Как лесно да активираме енергията Чи
Добра форма Психология

Как лесно да активираме енергията Чи

Чи е основната жизнена енергия на нашите тела и света около нас. Енергията Чи се изгражда от невидими енергийни лъчи, които могат да бъдат насочвани в различни посоки. Както в телата ни има енергийни центрове, по коитя тя протича, така тя се движи и в дома ни.

Чи може да се направлява и трябва да се избягва нейното блокиране, спиране или изтичане от вашия дом.

Енергията е във всичко около вас.

Енергия Чи се излъчва не само навън в природата, но и в дома ни от уредите, които използваме. От нашите смартфони, компютри и телевизори.

Енергийното поле може както цяло да ни влияе добре, но и да ни влияе лошо. То е много важно за нашия живот.

Според науката Фън Шуй, Чи се излъчва от всичко, което ви заобикаля: предмети от бита, лампи, уреди. Тя създава специални енергийни канали, които пресичат целия ви дом.

Ако по някаква причина тези канали се блокират, Чи остава в застой. Тогава се получава дисбаланс в дома ви.

Това състояние може лесно да се промени, като се спазват принципите на Фън Шуй за балансиране и хармонизиране на дома.

Само с една проста промяна на цвета или ароматни свещи, вие може да енергизирате дома си. Прилагайки тези принципи, вие ще обогатите, подхраните и подобрите вашия живот.

Как да почистите аурата си и да се отървете от негативната енергия

Три причини защо трябва да имате ярки цветове в дома ви

Три начина да внесете вишнево-червени нюанси във вашия дом

Ето кои са простите и ефективни начини за по-добро Чи:

Подредете

За да си осигурите хармония според правилата на Фън Шуй, подредете дома си. Изхвърлете всичко ненужно. Подарете дрехите, които не ползвате в близкия базар. Разчистете пространството около вас и всяко неподредено място – гардероб, килер, скрин. По този начин Чи енергията ще тече плавно и спокойно в дома ви.

Поддържайте баланс и хармония

За да получите хармонична околна среда, трябва да спазвате следните приниципи по Фън Шуй. Меките и овални форми създават нежна, приятна атмосфера за живеене. Всичко в дома ви трябва да излъчва мекота, топлота и уют. Затова забравете за острите предмети (ножовете да бъдат прибрани в кухненското чекмедже, а не изложени навън). Когато поставяте диван, легла и столове в стаята, разполагайте ги в кръг или осмоъгълник. Това улеснява комуникацията.

Как лесно да активираме енергията Чи

Използвайте силни Ян цветове

Ин и ян често се изобразяват със символа кръг, който съдържа две капковидни форми, едната черна (Ин), а другата бяла (Ян). Ин е черен цвят. Ян е бял цвят. Ин е черен и символизира сянка или тъмнина. Неща, които са тихи, отдалечени, луната и всички неща с тъмна енергия. Ян е бял и се използва за символизиране на топлина, положителна енергия, активно движение и слънце.

Цветът играе важна роля при определяне на настроението и състоянието на ума.

Затова помислете за използването на силни Ян цветове като жълт, лилав или оранжев. Под формата на възглавнички, цветя, свещи, покривки. Това ще стимулира потокът на Чи и ще носи жизненост, интимност и топлина в атмосферата.

Как лесно да активираме енергията Чи

Кой цвят да изберете?

Златен и Сребърен

Те ще засилят вашата интуиция, пари и слава.

Червен

Добрият цвят, който вещае живот. Той се свързва с растежа, щастието и радостта. Червеният цвят е силен енергизатор и се вярва, че предпазва от лоши сили.

Лилав

Счита се за по-добър и силен дори от червения. Свързва се с високи идеали, истина, любов и йерархия. Той често е цветът на аристокрацията и кралските личности, показвайки величие, богатство и благополучие.

Син

Изразява духовност, уважение, замисленост. Той се свързва с вярата. Синият цвят е успокояващ и овладяващ чувствата. Също се свързва с енергията Чи.

Розов

Розовият цвят е целебен цвят, който символизира добро здраве и романтика. Той повдига нашите вибрации и е много здравословен цвят, който е добре да имаме около нас. Той изразява радост, щастие, роматика и любов.

Презаредете и се обновете

Ако консумирате тежки храни, алкохол, не спортувате, стоите до късно вечер, вашето вътрешно Чи ще бъде блокирано и в застой. Чи няма да бъде чист поток, а ще бъде затлачена и спряна.

Това води до увеличаване на възможността да се разболеете от грип или настинка.

Затова, дайте си шанс да презаредите вашите батерии и обновите вашия ум, тяло и дух.

Обърнете внимание на храната, упражненията и доброто отношение към вас.

Запалете ароматни пръчки

Един от най-добрите начини да предпазите дома си от енергията и стреса на другите хора, е да запалите пръчка тамян или други ароматни пръчки преди да дойдат вашите гости.

Ароматите или димът от тамяна винаги са силно пречистващо средство. Затова във храмовете също се използва тамян.

Как лесно да активираме енергията Чи

Според определение на Уикипедия енергията Чи или Ци е естествената енергия, която изпълва вселената и е във всички живи организми и неживи предмети. Всяко движение на материални и нематериални тела е благодарение на движението на Чи.

Динята – полезна и вкусна

Детокс: подмладете тялото и духа си

Водата-знаем ли достатъчно за нея?
Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе