Как да премахнете пигментацията по лицето

Как да премахнете пигментацията по лицето
Добра форма Здраве и красота

Как да премахнете пигментацията по лицето

Появата на пигментацията по лицето с течение на годините е обезпокоително, но няма нищо невъзможно! Сред продуктите, които помагат за премахването на така наречените „старчески петна“, най-популярни са тези, които включват лимон.

Каква е причината за проблема?

Премахването на петната се състои от няколко процедури, но на първо място, няма да е излишно да разберете причината за появата на пигментация.

Те могат да бъдат различни: от минали заболявания, външни влияния върху кожата – до свързани с възрастта промени в хормоналните нива. Най-често това е пост-възпалителна пигментация на кожата, например след акне и белези. На второ място може да се нарече лентиго, хлоазма, мелазма – пигментни петна, възникващи от излишък от UV лъчение.

Пигментирани (бели и тъмни) петна по кожата на лицето също често се образуват след операции, интензивни пилинги, механичен пилинг и други козметични процедури, извършени в нарушение на технологията и изтъняване на роговия слой.

Тъмните петна по кожата (мелазма) може да се появи и по време на бременност. В същото време, след края на приема на хормонални лекарства, петната често изчезват, но могат да се върнат – например под въздействието на слънцето.

Как да ги премахнате

Никоя процедура за премахване на петната няма да доведе до желания резултат, ако не променим начина си на хранене. Определено трябва да си набавяте витамини С и РР, да намалите консумацията на кафе. Когато използвате избелващи агенти, не забравяйте, че всички те изсушават кожата. Следователно те трябва да се използват внимателно и да не се злоупотребява.

За да избелите кожата, разчитайте на природни продукти. Лимон, грейпфрут, кисело зеле, репички, магданоз, краставица, млечнокисели продукти, яйчен белтък, овесени ядки, сокове от глухарче и млечни водорасли могат да помогнат. Те перфектно избелват кожата, само след като ги използвате, трябва бързо да се измиете с вода и да нанесете подхранващ крем върху лицето си.

Разбира се, ако искате да премахнете петна по лицето си, трябва да се свържете със специалист и на първо място – с лекар. Но не забравяйте за маските. Избелващи маски трябва да се ползват вечер, тъй като е вредно да се появявате на слънчева светлина след това. Освен това, независимо от свойствата на кожата, трябва да прилагате фотозащитни кремове всеки ден в продължение на месец след маските.

Подходящи маски:

Бадемова маска: Залейте половин чаша бадеми с чаша вряща вода. След 5 минути изцедете водата и пасирайте ядките.. Добавете сока от половин лимон и супена лъжица преварена вода. Курсът на лечение е 30-40 маски, 2 пъти седмично.

Маска от сладка чушка: Настържете половината чушка с пластмасова ренде и нанесете върху почистена кожа за 30 минути, като обърнете специално внимание на зоните с петна. Изплакнете с хладка вода и нанесете подхранващ крем.

Не забравяйте профилактиката 

За кожата, която е склонна към пигментация, е особено важно да има надеждна слънцезащита през цялата година. Продукти, които потискат производството на мелатонин, както и висококачествена козметика с арбутин, ретинол, витамин С, ще ви помогнат да изглеждате перфектно. Обърнете внимание на наличието на растителни масла с естествени UV филтри (масло от карите, от жожоба).

Tagged , , , , ,
на горе