Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло
Добра форма

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло, споделиха специалисти. В древността лечителите са наричали цвеклото сок на живота. Все още се смята за един от най-добрите пречистващи продукти за нашето тяло. Нека разберем как най-добре да прочистим съдовата система, черния дроб и храносмилателния тракт с помощта на различни продукти на базата на цвекло.

То съдържа огромно количество полезни микроелементи, които насищат тялото. Освен това е богато на диетични фибри, които влияят положително на органите и кръвотворната система, както и на храносмилателния тракт, и освобождават черния дроб от токсини.

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Салата витаминозна бомба

Детоксикацията на съдовата система с помощта на цвекло се използва за профилактика на различни заболявания на вътрешните органи.

Какво е полезно в цвеклото?

  • витамини, желязо – нормализира състава на кръвта;
  • пектини – пречистват от лошия холестерол, възстановяват еластичността на кръвоносните съдове, борят се с гнилостните бактерии;
  • бетаин – оптимизира метаболизма, блокира образуването на тумори;
  • магнезий – понижава кръвното налягане, помага на нервната система;
  • фибри – предотвратява задържането на изпражненията, елиминира патогените;
  • органични киселини – ускоряват перисталтиката и храносмилането.

Детокс на съдовете с цвекло

За прочистване на съдовете се използват инфузии, сокове и салати. Пригответе тинктурата по следния начин. Залейте 1 кг цвекло с три литра. вода, добавете пресни билки (коприва или млад хрян). Сменяйте зелените подправки ежедневно, за да предотвратите ферментацията. Пийте 3-4 пъти на ден, в продължение на месец.

Друга рецепта за тинктура от цвекло. Сурово цвекло – 45 г почистено, смесете го с боровинки – 20 г, залейте с хладка вода, оставете за два часа, прецедете, добавете мед. Приемайте 30 минути преди хранене.

За да направите сок, смилате цвеклото и го изстискайте през марля или използвайте сокоизстисквачка. Цикълът на сокотерапията е половин месец, през който трябва да пиете 100 г сок. Ако се почувствате зле, трябва да спрете приема на сока. За да неутрализирате агресивното въздействие на пресния зеленчуков сок върху лигавицата на стомаха, можете да добавите сокове от други зеленчуци и плодове: от краставици, моркови, череши, ябълки и др.

За да приготвите пречистваща детоксикираща салата за кръвоносните съдове и червата, нарежете сурово цвекло, моркови и репички. Комбинирайте всичко, добавете растително масло. Яжте тази салата всеки ден в продължение на 1-2 седмици, след което задължително трябва да си вземете почивка.

Пречистване на червата с цвекло

За да премахнете солите и токсините, яжте варено цвекло всеки ден, например като част от салати. Отварата от цвекло ще помогне за ускоряване и подобряване на ефекта от детоксикацията. Обелете и нарежете едно голямо цвекло. Залейте масата с литър хладка вода и оставете да ври 20 минути, след това охладете и настоявайте за час и половина. Прецедете и пийте по 1/3 чаша, два пъти дневно, в продължение на един месец.

Към кашата от цвекло, останала след сокоизстисквачката, можете да добавите малко мед и да я навиете на малки топки с размер на боб. Вземете топките в супена лъжица и поглъщайте без дъвчене, половин час преди хранене. Топките от червено цвекло могат да се съхраняват на студено място, в продължение на 2 седмици.

Ако предишните рецепти не са подходящи, пригответе такава напитка за прочистване на червата. Обелете и нарежете две средни глави цвекло, налейте един и половина литра вода, добавете лимонов сок и зелен розмарин. Престоява на студено място за един ден, прецежда се и се пие по половин чаша, веднъж дневно. Пийте две седмици.

Прочистване на черния дроб с цвекло

За детоксикация на черния дроб се използва цвекло с кефир. Това е ефективно, но доста агресивно прочистване, използвайте го само при абсолютна липса на противопоказания.

През деня трябва да ядете килограм варено цвекло. След известно време пийте кефир, не повече от литър на ден. Не трябва да пиете цвеклото заедно с кефира. Разделете всичко на пет или шест порции и консумирайте равномерно през деня, пийте чиста вода до един и половина литра.

Противопоказания за детокс от цвекло

  • диабет;
  • уролитни процеси;
  • хронични бъбречни патологии;
  • гастрит и язви в етапите на обостряне.

Курсът за детоксикация на базата на цвекло помага за възстановяване на чревната микрофлора, използва се като профилактика на мъжки заболявания, затлъстяване, подобрява уринирането, намалява възпалението и има аналгетичен ефект.

infomax-logo-50-15-HW Певицата Ерика Баду създава колекция с италианската модна къща „Марни“

infomax-logo-50-15-HW „Птиците – рай на земята“ каца в София

Tagged , ,
на горе