Здравословни ползи от секса
Интимно 18+

Как да кажете на партньора си, че не ви се прави секс?

Как да кажете на партньора си, че не ви се прави секс? Този деликатен въпрос често тормози много хора. Ето какво съветват психолози когато не знаете как да кажете на партньора си, че не ви се прави секс.

Предположението, което много от нас правят, е, че ако нашият партньор отхвърли молбата ни в даден момент да не правим секс или продължи да настоява за интимност, това трябва да означава, че чувствата му към нас са се променили. Динамиката на секса е достатъчно сложна, затова повечето от нас се движат на пръсти по темата и рядко комуникират ясно по нея. Всеки се опитва да щади чувствата на другия и в крайна сметка, оставаме объркани, разочаровани или наранени.

Така че, нека бъдем ясни – желанието ни да правим секс с нашата половинка (и обратното) не трябва да корелира с това колко много го обичаме.

 

 

По-често липсата на сексуален интерес е страничен продукт от нашата умора, нива на стрес, цялостно здраве или натоварен график.

Сексът е трудна тема за повечето двойки. За мнозина тя е изпълнена с уязвимост или несигурност и всеки коментар, възприет като отхвърляне, може да доведе до взаимно нараняване и конфликти. Много хора избягват да говорят директно за секса.

Някои са склонни да избягват директната комуникация относно секса.

Вместо това, лъжем и казваме, че имаме главоболие или се чувстваме зле в момента. Някои може да се втурнат бързо в леглото и да се преструват на заспали, когато партньорът им дойде. Други може да гледат филм, за да се уверят, че партньорът им ще бъде твърде уморен преди лягане и няма да му е до креватни изпълнения. Четвърти се опитват да сменят темата, казвайки: „О, като говорим за секс, видя ли новата снимка, публикувана еди къде си. Това е смешно“ – надявайки се, че човекът ще разбере намека.

Има много начини, по които можем да изразим липсата си на желание за секс, но някои форми на комуникация са по-продуктивни от други.

Най-добрият начин да изразим липсата си на желание е да кажем „не“ или „скъпи, не ми се прави секс в момента“ или „не съм в настроение“. Но ако подобни твърдения ви карат да се чувствате неудобно, все пак трябва да се стремите да бъдете възможно най-ясни с партньора си.

Какво да кажете на партньора си за секса в момента?

Паднало ли ви е либидото? Ако отговорът е „да“, може да е полезно да кажете на партньора си, че забелязвате промяна в сексуалното си желание напоследък. Да предположим, че причината е, че работите твърде много, децата ви стресират, имате проблеми с храносмилането, може би се борите с ниското си самочувствие или се чувствате неоценени от партньора си. Най-добре е вашият партньор да може да разбере откъде идва това ваше чувство и евентуално да ви помогне да намерите решение. Така остава по-малко място за тях да го приемат лично.

Какво сте готови да направите?

Може би всичко, което искате, е да се увиете в топла завивка и да не говорите или докосвате партньора си в този момент. Но може би бихте искали да се гушкате или целувате. Може би сте в настроение само за орален секс. Където и да се намирате, ще е полезно да го уведомите.

Комуникацията е ключова. Чувствате ли се комфортно да поискате секс (иницииране) или обикновено чакате и отговаряте само на неговата покана? Еднаквото изказване на желание и нежелание за секс често може да накара темата за секса да се почувства по-безопасна и комфортна и за двамата.

Можете ли да предвидите момент, в който бихте искали да правите секс?

„В момента не съм в настроение, но проектът ми ще бъде готов след три дни и тогава можем да празнуваме.“ Или: „Имах труден ден на работа. Хайде да правим секс утре.“ Или: „Трудно ми е да правя секс, когато се чувствам разстроена. Имам нужда да разрешим проблема, който имаме, преди да сме интимни.“

Вариантите са различни и строго индивидуални във всеки случай, но не се срамувайте да обсъдите чуствата си с вашия партньор и да му кажете, че не ви се прави секс в момента.

infomax-logo-50-15-HW  Емануела „мръдна“: Всяко едно 18-годишно момиче иска за абитуриентския бал от родителите да й подарят цици от силикон

infomax-logo-50-15-HW  Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова и Славена Вътова едва не попаднаха в челюстите на акули на Малдивите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?