Кажи „Сбогом“ на всички фалшиви любови и приятелства – заслужаваш много повече от това

Кажи „Сбогом“ на всички фалшиви любови и приятелства – заслужаваш много повече от това
Любов и партньорство

Кажи „Сбогом“ на всички фалшиви любови и приятелства – заслужаваш много повече от това

По принцип не се нуждаете от контролен списък с легитимни и нелегитимни причини, за да прекратите приятелства. Това всъщност върви заедно с инстинкта и сърцето ви. Въпреки това, днес ще ви представим някои върпоси, които да си зададете, за да направите тези неясни ситуации малко по-ясни.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Защо да прекратите приятелства

Чувствате ли, че това е истинско?

Някои хора са приятели с вас заради това, което можете да направите за тях. Приятелите, от които нямате нужда са тези, които многократно се опитват да ви продадат нещо, искат пари назаем отново и отново или следят за услуги. Тези приятели рутинно преминават границата между приятелство и използване.

Вие сте приятели, защото те ви държат назад точно толкова, че можете да обвинявате тях, а не себе си, че не сте постигнали мечтите си. В крайна сметка нямате нужда от приятели, които само ви използват. Защо са ви? Нима го заслужавате? Бъдете по-уверени в себе си и накарайте останалите да ви уважават.

Пречите ли си един на друг?

Знаете ли, че нездравословните психологически навици като склонност да се принизяваме един друг или да се оплакваме постоянно, могат да се разпространяват от приятел на приятел. Или нездравословният образ на тялото или нарушените хранителни навици може да са култура във вашия кръг.

По-сериозно, ако се борите с проблем със злоупотребата с вещества, нормализиран от приятелска група, трудно е, но от решаващо значение да изоставите тези приятели. Наистина, появяването в един и същи бар с едни и същи хора неизбежно ще доведе до същото поведение.

В идеалния случай приятелите работят заедно, за да се хранят по-добре, да се обединят, за да тренират или да преживеят заедно ужасите на спирането на пушенето. Но ако вашият приятел ви съблазнява, притиска ви да пиете или пушите, след като сте показали ясно, че се опитвате да се промените, или по друг начин се присмива на опитите ви да се грижите за себе си, може би е време да се дистанцирате.

Манипулиран ли си?

По същество – манипулацията е управление на емоциите на другите, и то не по добър начин. Наистина е трудно да се прецени дали това се случва или не, защото да бъдеш обект на манипулация е като да си пословичната жаба в бавно врящата вода – едва след като излезеш, осъзнаваш пълната степен на случващото се.

Но има улики: вашето приятелство може да изглежда ненужно сложно. Нямате думи, когато другите ви питат за приятелството. „Сложно е“ е най-доброто, което можете да съберете.

Друга следа: без да го осъзнавате, вие сте се променили към по-лошо в резултат на това приятелство (по-малко щастливи, по-малко сигурни, по-малко уверени), но по някакъв начин вие сте този, който винаги се извинява. Или може просто да чувствате, че нещо винаги е изключено. Дори питате приятеля си „какво не е наред?“ но отговорът (или произтичащото мълчаливо отношение) просто ви прави още по-объркани.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ:

Любовта е красива, когато е споделена! Без лъжи, болка и обида

Емоционалната изневяра е на една крачка от приятелството: Готова ли си да рискуваш?

Втори шанс се дава, докато любовта все още не си е отишла

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе