Как да лесно да преминаваме през тежките разговори с партньора си?

Как да лесно да преминаваме през тежките разговори с партньора си?
Любов и партньорство

Как да лесно да преминаваме през тежките разговори с партньора си?

 

 

Смехът е мощен инструмент за сближаване на хората, по-лесно преживяване на конфликтите и намаляване на напрежението. Всички сме чували, че смехът е най -доброто лекарство и е истина. Смехът облекчава стреса, повишава настроението и ни прави по -устойчиви. Но също така помага и в нашите любовни взаимоотношения.

Ако връзката ни е започнала съвсем скоро, то хуморът може да бъде ефективен инструмент не само за привличане на другия човек, но и за преодоляване на всяка неловкост, която възниква по време на процеса на опознаване. В установените отношения хуморът може да поддържа нещата вълнуващи, свежи и живи. Също така може да ви помогне да преодолеете минали конфликти и разногласия, които могат да се натрупат с течение на времето и да разрушат дори най -силните връзки.

Споделянето на удоволствието от хумора създава усещане за интимност и връзка между двама души. Когато се смеете, създавате положителна енергия помежду си. Той действа като силен буфер срещу стрес, разногласия и разочарования в една връзка. А смехът наистина е заразен – когато чуете някой да се смее, това ви кара да се усмихнете и да се присъедините към забавлението.

Независимо дали искате да подобрите отношенията си с партньора си, приятели, семейство или колеги, хуморът може да ви помогне. Ето и няколко полезни трика.

 

  1. Уверете се, че и двамата сте в настроение за шеги и закачки

 

Хуморът може да има както отрицателен, така и по положителен ефект. Правенето на груби, нараняващи забележки, а след това критикуването на другия човек, че не е в състояние да се пошегува, ще създаде още повече проблеми и в крайна сметка и ще навреди на една връзка. Хуморът може да ви помогне да преодолеете конфликта само когато и двете страни се намесят в шегата. Важно е да сте чувствителни към другия човек. Ако вашият партньор, колега, член на семейството или приятел е малко вероятно да оцени шегата, не казвайте и не го правете на всяка цена.

 

  1. Внимавайте за какво използвате шегата

 

Хуморът ви помага да останете устойчиви пред предизвикателствата на живота. Но има моменти, когато той се използва като прикритие за избягване, а не за справяне с болезнените емоции. Смехът може да бъде прикриване на чувствата на болка, страх, гняв и разочарование, които не искате да изпитвате или не знаете как да изразите. Можете да се смеете за истината, но прикриването на истината не е смешно. Когато използвате хумор като прикритие за други емоции, създавате объркване и недоверие във взаимоотношенията си. Не го правете!

 

  1. Нямате чувство за хумор?

 

Трудно ли ви е да се шегувате или да се отпуснете? Може би не мислите, че сте забавни на моменти. Или може би сте загрижени за това как ще изглеждате в очите на другите. Страхът от отхвърляне при опит за хумор е разбираем, но е важно да се отбележи, че не е нужно да сте комик, за да използвате хумора като инструмент в напрегнати ситуации. Въпросът не е да впечатлите или забавлявате другия човек, а просто да подобрите настроението и да разсеете напрежението. Единственото, което може да се случи е да подобрите настроението и да доведете до един благоприятен развой на ситуацията. Просто е – баланс!

Вижте още ⤵️

Защо е здравословно да бъдем във връзка 

Трите зодии, които биха се върнали при бившия през 2022 г.

Не сме интимни вече!  Помощ!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе