Идеи за декориране на спалня за близнаци

Идеи за декориране на спалня за близнаци
Идеи за дома

Идеи за декориране на спалня за близнаци

Да декорираш стая за едно дете и да я обзаведеш е много по-лесно, отколкото да направиш същото за две, особено когато децата са близнаци. Въпреки споделянето на един и същ рожден ден, всяко дете ще израсне с чувство за идентичност и ще му е трудно да споделя спалня с (не)идентичния си брат или сестра. По-долу е кратко ръководство за декориране на спалня за близнаци и създаване на пространство, което те трябва да споделят, което все още се чувства като тяхно собствено и запазва хармонията между тях.

Идеи за декориране на спалня за близнаци

Иновативни начини да реновирате детската стая на близнаците ви

Идеи за декориране на спалня за близнаци Как да изберем интериорен дизайн в зависимост от зодията

 

Идеи за декориране на спалня за близнаци

Боядисайте в неутрални цветове

спалня за близнаци
Идеи за декориране на спалня за близнаци снимка: pinterest

Ако имате деца, които са твърде малки, за да имат мнение относно цветовете на стената, боядисайте стената на спалнята в неутрални цветове като бежово, сиво или кремаво бяло.

Докато растат и развиват вкусовете си, ще бъде по-лесно да променят цветовата схема. Можете да поставите акцентна стена, ако децата са по-големи и харесват определен цвят.

Но какво да кажем, когато близнаци се сблъскат с цветовете на стените в спалнята си? Всичко е въпрос на компромис и е лесно за решаване – боядисайте две съседни стени в цвета, който харесва единият близнак, а другите два в цвета, който харесва братът или сестрата. Проблемът е решен до голяма степен, въпреки че в идеалния случай бихте искали всеки цвят да се съчетава сравнително добре с различните цветове!

Имайте тема

спалня за близнаци
Идеи за декориране на спалня за близнаци снимка: pinterest

Една тема може да внесе тази нотка на характер и индивидуалност в спалнята на близнаците. В същото време той все още може да пасне на цялостния вид и усещане на стаята. Ако трябваше да имате тема на Дисни например и момче и момиче споделяха стаята, можете да имате тема Мини Маус за момичето и тема Мики Маус за момчето. Ако имахте две момчета, бихте могли да отидете със супергерои и да имате Батман за едното и Супермен за другото.

Точно като цветовете, можете да останете неутрални с темата. Ако смятате, че вашите близнаци няма да се виждат очи в очи, можете да изберете мотиви от природата или джунглата и да боядисате спалнята в неутрални цветове. Неутралните цветове ще ви позволят гъвкавостта да включите анимационни герои, супергерои или други мотиви в декора.

Създайте пространство в спалните на близнаците, като ги разделите на зони.

спалня за близнаци
Идеи за декориране на спалня за близнаци снимка: pinterest

Разбира се, спалнята позволява игра, спане и други дейности, така че трябва да разделите спалните на близнаците по съответния начин. Двуетажните легла и другите двуетажни легла създават чиста зона за спане, да не говорим за спестяване на място в стаята. Можете да създадете зона за учене или дори зона за занаяти, като поставите бюро с разумни размери и няколко стола.

Те биха могли също да имат своя чилаут зона с няколко чували, където да четат или да гледат телевизия.
Добавянето на разделители на стаи може да помогне за създаването на тези зони и да даде на всеки от вашите близнаци малко уединение или усещане за своето пространство.

Един от начините е набор от тънки завеси от пода до тавана, поставени в средата на спалнята. Не е задължително обаче да е завеса. Етажерка между двете легла може да създаде усещане за две отделни зони, но все пак да предаде едно от отворените пространства в стаята.

Настройте някои зони за съхранение.

Една от трудностите да си близнак е, че детето(децата) трябва да споделят почти всичко. Въпреки това всеки от тях ще се нуждае от място за личните си вещи, така че се уверете, че имате опции за съхранение за вашите близнаци. Определете различни зони за определени вещи, като чекмеджета в скрин за панталони. Ако стаята е достатъчно голяма, можете да имате скрин за всеки близнак.

Освежете спалнята на близнака с някои аксесоари.

стая за близнаци
Идеи за декориране на спалня за близнаци снимка: pinterest

Аксесоарите могат да добавят характер към детската спалня и да предадат различни зони в стаята. Възглавниците и килимите са чудесна работа за това! Подреждането на играчките по различен начин в стаята допълнително засилва ефекта. Ако близнаците имат отделни спални, мотив с първия им инициал над леглото може да индивидуализира пространството им.

Близнаците може да не смятат за идеално да споделят една стая, когато пораснат, но трябва. Както можете да видите, можете да декорирате и стилизирате стаята по различни начини, за да я направите по-удобна за тях и да дадете на всеки близнак собствено усещане за пространство. Близнаците може да са „двойни проблеми“, но с малко мисъл декорирането на стаята им не е задължително.

Tagged , , , ,
на горе