуриране на водата и по-лесното й усвояване в червата.

Дванадесетопръстникът е един вид лаборатория, в която храната се разгражда и състоянието на организма като цяло, зависи от неговата добра работа. Когато храната се разгради нормално – клетките са „сити“. Но ако тя не се усвоява напълно – клетките изпитват глад. В същото време, в някои области се образуват блокажи. Неразградените остатъци от храна, които са съставна част на тези блокажи, са благоприятна среда за развитието на патогенни паразити.

Резултатът от жизнените им функции е инфекция. Микробите в тялото се размножават, като по този начин провокират възпаление. То, от своя страна, провокира производството на гной и слуз. Патогенните организми се размножават повече, а храната не влиза в клетките. Това е така, защото няма достатъчно ензими, за да я разградят. Но, пиейки медена вода преди хранене, ще осигурим на организма готови ензими, които ще участват в храносмилането и ще го подобрят. А оттам – целият организъм ще се чувства по-здрав и силен.

infomax-logo-50-15-HW Певицата Ерика Баду създава колекция с италианската модна къща „Марни“

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе