Ето какво се случва, когато смесите алкохол със секс
Интимно 18+

Ето какво се случва, когато смесите алкохол със секс

Често преди да се впуснем в интимност „загравяме“ с някоя чашка, но ето какво се случва, когато смесите алкохол със секс. От Библията до поп музиката внушението, че алкохолът действа като някаква любовна отвара, съществува от векове. Общоприето схващане е, че градусовите напитки ви разхлабват, възбуждат и ви подготвят за действие, но вижте какво се случва, когато смесите алкохол със секс.

Дали алкохолът наистина има ефект на афродизиак? Дали пиенето ще подобри оргазма ви или просто ще ви направи твърде разпилени, за да постигнете върховното удоволствие?

9 безупречни начина  да направите секс поза 69 „гореща“

8 трика да изглеждате секси всеки ден

8 знака, че сте по-секси, отколкото си мислите

Ето как алкохолът всъщност влияе на вашето сексуално желание, възбуда и представяне.

Ефекти при жените

Ако сте жена, алкохолът може да има различни ефекти върху сексуалния ви живот. Една или две напитки може да повишат възбудата ни, но не е сигурно, че ще имат този ефект. Приемът на алкохол повишава нивата на тестостерон при жените. Този мъжки полов хормон играе роля за сексуалното желание. Това може да е фактор, при който жените съобщават за повече сексуално желание, когато пият.

Има и елемент на очакване. Хората често свързват пиенето с намалени задръжки и усещане за повече сексуалност и увереност. Това е нещо като самоизпълняващо се пророчество: ако очаквате да имате късмет, когато пиете, вероятно ще се получи.

Някои жени може да имат по-голям интерес към секса, когато са изпили няколко питиета, но това не означава, че телата им ще го понесат по-леко. Доказателства показват, че докато алкохолът може да накара жените да си мислят, че са възбудени, твърде многото алкохол всъщност има отрицателен физиологичен ефект и намалява реакцията на гениталиите.

Когато става дума за алкохол и секс, според някои доклади, умереността е ключова. Също така, колкото повече пиете, толкова по-лоша е гениталната ви реакция и физическата възбуда. Което значи, че по-трудно се „постигат“ оргазмите. Въпреки че едно питие може да не попречи на притока на кръв към гениталиите ви, то е възможно да е твърде много за вас и да има физиологично, когнитивно и поведенческо въздействие, което да причини индуцирана от алкохола оргазмена дисфункция.

Това може да означава нужда от повече време за достигане на кулминацията и по-малко интензивни оргазми. Но е възможно изобщо да не сте в състояние да постигнете оргазъм. Ако харесвате щастливия край след мастурбация или партньорски сексуални действия, най-добре е да не прекалявате с чашката.

Когато сте възбудени, тялото ви се подготвя за полов акт, като увеличава притока на кръв към гениталиите, което ги кара да се подуват и самосмазват с физиологична течност. Прекомерното пиене може да спре тези физиологични реакции и да попречи на вагиналната влажност, което води до триене и дискомфорт.

Ефекти при мъжете

Ефектите на алкохола върху мъжете са малко по-ясни. Може да е трудно половият член да получи пълна ерекция. Редовното пиене на твърде много може също да причини трайно увреждане и еректилна дисфункция.

Алкохолът действа зле на мъжете по няколко начина: намалява притока на кръв към пениса, повишава ангиотензина, хормон, свързан с еректилна дисфункция, потиска централната нервна система, може да забави еякулацията. Малко вероятно е няколко питиета да ви попречат да еякулирате, но пиенето на твърде много – може. Така че, прекомерното пиене може да причини забавена еякулация, която отнема повече от 30 минути за достигане на оргазъм, според специалисти от Клиниката „Mayo“.

Подобно на ефекта при жените, само една или две напитки могат да повишат сексуалното желание и възбуда при мъжете. Отново ключът изглежда е умереното пиене. Едно питие – две, ако тежите повече от 90 кг, може да ви разгорещи и да ви настрои на интимна вълна. Но повече от това е възможно да намали вашето сексуално желание и способност да получите ерекция.

Въпреки че алкохолът е свързан с поемането на по-големи рискове при мъжете и жените, той изглежда е по-скоро движещ фактор за мъжете. Една или две напитки могат да имат релаксиращ ефект и да помогнат за намаляване на задръжките, когато става въпрос за сексуалност. Това може да ви направи по-отворени за изследване на нови неща. Но колкото повече пиете, толкова по-рисковано е вашето сексуално поведение. Въз основа на различни проучвания, мъжете са по-склонни да участват в рисково сексуално поведение, като полов акт без защитна бариера, когато са под влияние на алкохола.

Нека разгледаме някои често срещани митове по темата?

 

Всеки изглежда по-горещ, когато е пиян

Вярвате или не, доста проучвания разглеждат ефекта на „бирените очила“, въпреки че резултатите им са различни. Едно проучване от 2014 г. заключава, че изглежда алкохолът кара хората да изглеждат по-привлекателни, особено тези, които не са били възприемани като такива в началото. И не са само хората. Пейзажите също изглеждаха по-привлекателни.

Като оставим науката настрана, не е трудно да разберем защо алкохолът може да доведе до авантюра с някого, на когото обикновено не бихте обърнали внимание. Пиенето намалява задръжките, повишава социализацията и влошава преценката.

Всички преработват алкохола по един и същи начин

Не е вярно. Жените и мъжете абсорбират и метаболизират алкохола по различен начин. Жените обикновено имат по-малко вода в тялото си от мъжете, дори и да тежат еднакво. С по-малко вода за разреждане на алкохола, жените получават по-високи концентрации от него в кръвта си, което води до повече свързани с алкохола увреждания. С други думи, ако сте навън с човек от противоположния пол и пиете еднакво количество, това не означава, че и двамата сте еднакво пияни.

Не може да бъдем сексуално насилвани, когато сме пияни

Абсолютно НЕ е вярно. Няколко питиета – дори много чашки – не  са оправдание за нежелано сексуално внимание или активност. Алкохолът не причинява сексуално насилие, но може да бъде допринасящ фактор, според изследване на Trusted Source.

 

Необходимо е ясно съгласие от двамата участници преди всякакъв вид сексуален контакт. Алкохолът не освобождава никого от това. Получаването на съгласие е изключително важно при смесването на алкохол и секс. Участието в какъвто и да е вид сексуална активност с някой, който е твърде пиян, за да даде съгласие, е сексуално насилие или изнасилване.

Нито едно задълбочено обсъждане на алкохола и секса не е пълно, без споменаването на съгласието. То е ясно, доброволно изразено желание за участие в сексуална активност. Това включва цялата сексуална активност, включително: целуване, орален, анален и вагинален секс. Ако не сте сигурни дали имате съгласието на някого, вероятно нямате, дори ако е в нетрезво състояние.

Алкохолът може да наруши преценката на човека, да повлияе на способността му да общува ясно и дори да затрудни разчитането на това, което някой се опитва да каже или изрази. Това може да затрудни провеждането на директен разговор относно съгласието.

За да го улесним, нека да разгледаме някои начини да го направим:

Устно съгласие

Най-добрият начин да се уверите, че имате съгласие, е да попитате направо. Можете да бъдете директни и да назовете или опишете акта, за който говорите. Можете също така да говорите за това какво искате и двамата предварително, да поставите ясни граници и очаквания. Не забравяйте, че можете както да промените решението си, така и да оттеглите съгласието си, дори по време на сексуалния контакт.

Невербално съгласие

Езикът на тялото, включително изражението на лицето и жестовете с ръце, може да се използва за даване на съгласие. Уверете се, че е очевидно, ентусиазирано и ясно преди и по време на сексуалната активност. Това е особено важно, когато има намесен алкохол, тъй като пиенето може да направи нещата размити и да наруши преценката на човека.

Ако някой изглежда несигурен, трябва да спрете това, което правите, и да попитате устно. Съгласието трябва да бъде очевидно и ентусиазирано, дори и да не се използват думи.

Най-добри практики, които трябва да имате предвид: алкохолът определено може да замъгли нещата, когато става въпрос за сексуални действия с някой друг, но има някои неща, които можете да направите:

  • Поставете си лимит за пиене. Придържайте се към него, за да не се напиете прекалено много.
  • Редувайте алкохолни и безалкохолни напитки.
  • Носете презерватив. Ако смятате, че тази вечер може да е нощта, вземете някаква форма на защита с бариерен метод, независимо дали очаквате орален, вагинален или анален секс.
  • Вашето тяло е приоритет. Не се подлагайте на натиск да правите нещо, което не искате. А също така не се опитвайте да принуждавате някой друг към сексуална активност.

Както виждате, темата за интимността и спиртните напитки е дълга и разностранна, но статията ни „Ето какво се случва, когато смесите алкохол със секс“ дава повече светлина по нея.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе

Имате ли 18 години ?