Кога да правите секс, ако излизате с нов мъж
Интимно 18+

Кога да правите секс, ако излизате с нов мъж?

Кога да правите секс, ако излизате с нов мъж? Това е въпрос, който всяка жена си задава в началото на нова връзка. Чували сте истории за жени, които не бръснат краката си (или други части на тялото) като начин да се въздържат от секс още на първата среща. Техният дискомфорт или срам от окосмяването по тялото им ги предпазва от „грешка“ и секс „прекалено рано“. Едва ли окосмяването по тялото е нещо, от което трябва да се срамуваме, но е важно да имаме граници за това кога искаме да правим секс, както и да ги дефинираме. И така – кога да правите секс, ако излизате с нов мъж?

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Как да не загубиш себе си във връзката! Виж тези съвети (номер 5 ни е любимият)

Бъдете като магнит за мъжете с увереност и положителни вибрации

Ето някои отговори на този въпрос:

Много жени изпитват чувство на дискомфорт или срам, когато говорят за секс поради социалните очаквания, защото се чувстват съдени от другите или им е неудобно, или са недоволни от решенията, които са взели в миналото.

Въпросът всъщност е кога е подходящият момент за вас за правите секс с новия мъж, с когото излизате? Когато мислите кога трябва да правите секс за пръви път, ето няколко неща, които е добре да имате предвид:

Мироглед: Вярвате ли, че сексът е свещен? Искате ли да изчакате брака? Има ли религиозен или духовен контекст, който трябва да имате предвид, когато вземате това решение? Ако да, уверете се, че вашите вярвания (каквито и да са те) и действията ви съвпадат.

Мотивация:Независимо кога решите да правите секс за първи път с някого, може да е полезно да помислите върху мотивацията си. Хората са мотивирани да правят секс поради много причини: отмъщение, тъга, самота, възбуда, любопитство, бягство, връзка и копнеж. Каквото и да ви мотивира да правите секс, запитайте се дали искате тази емоция или убеждение да диктува живота ви. Ако отговорът е „да“, е по-вероятно да се почувствате добре от решението си.

Опит: Голяма част от живота е просто опит и грешка. Ако сте правили секс преди, може да имате ясна представа какво ви е помогнало и какво не. Може да е полезно да обърнете внимание на вашата сексуална история и да видите какви уроци можете да извлечете. Имало ли е сексуално преживяване, което ви се е сторило „твърде рано“? Защо мислите, че е така?

Предпочитание:Обичате ли да правите секс с някой, когото не познавате много добре (придава мистерия и тръпка)? Трябва ли да се чувствате емоционално сигурни, преди да се насладите на секс с някого? Искате ли да се обвържете, преди да се занимавате с каквато и да е сексуална активност? Какъвто и да е вашият отговор, това ще определи вашето ниво на комфорт и граници.

Какво наистина трябва да се запитате за секса?

Уверете се, че се чувствате сигурни в решението си – емоционално, физически, умствено и духовно. И нека имаме предвид, че другият участващ човек трябва да даде съгласието си и да бъде на същата вълна.

Често въпросът „кога трябва да правя секс за първи път?“ е код за „кога мога да правя секс, без да се чувствам зле или да бъда съдена за това?“ В действителност въпросът трябва да бъде: „кога съм готова и какво ще повиши шансовете ми да имам смислено, забавно или автентично изживяване?“

Докато мислите за вашите граници по отношение на секса, ето няколко въпроса, върху които да разсъждавате: Какви са вашите съображения, преди да правите секс с някого? Какво означава сексът за теб? Какво сте научили за секса? Какво ви казва вашата сексуална история? Каква е вашата мотивация да искате да правите секс? Какви предпазни мерки можете да вземете, за да се почувствате сигурни относно това взаимодействие? На какво се основава вашата граница по отношение на секса? (напр. време, честота на датите, чувства към човека, вярвания). Отлагате ли или започвате секс, само защото смятате, че това иска другият човек?

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?