6 игри, които да практикувате с вашия домашен любимец

домашен любимец
Домашни любимци

6 игри, които да практикувате с вашия домашен любимец

Играенето на игри с вашия домашен любимец има много ползи. Това е чудесен начин да стимулирате естественото поведение, да насърчите упражненията, да намалите скуката и да увеличите тази специална връзка между вас и животното.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Българските алевити-потомци на скалната цивилизация на траките, Ататюрк вероятно е от тях

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Затова в тази статия ще ви представим някои забавни и лесни игри, които да опитате с вашия домашен любимец:

Криеница

Поставете любимо лакомство (за предпочитане нещо с разпознаваема миризма) в хартиен чувал. Навийте го на руло и го завържете на място с парче  безопасен за домашни любимци свързващ материал. Поставете пакета пред вашия домашен любимец и го насърчете да разкъса хартиения капак, за да стигне до лакомството вътре. След като той разпознае новия си „държач за лакомство“, започнете да правите играта по-предизвикателна, като го скриете на различни места в стаята. В крайна сметка вашият домашен любимец ще започне да „търси“, веднага щом го изведете да играе.

Ползите да си осиновите възрастен домашен любимец
6 игри, които да практикувате с вашия домашен любимец

Лакомство на гърба

Предизвикайте баланса и смелостта на вашия домашен любимец с тази забавна активна игра! Легнете тихо по корем и помолете приятел да постави малко лакомство в средата на гърба ви, за да насърчите животното си да се катери или да скача на гърба ви. Повторете тази дейност няколко пъти, докато вашият домашен любимец се настани удобно и остане по гръб, за да се наслади на закуската си. Започнете бавно да движите мускулите на гърба си, за да накарате домашния си любимец да се чувства комфортно с неговото „движене на земята“. Много смели домашни любимци може дори в крайна сметка да се насладят на езда, докато техните гледачи пълзят внимателно наоколо на ръце и колене! Забележка: тази игра изисква малко търпение.

Закон за балансиране

Работете върху баланса на вашия домашен любимец (и любовта към лакомствата), като държите лакомство достатъчно високо над главата му, за да го накарате да се протегне, за да го достигне. Постепенно увеличавайте височината, докато вашият космат приятел усъвършенства своето балансиране и се изправя все по-високо, за да достигне храната.

Гоненица

Изградете доверие и въведете някои упражнения в ежедневието на вашия домашен любимец, като играете малко на нещо като гоненица. Започнете бавно, изчакайте известно време, когато той се придвижи към вас. Бавно се обърнете и изпълзете от вашия домашен любимец, така че той да е „в преследване“. Когато той спре, не забравяйте да спрете и вие. След като вашият домашен любимец се почувства удобно да ви „преследва“, можете да опитате да смените ролите и игриво да преследвате малкия си питомник, когато той се отвърне от вас. Не забравяйте – животните-хищници са естествено устроени да се чувстват застрашени, когато бъдат преследвани, така че тази част от играта изисква голямо доверие между вас и животното, защото в противен случай може да станат инциденти.

Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец
6 игри, които да практикувате с вашия домашен любимец

Peek-A-Boo

Започнете бавно, легнете пред вашия четириног приятел и използвайте кърпа, за да играете на peek a boo. Наблюдавайте внимателно вашия спътник, за да видите какво му харесва и какво може да причини безпокойство. Тази игра не е за срамежливите домашни любимци!

Хвърляне на пръчка

Тази игра е много позната на всички, като е най-подходяща за кучетата. Излезте в двора и започнете да хвърляте пръчка, като чакате кучето ви да я донесе. По този начин то ще се научи да бъде концентрирано, както и ще изразходва излишна енергия. Разбира се, ако сте нови в това, трябва да проявите търпение, защото в началото вашият домашен любимец може да не проявява интерес, но с времето и с правилно обучение ще се научи.

Накрая не забравяйте, че всеки домашен любимец има уникална същност, със специфични харесвания и нехаресвания. В резултат на това вашият домашен любимец може да не се радва на всички ваши опити за взаимодействие – поне в началото. Затова наблюдавайте какво му харесва, за да си гарантирате, че качественото време, което прекарвате с вашия приятел, е приятно и за двама ви!

Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

Tagged , ,
на горе