Лимонова вода-ползи за здравето
Добра форма

Лимонова вода-ползи за здравето

 

 

Тялото на всеки от нас се нуждае от определено количество вода, за да оцелява. Водата е от решаващо значение за поддържане на нашето оптимално здраве. Когато консумираме течности, гарантираме хидратацията на нашия организъм. Ароматизираната вода с цитрусови плодове като лимоните може да оживи чаша вода и да донесе много ползи за здравето. Ето и кои са основните ползи от лимоновата вода.

 

Кара ни да пием повече вода

 

Половин лимон, изстискан в чаша хладка вода може не само да подобри вкуса й, но и да ни подтикнем да пием повече течности.

 

Спомага за отслабване

 

Доказано е, че хората, които пият повече вода вместо подсладени напитки, намаляват количеството захар и мазнини, които консумират ежедневно и по този начин поддържат килограмите си.

 

Подпомага храносмилането

 

Лимонът съдържа съединения, които помагат за стимулиране на храносмилателната секреция в стомаха. Също така, киселината в сока от лайм помага на слюнката да разгражда храната по-лесно.

 

Намалява шансовете за рак

 

Няколко проучвания показват връзка между цитрусовите плодове и намаления риск от някои видове рак. Повече лимонова вода държи болестите настрана!

 

По-красива и сияйна кожа

 

Лимонът съдържа витамин С и антиоксиданти. Тези две съставки присъстват  в много търговски продукти за кожата. Когато се консумират с вода, естествените съставки в сока от лайм могат да помогнат за подобряване на външния вид на кожата.

 

  1. Понижава нивата на кръвната захар

 

Според някои изследвания, витамин С може да помогне за понижаване на промените в кръвната захар сутрин и след хранене. Въпреки че проучването се фокусира върху хора, приемащи добавки с витамин С, то показва, че витамин С е с отличен потенциал за подобряване на нивата на захарта на човек.

 

 

Tagged ,
на горе