Защо е здравословно да бъдем във връзка?
Любов и партньорство

Защо е здравословно да бъдем във връзка?

 

 

Отстрани срещите изглеждат нещо изключително вълнуващо и забавно – запознаваш се с нов човек, ходите на ново място, вечеряте заедно в ресторант, опознавате се, говорите за сериозните неща от живота. Усещането за потенциална нова връзка създава еуфорични чувства и ни кара да мечтаем. Ако говорим за позитивите от първите срещи – те наистина са много.

Замисляли ли сте се обаче колко хубаво би било всеки път да изживяваме първата среща с партньора си, пеперудите в стомаха никога да не излитат, а смехът и забавленията да са непрестанна част от нашата връзка. Връзките не трябва да са скучни – точно обратното! Те правят живота ни по-хубав и са здравословни. Ето и 5 причини това да е така.

 

  1. Учим се да бъдем по-малко егоисти

 

Когато се прибираме след дълъг работен ден, рядко се случва да започнем да приготвяме вечеря за себе си. Обикновено поръчваме нещо онлайн или хапваме набързо. Когато сме във връзка обаче, нещата стоят по съвсем различен начин. Нашият партньор, който също е имал изморителен ден, може да ни даде мотивация да приготвим нещо вкусно  и здравословно. Наличието на връзка ни кара да мислим и за някой различен от нас. Това ни учи да бъдем по-малко егоисти не само към партньора си, а и към околните.

 

  1. Понижаваме нивата на стресовия хормон кортизол

 

Да имаш партньор до себе си означава, че има кой да носи част от тежестта на живота ти. След натоварен ден всеки иска да сподели какво му се е случило и да изкара негативното чрез един спокоен разговор, в който да бъде изслушан. В този случай знаем, че партньорът ни е до нас и винаги ще ни разбере. Ето още една причина връзките да бъдат здравословни – по-малки нива на стресовия хормон кортизол.

 

  1. Шансовете за депресия са по-малки

 

Една от основните причини за депресията е чувството на самота. Дори и само мисълта, че до теб има някой, те прави по-щастлив и по-спокоен.

 

 

  1. Научаваш повече неща за себе си

 

Освен да научим много неща за партньора си, докато сме във връзка, ние опознаваме и себе си. Ще разберем както добрите, така и лошите черти на характера ни. Способни ли сме да правим компромиси? Колко сме внимателни към отсрещния човек? Търпеливи ли сме? И това не е всичко. Познаването на себе си те прави по-добър човек не само към най-близките, а и към околните.

 

  1. Влизането във форма е по-лесно

Започването на диета или здравословен режим винаги е по-лесно, когато е споделено. Имаме с кого да отидем на фитнес, да бягаме из квартала или да приготвим нискокалорична вечеря. Наличието на партньор е и най-добрата мотивация за качествена тренировка или стриктно спазване на хранителен режим.

 

Вижте още ⤵️

Не сме интимни вече! Помощ!

7 психологически трика, за да го накарате да жадува за вас

Виж кои са най-честите интимни проблеми при младоженците 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе