Как да се отървете от зачервяването на лицето си
Здраве и красота

Как да се отървете от зачервяването на лицето си

Зачервяването на лицето може да се дължи на редица неща, независимо дали е топло време, интензивна тренировка или просто чувство на вълнение или смущение. Понякога зачервяването може да възникне поради заболяване на кожата, като например розацея, или проблеми като ендокринни разстройства, които не можем лесно да видим.1 Въпреки че някои причини за зачервяване са малко по-лесни за лечение от други и може би изискват само потупване с хладка вода или успокояваща маска, други изискват интензивни процедури с помощта на специалист по грижа за кожата. Какъвто и да е случаят, успокояването на зачервената кожа е по-лесно, след като установите причината.

Продължете да четете, за да научите повече за това какво можете да направите, за да успокоите кожата си, когато се появи зачервяване.

Как да се отървете от зачервяването на лицето си

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Как да се отървете от зачервяването на лицето си

Нанесете хладен компрес

Ако вашата зачервена или зачервена кожа не се дължи на основно медицинско състояние, можете да го лекувате, като приложите хладен компрес върху засегнатата област. В повечето случаи кожата се зачервява в резултат на разширяването на кръвоносните съдове, което след това позволява преминаването на повече кръв.Ето защо някои хора изпитват зачервяване по време на тренировка, когато пият алкохол или ако се смутят – което ще стигнем след минута.

За да успокоите зачервяването на вашата кожа, поставете чиста кърпа в пластмасова торбичка, пълна с кубчета лед, и я оставете във фризера за около 15 минути. След това отстранете кърпата и внимателно я нанесете върху кожата за около 20 минути.

Разгледайте лазерите

зачервяването
Как да се отървете от зачервяването на лицето си снимка: pinterest

Лазерната технология се използва от дерматолозите от години за лечение на редица проблеми, свързани с грижата за кожата, от намаляване на белези от акне, намаляване на хиперпигментацията и дори повдигане на отпусната кожа, без да се налага пациентите да лягат под ножа. Когато става въпрос за облекчаване на зачервяването, има лечение с лазерна терапия.

Избягвайте дразнещи продукти

зачервяването
Как да се отървете от зачервяването на лицето си снимка: pinterest

Зачервяването може да се изостри от определени съставки в нашата грижа за кожата – а именно киселини, които обикновено се използват за ексфолиране на кожата. Избягвайте силните ретиноиди или ретинол, тъй като тези продукти могат допълнително да раздразнят чувствителната кожа, както и грубите физически ексфолианти и полиращи скрабове. Някои продукти за акне могат да изсушат и трябва да се използват с повишено внимание, ако имате чувствителна кожа, като бензоил пероксид, салицилова киселина и гликолова киселина.

Ако не можете да се разделите с любимия си продукт с повишена киселина, ограничете употребата си само до няколко пъти седмично или потърсете формули, които съдържат нисък процент от полезните вещества.

Дори и да не използвате силни киселини, добра идея е да използвате нежен почистващ препарат два пъти дневно. Освен това нанасяйте овлажнител с SPF 30 или по-висок всяка сутрин и използвайте подхранващ овлажнител през нощта. Той предлага да се използва и ниска доза ретинол.

Преразгледайте диетата си

зачервяването
Как да се отървете от зачервяването на лицето си снимка: pinterest

Основното зачервяване може просто да бъде свързано с няколко външни фактора. Това е, разбира се, ако не се занимавате със сертифицирано медицинско състояние. Ако зачервяването ви е по-малко медицинско и повече екологично, понякога то може да се раздели на прости промени в неща като вашата диета. Ние често препоръчваме противовъзпалителна диета, която включва зелени листни зеленчуци, риба, етерични масла и плодове с нисък гликемичен индекс.Още по-важното е, че изключва прости захари, зърнени храни, неорганични меса и млечни продукти и плодове с висок гликемичен индекс. Пре- и пробиотиците са задължителни. Добавките с витамин D също помагат, дори при тези пациенти с нормални нива на витамин D.

По същия начин, по който някои съставки за грижа за кожата могат да активират външния слой на кожата, някои храни и напитки могат да възпалят и раздразнят кожата отвътре.

Тези храни обикновено имат високо киселинно съдържание и могат редовно да предизвикат зачервяване на бузите и постоянно зачервяване. Ако сте предразположени към зачервяване или розацея, тогава можете да избегнете провокиращи фактори, като пикантни храни, цитрусови плодове, домати, шоколад и канела.Освен това топлина, екстремни температури (горещи или студени), излагане на вятър, алкохол и някои топли напитки могат да доведат до зачервяване или могат да предизвикат симптоми на розацея.

Направете промени в начина на живот

зачервяването
Как да се отървете от зачервяването на лицето си снимка: pinterest

Докато продължаващото зачервяване може да бъде разочароващ проблем, причината често не е дълбоко в кожата. Това означава, че решението може да изисква определени промени в начина на живот в допълнение към стъпките, споменати по-горе. За промени в начина на живот, които можете да направите, за да се отървете от зачервяването, съветваме ви да направите следното:

Намалете излагането на слънце/UV

Спрете да пушите

Спрете да пиете топли напитки

Пийте студена вода, докато тренирате

Въпреки че това не е задължително да „излекува“ зачервяването, правенето на неща като избягване на прекомерно излагане на слънце или използване на хладен компрес може да помогне за временно намаляване на симптомите.

Tagged , , , ,
на горе