Как да ограничите времето пред екрана на детето ви

Как да ограничите времето пред екрана на детето ви
Разни

Как да ограничите времето пред екрана на детето ви

Смятате ли, че детето ви често е приковано към екрана на своя телефон, таблет или друго устройство? Твърде много време пред екрана може да причини напрежение в очите и раздразнителност. Може дори да направи децата по-склонни да развият миопия, известна още като късогледство.

Ограничаването на времето на екрана на вашето дете може да му помогне да намери здравословен баланс и да защити младите си очи.

Родители, чиито деца прекарват повече от два часа на ден пред него, съобщават, че децата им имат по-тревожни проблеми. Тези проблеми включват главоболие, болка в рамото, напрежение в очите, сухота в очите, дразнене на очите и поведенчески проблеми.

Увеличаването на времето пред тв, телефон и др. също е свързано с увеличаване на честотата на късогледство при децата.

Искате ли да се отървете от тези проблеми? Опитайте се да ограничите времето пред екрана според възрастта на детето и да установите семейни правила. Говорете с децата си за времето прекарано там, задайте и наложете разумни ограничения и заменете времето, прекарано пред устройствата, с други дейности.

Искате да излезете с него? Поканете го

Принципи за отглеждане на щастливо дете

5 начина да откажете нещо на детето си без думата „НЕ“

6 ценни качества, които да предадете на децата си  4 критерия при избор на мебели за детска стая

Как да ограничите времето пред екрана на детето ви

Управление на времето на екрана – избягване на онлайн тормоз и неподходящо съдържание

екрана
Как да ограничите времето пред екрана на детето ви снимка: pinterest

Приложенията за управление на времето на екрана са чудесен инструмент за родителите да управляват цифровия живот на децата си. Тези програми ви позволяват да задавате времеви ограничения, да блокирате приложения и да наблюдавате достъпа до интернет.

Можете дори да блокирате конкретни домейни и уебсайтове. С помощта на приложение можете дори да проследявате местоположението на детето си и да наблюдавате използването на интернет от него. Можете също така да зададете конкретни правила, които ще ви помогнат да ограничите времето пред него на вашето дете. Това също може да помогне за избягване на онлайн тормоз и неподходящо съдържание.

Направете място за дейности в реалния свят

екрана
Как да ограничите времето пред екрана на детето ви снимка: pinterest

Правете редовни планове с детето си или цялото семейство, за да планирате дейности, които не включват телевизия, телефони и т.н. Разходете се или походете заедно, отидете на еднодневна екскурзия и играйте на туристи във вашия район. Можете да започнете градина, да вземете курс, да отидете на къмпинг… възможностите са безкрайни.

Участието в дейности на открито може дори да помогне за намаляване на риска от късогледство, като даде почивка на очите на децата ви от дейности отблизо.

Без значение колко усилия полагате, за да ограничите времето пред екрана за децата си, те все още могат да развият късогледство. Всъщност късогледството е често срещано състояние, което става все по-разпространено. Така че редовно посещавайте очен лекар, за да наблюдавате зрението на детето си и да коригирате зрението му, ако е необходимо.

Формиране на здравословни навици

екрана
Как да ограничите времето пред екрана на детето ви снимка: pinterest

Въпреки че на родителите често им е трудно да ограничат времето на децата си пред екрана, те също могат да им помогнат да развият здравословни навици. Изследванията показват, че децата, които прекарват твърде много време пред него, са по-склонни да имат лош успех в училище и по-висок риск от затлъстяване. Дори и да не сте родител, ограничаването на времето пред тези неща е жизненоважно за здравето и благополучието на вашето дете.

Министерството на здравеопазването на САЩ препоръчва децата под две години да не се излагат на екран. За по-големи деца и възрастни трябва да ограничите времето до два часа на ден. Важно е обаче да запомните, че времето пред не трябва да замества други дейности като взаимодействия в реалния живот, достатъчно сън или редовна физическа активност. Малките деца могат да прекарат целия ден в гледане на екрана без родителски надзор, така че е важно да се поставят ограничения, когато става въпрос за време пред него. В допълнение към ограничаването на времето му, помислете за съвместно гледане и гарантиране, че съдържанието е с високо качество.

Провеждайте семейни срещи

екрана
Как да ограничите времето пред екрана на детето ви снимка: pinterest

Насрочете семейна среща, за да обсъдите използването на времето пред екрана. Позволете на вашия тийнейджър да даде информация относно правилата за времето пред него. Обърнете внимание на проблемите и решаването на проблеми заедно. Пояснете, че искате всички в семейството да развият здравословна връзка с електрониката.

Ако никога не сте имали семейна среща, има добри налични ресурси за това как да провеждате успешни семейни срещи, като например да се уверите, че всеки член на семейството има възможност да сподели мислите си.

Tagged ,
на горе