Как да имате по-добра връзка с партньора и себе си
Любов и партньорство

Как да имате по-добра връзка с партньора и себе си

Искате ли да имате по-добра връзка със себе си и партньора си? Независимо дали сте в романтична връзка или в момента сте необвързани, Свети Валентин е подходящо време да помислите за активизиране на любовния си живот и изостряне на уменията, които поддържат любовта жива.

Подобряването на социалния ви живот, като се отворите за повече хора и повече преживявания, е чудесна първа стъпка към намирането на любовта на живота ви или към внасянето на повече забавление и вълнение в съществуващата ви връзка.

Искате да излезете с него? Поканете го

6 грешни зодии, които могат само да мечтаят за рая

7 начина да скъсате с някого чрез съобщение

Мъжката гледна точка: Горчивата истина за жените, които имат връзка с женен мъж

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Как да имате по-добра връзка с партньора и себе си

1. Определете какво искате

добра връзка
Как да имате по-добра връзка с партньора и себе си снимка: pinterest

За да получите това, което искате, е полезно да знаете какво искате и това е толкова вярно за любовта, колкото и за всичко останало. Не забравяйте, че става дума за това, което искате, а не за обществените очаквания. Ние се отдалечаваме все повече и повече от намирането на истинското щастие, когато търсим нещата, които смятаме, че „трябва“ да преследваме, вместо нещата, които са в основата на нашите уникални личности. Започнете, като идентифицирате нуждите си, когато става въпрос за романтика и установяване на целите на връзката ви.

Какво искате да дадете и какво искате да получите от едно партньорство? Когато хванете здраво това, което искате, можете да погледнете реалистично собствените си модели на поведение, за да видите дали те помагат или вредят на търсенето на трайна любов и да предприемете стъпки, за да направите промени, ако е необходимо. Така ще изградите добра връзка със себе си и партньора си.

2. Използвайте своята самота

добра връзка
Как да имате по-добра връзка с партньора и себе си снимка: pinterest

Докато хроничната самота не е здравословна и може да допринесе за депресия, да се чувствате самотни от време на време е нормално, независимо дали сте в романтична връзка или не. А усещането за емоционална откъснатост от хората не трябва да е отрицателно, ако използвате тези чувства на самота като мотивация да направите необходимите промени, които ще насочат живота ви в по-положителни посоки. Намирането на трайно партньорство изисква усилия.

Не искате да се задоволявате с поредица от случайни връзки, ако това, което наистина искате, е нещо дълготрайно.

Започнете, като обърнете повече внимание на връзките, които вече имате, и се свържете отново с хора, с които сте загубили връзка с времето. Създайте нови връзки, като се присъедините към клубове и групи по специални интереси или като доброволец. Никога не знаеш как ще срещнеш някой нов, но ще го срещнеш само ако сам излезеш там! Така ще изградите добра връзка със себе си.

3. Балансирайте любовния си бюджет

добра връзка
Как да имате по-добра връзка с партньора и себе си снимка: pinterest

Докато щедростта обикновено се счита за положителна черта, може да изпращате грешно послание към настоящ или потенциален партньор с екстравагантни разходи за вечери и подаръци. Всъщност може да направите по-добро впечатление, като проявявате по-голяма склонност към спестяване на пари, защото това показва, че можете да упражнявате самоконтрол и има вероятност да натрупате повече финансови ресурси с течение на времето.

Но внимавайте да не изглеждате твърде ограничаващи или прекалено контролиране, когато става дума за вашите финанси.Това може да накара някого да повярва, че не сте забавен и няма да внесе много вълнение във връзката. Балансирайте любовния си бюджет, за да имате по-добра връзка към себе си и партньора си.

4. Започнете да говорите

добра връзка
Как да имате по-добра връзка с партньора и себе си снимка: pinterest

Дали и как двойките общуват, заедно с индивидуалната готовност за промяна, определя дали проблемите могат да бъдат решени или не и качеството на връзката да се поддържа. Някои проблеми, особено дребни проблеми, се разрешават най-добре с подход на сътрудничество и привързаност, който не поставя никого в отбранителна позиция. Сериозните проблеми може да се наложи да бъдат адресирани по-директно, но този подход е полезен само когато и двамата партньори са достатъчно уверени и сигурни във връзката, за да реагират продуктивно.

Когато единият или и двамата партньори нямат такъв тип увереност, критичен или предизвикателен подход може да причини още повече вреда на връзката.Използването на фрази като „Мислех си… как би се почувствал за… или „Можем ли да…“ отвори разговора, докато фрази като „Ти винаги…“, „Ти никога…“, „Ти трябва да…,“ и „Ти трябва…“ показват преценка и незабавно ще затворят разговор. Започнете да говорите с партньора си, за да изградите по-добра връзка с него.

Tagged , ,
на горе