Какво се счита за измама? 4 основни вида изневяра в една връзка  

Какво се счита за измама? 4 основни вида изневяра в една връзка  
Любов и партньорство

Какво се счита за измама? 4 основни вида изневяра в една връзка  

 

Ето един от най -противоречивите въпроси на съвременните връзки: Какво се смята за изневяра? Само физическата изневяра ли се брои или има нещо повече?

 

Е, нещата не са толкова прости и да, има ТОТАЛНО повече в това. С развитието на качеството на нашия начин на живот се развиват и стандартите за измама.

Флирт, емоционална изневяра, физическа изневяра, изневяра в социалните мрежи … Чакай, какво? Измама в социалните мрежи? Това изобщо съществува ли?

О, да, така е. Живеем в ерата на социалните медии, което ни прави роби на нашите импулсивни решения, защото всичко е достъпно само с едно щракване. С други думи, изневярата никога не е била по -достъпна за нас. Само на един клик разстояние. Смешно, нали?

Но е истина. Има различни видове измами, от невинния флирт с колега до сексуалните отношения, но не всеки от нас го възприема по един и същи начин.

Някои хора определят изневярата като чисто физическа, докато други определят измамата като емоционална или комбинация от двете. И тук никой не греши, както и никой не е прав.

 

 

И така, какво се смята за изневяра в една връзка?

 

Има едно универсално правило, според което можете веднага да кажете дали е изневяра или не. Това правило включва задаването (сам на себе си) на следния въпрос: Бих ли споделил това, което правя в момента с партньора си, или бих го скрил от него?

 

Ако изпитвате желание да пазите тайна, тогава трябва да сте абсолютно наясно, че правите нещо, което не трябва. Защо? Защото знаете, че вашият човек би реагирал на това като на нещо неприемливо и това е основната причина, поради която не искате да го споделите на първо място. Страхотно правило, нали?

 

Така че, когато се съмнявате дали действията ви се смятат за измама, просто си задайте този въпрос и ще разберете със сигурност.

 

Измама ли е изпращането на текстови съобщения?

Да, изпращането на текстови съобщения може да се счита за измама, ако се притеснявате да споделите текстовото съдържание с партньора си. Наистина е просто.

 

 

4 основни вида изневяра в една връзка

 

Емоционална афера

Емоционалната измама е емоционална привързаност между вас и някой, който не е вашата половинка. Физическата измама не е непременно част от емоционалната афера, но може да бъде включена.

Някои хора смятат, че емоционалните отношения не са голяма работа, въпреки че този вид изневяра е по -сериозен, защото не се основава на импулсивно решение като физическата измама.

Това е афера на сърцето, която може да накара партньора ви да се чувства предаден и отхвърлен. Приоритизирането на друг човек повече от настоящия ви партньор може да разруши дори най -силните връзки.

 

Кибер афера

Кибер аферите са най -популярни в нещастните взаимоотношения, защото човекът не чувства, че изневерява на партньора си, тъй като всичко това се случва онлайн.

Ето обаче няколко индикатора, че все пак може да е кибер афера:

Вашият партньор се опитва да запази това в тайна.

Има много флиртове.

Той се доверяват на тях за емоционална подкрепа, а не на вас.

Има емоционален и сексуален нюанс.

 

Обектна афера

Вероятно досега не сте чували за този тип измама. Обектната афера се случва, когато партньорът ви е обсебен от нещо извън вашата връзка.

Това нещо може да им е хоби, гледането на порно, натрапчива идея. Обектът на манията се превръща в основен приоритет и партньорът ви вече не ви обръща ни най -малко внимание.

Ако лицето е обсебено от порно, може да изпита невъзможност да има нормален полов акт с партньора си, защото вече не се възбужда от това.

 

 

Физическа афера

Със сигурност всички сме запознати с този тип афера. Това е един от най -популярните видове измами във филмите и в реалния живот.

 

Но това, което не знаете или не обръщате внимание е, че физическата връзка не означава само сексуален контакт с някой, който не е вашият партньор. Това също означава целуване, държане за ръце и всякакви неща, които се считат за физически.

 

Най -важното тук е намерението. Как се чувства човекът, когато прави някое от тези физически неща с някой извън връзката си? След като са уловени във физическа връзка, някои хора казват, че това не означава нищо за тях и са го направили импулсивно, докато други признават, че са емоционално обвързани. Така че физическите афери могат да варират от непреднамерени до сериозни.

 

 

Ако подозирате, че съпругът ви ви изневерява, ето някои общи признаци на изневяра в брака:

 

Емоционално дистанциране

Прекалено критичен съпруг

Тайнствено поведение (особено внимание върху телефона)

Работа „извънредно“ (и най -вече „извън града“)

Отделяне на повече време за външния им вид (нови дрехи, ходене на фитнес и др.)

Липса на секс

 

Ако забележите някое от горните неща (и вашият съпруг се държи по -странно от обикновено), тогава имате пълно право да поставите под въпрос тяхната вярност.

 

Какво се смята за измама в социалните медии?

 

Ето няколко неща, които се считат за измама в социалните медии (някои от тях са класифицирани като „микро-измами“):

 

Свързване с бивш.

Комуникация с други хора чрез кодово име.

Флирт в чата със случайни хора.

Изпращане на лично съдържание на някой, който не е ваш партньор.

Преструване на необвързан в социалните медии.

Споделяне на лична информация.

Изтриване на историята на търсенията.

Не забравяйте, че ако правите някое от тези неща зад гърба на партньора си и се страхувате, че той може да разбере за това, тогава това се счита за измама.

 

Защо хората изневеряват във връзка, вместо първо да я прекратят?

 

Защо хората решават да направят нещо зад гърба на партньора си, когато знаят, че това ще го нарани? Защо хората изневеряват в една връзка, вместо просто да я прекратят и да продължат живота си?

В повечето случаи това е така, защото те не са готови да се откажат от това, което имат (настоящият си партньор), но също така искат нещо повече.

 

Всъщност ключовата дума тук е РАЗЛИЧНО. Хората не изневеряват само защото се интересуват от някой по -добър, по -силен или по -силен. Правят го, защото се чувстват или заседнали в коловоза, или има нещо, което липсва на връзката им.

 

Така че, вместо да се занимават с този проблем, те решават да намерят тази липсваща съставка някъде другаде. Това може да бъде емоционална подкрепа, физическо удоволствие и т.н.

 

Прекратяването на една връзка означава загуба на нещо (настоящия им партньор), което поражда страх, особено ако те не са сигурни дали да сложат край на нещата на първо място. Така някои хора се озовават във физически, емоционални, онлайн и прочие изневери.

 

 

Задължително ли измамата разрушава отношенията във връзката?

Не, изневярата не винаги води до прекъсване на отношенията. Всичко зависи от сериозността на ситуацията.

Ако измаменият партньор не е в състояние да се отърве от проблемите с доверието, причинени от предателството на партньора си, това може да е краят на връзката им.

 

Също така, ако и двамата партньори са готови да работят върху връзката си и да се справят с всякакви нерешени проблеми, връзката им все още ще има шанс да процъфти.

Всичко зависи от нивото на доверие в една връзка и от това дали участващите партньори са готови да накарат нещата да работят.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе