Как да премахнем тъмните петна по лицето си
Здраве и красота

Как да премахнем тъмните петна по лицето си

Чудите се къде да отидете, за да намалите или премахнете тъмните петна по лицето си? Но преди това трябва да знаете причината, поради която получавате тези тъмни петна по лицето си.

Предлагаме Ви да опитате продукти на качествената серия от натурална козметика в HappyMarket.bg 

 

Тъмни петна или хиперпигментация се появяват, когато кожата ви прекомерно произвежда меланин. Това образува петна или петна по кожата ви, които са по-тъмни от околните области. Те обикновено са безвредни, но откриването на причината е от съществено значение, тъй като понякога може да се дължи на основна причина.

Има няколко начина да се отървете от тези тъмни петна по естествен начин. В момента обаче липсва научна подкрепа за тяхната ефективност. Ето някои известни средства, които да опитате у дома за лечение на тъмни петна.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да премахнем тъмните петна по лицето си

1: Папая

тъмните петна
Как да премахнем тъмните петна по лицето си снимка: pinterest

Папаята може да се използва при различни състояния. При кожни проблеми папаята е отличен ексфолиант. Папаята съдържа плодови киселини, известни като алфа-хидрокси киселини (AHA), които са химически ексфолианти. Ще помогне за изсветляване и ще придаде на кожата младежко излъчване. AHA са полезни при суха кожа, хиперпигментация, фини линии по лицето и др. Ще се отървете от тъмните петна по лицето ви с нейна помощ.

Как да използвам

Вземете купа и намачкайте в нея узряла папая.

Нанесете върху чиста кожа.

След това внимателно го втрийте върху кожата с кръгови движения, след като пулпата изсъхне върху кожата. Помага за ексфолирането на мъртвия горен слой кожни клетки.

Изплакнете лицето си с вода.

2: Лимонов сок

тъмните петна
Как да премахнем тъмните петна по лицето си снимка: pinterest

Лимонът е богат на витамин С и антиоксиданти. Може да помогне за изсветляване на тъмните петна по кожата ви. Лимоновият сок обаче може да предизвика алергична реакция, когато го нанесете върху кожата си, тъй като е кисел. Следователно можете да използвате лимонов сок с други медиатори като кисело мляко и мед.

Как да използвам

Вземете една супена лъжица лимонов сок с две супени лъжици кисело мляко.

Разбъркайте добре и нанесете върху лицето си.

Оставете да действа 20-30 минути. Изплакнете с вода.

След измиване нанесете любимия си овлажнител и слънцезащитен крем.

3: Домати

Понякога причината за тъмните петна може да бъде прекомерното излагане на слънце. Доматите са естествено богати на ликопен, който може да предпази кожата ви от слънцето. Те също са добър източник на витамини, минерали и антиоксиданти. Те могат да помогнат на кожата ви да изглежда блестяща и чиста.

Как да използвам

Нанесете доматената каша върху кожата си.

След това нежно масажирайте кожата си с кръгови движения.

Оставете за 10 минути.

Изплакнете с чиста вода.

4: Куркума

тъмните петна
Как да премахнем тъмните петна по лицето си снимка: pinterest

От векове индийците използват куркума за готвене, както и заради нейните лечебни свойства. Куркумата е основна съставка в режима за грижа за кожата. Помага за намаляване на производството на кожен меланин поради наличието на куркумин в него. Куркуминът е антиоксидант с антимеланогенни ефекти. Може да изсветли тъмните петна и да направи кожата ви кристално чиста.

Как да използвам

Смесете супена лъжица куркума с достатъчно вода.

Разбъркайте добре и нанесете върху цялото лице с помощта на памучен тампон.

Оставете да действа 20-30 минути.

Изплакнете с вода.

5: Краставица

Краставицата е богат източник на антиоксиданти, витамини и богати на силициев диоксид съединения, които помагат за намаляване на тъмните петна по лицето ви.

Как да използвам

Вземете няколко пресни краставици и ги пасирайте.

Нанесете пастата върху засегнатите зони и я оставете за 20 минути.

Изплакнете със студена вода.

6: Алое вера

тъмните петна
Как да премахнем тъмните петна по лицето си снимка: pinterest

Алое Вера е известен лек за кожни и космени оплаквания. Това е естествено извлечена съставка, известна със своите успокояващи и овлажняващи свойства. Алое Вера съдържа 99,5 процента вода, която помага да хидратирате кожата си магически и да се отървете от тъмните петна по лицето си. 

Как да използвам

Нанесете чист сок от алое вера върху тъмните петна по лицето. Можете да извлечете гела от листа от алое вера.

Оставете да действа 20-30 минути върху засегнатата област.

Измийте го с хладка вода.

7: Кисело мляко

Киселото мляко е естествен агент за избелване на кожата, който помага за избледняване на тъмните петна чрез ексфолиране на кожата. Богат е на млечна киселина, която подобрява обезцветяването и възрастовите петна. Също така помага за подобряване на тена и текстурата на кожата и намаляване на възпалението. Можете да използвате кисело мляко самостоятелно или да го комбинирате с други лечебни продукти като куркума или овесени ядки.

Как да използвам

Нанесете кисело мляко върху тъмните петна с памучен тампон.

Оставете го да действа 15-20 минути, преди да го изплакнете.

Tagged , ,
на горе