Може ли човек да живее без захар?
Добра форма

Може ли човек да живее без захар?

 

Захарта причинява кариес, наддаване на тегло и диабет – това са обвиненията, в които хората вече са повярвали. Но се оказва, че тази сладост също причинява безплодие при жените и дори някои видове рак.

Може би е време да се откажете напълно от захарта?

Още от училище знаем, че захарта е жизненоважна за нас: децата се нуждаят от глюкоза, за да учат и запомнят по -добре. И глюкозата се образува от захар. Това означава, че ако премахнете захарта от диетата на децата, мозъкът им ще работи по -лошо и тялото няма да получи необходимото количество енергия.

 

„Наскоро учени от Университета на Джорджия в САЩ демонстрираха обратния ефект“, казва д -р Константин Спахов, общопрактикуващ лекар и гастроентеролог. „Те създадоха експеримент върху гризачи, по време на който се оказа, че животните, които са получили повече захар, се представят по -лошо при тестовете за учене и памет. Нещо повече, тези проблеми продължават да съществуват в зрелия им живот. Колкото и да е странно, учените отдават това на дисбаланс на микробите в дебелото черво. Видовете бактерии, които се възпроизвеждат по -добре на захар, се отразяват негативно на умствената дейност. Червата сега все по -често се нарича „втори мозък“ и връзката между неговото съдържание и човешката психология се изследва активно „.

 

Резултатите от експерименти върху гризачи потвърждават наблюдения върху бременни жени и техните деца, извършени от учени от Харвард. Децата, които консумират повече захар и са родени от майки със същите вкусови предпочитания, имат по -лошо развита фина моторика, интелект, памет и реч.

„Преди беше ясно, че учениците не се нуждаят от добавена захар или глюкоза за обучението си“, казва д -р Спахов. „Въпреки това е почти невъзможно да се убедят родителите в това и особено бабите. Те не вярват, че през по -голямата част от историята си човечеството изобщо е живяло без захар. Още в началото на 19 век. човек би могъл да изживее целия си живот, без дори да я опита. И това е било само добро за него. Захарта стана достъпна едва през 20 -ти век, а от 60 -те години на миналия век се превърна в истинско бедствие. Консумирайки все повече захар, човечеството по този начин е направило експеримент върху себе си:

Няколко проучвания излязоха тази година, свързващи консумацията на захар със сериозни здравословни проблеми. Данните на учени от Вашингтонския университет са много тревожни. Жените, които в тийнейджърските си години (13-18 години) са пили 2 чаши сладка сода или повече на ден повече от два пъти по -често и в по -млада възраст развиват колоректален рак (тумори на дебелото черво и ректума). На тези данни може да се вярва, защото те са получени от наблюдението на 116 500 жени в продължение на много години. Със сигурност те важат и за мъжете, тъй като този рак при тях също е „по -млад“ и е все по -често срещан на възраст под 50 години. Установено е също, че консумацията на захар е свързана с рак на панкреаса и матката, както и с по -лоша преживяемост след лечение на рак.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе