Защо французойките ядат каквото искат и никога не напълняват

Защо французойките ядат каквото искат и никога не напълняват
Добра форма

Защо французойките ядат каквото искат и никога не напълняват

Французойките не напълняват. Провокативно и дръзко твърдение, нали? Може би, но е факт, че във Франция процентът на жените с наднормени килограми е значително по-нисък.

Целулитът е породен от хормонални смущения

Откажи цигарите, без да качиш и грам. Виж как?

Обуй проклетите шорти!

В кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Тайните на добрата фигура на френските жени

Има няколко теории защо французойките са традиционно по-слаби. Като начало те са по-суетни. И те имат много по-добри дрехи. Да не забравяме, че Франция е родината на Chanel, Balenciaga, Dior и т.н. Когато имате хубави дрехи, си струва да се поберете в тях. Но най-важното е, че те водят до късно активен интимен живот в сравнение със средностатистическата европейска или американска жена. Лесно е да се разбере защо Франция е пълна със стройни красавици като Софи Марсо, Ванеса Паради, Жулиет Бинош, Беатрис Дале и Еманюел Беар.

„Интимните отношения с мъжете са съществена част от живота“, вярват френските жени и са сексуално активни до късна възраст.
Разбира се, хапването на нещо вкусно може да бъде толкова добро, колкото и преживяванията в леглото, както французите знаят добре. За французойките храненето е ритуал, акт на любов и уважение към себе си – те ще обърнат специално внимание на храната си и никога няма да се хранят разсеяно, докато гледат телевизия. Вероятно те прилагат същата преданост и към любовната игра, която всеки знае, че е най-добрата част от интимните отношения.

Французойките ядат това, което ние считаме за „храна за угояване“ – кроасани,франзели, шоколад, сирене и други подобни. И се отвращават от фитнеса. Може да ви прозвучи парадоксално, но ако се отдадете разумно на сетивата си, е по-малко вероятно да напълнеете. Това, че сте гурме любител, няма да ви донесе наднормено тегло: това, което ви кара да пълнеете, е да ядете лоша храна, в неподходящо време, в неподходящи количества. Безсмислено хранене, за разлика от съзнателното.

Не е нужно да си гений, за да забележиш, че повечето хора с наднормено тегло не ядат за удоволствие. Те ядат за комфорт, за облекчаване на стреса; ядат, защото са депресирани или отегчени, или просто за да имат какво да правят пред телевизора. Те се хранят, докато ровят в телефона, в колата или на бюрата си на работа. Хранят се напълно несъзнателно и едва когато дрехите им вече не стават, забелязват какво са направили.

Тайните са много прости и изключително логични. Яжте прясна храна, красиво приготвена (за предпочитане сами). Яжте на масата и се концентрирайте върху храната си, дъвчете бавно, вкусвайте всяка хапка. Яжте разумни порции, но не пропускайте нещата, които обичате (като шоколад) и преди всичко се наслаждавайте на храната си.

Колкото повече експериментирате с храни, които подхранват тялото, особено пресни плодове, зеленчуци и билки, толкова по-здравословно ще се храните и това ще се отрази не само на фигурата, а и на настроението ви. Ако ядете боклуци, ще се чувствате мудни и подпухнали. Ако дадете на тялото си най-доброто гориво, получавате най-добри резултати.

Французите се съпротивляват на бързото хранене и нездравословната храна и се борят със затлъстяването при децата, те забраняват автоматите за продажба на сладкиши в училищата. Ядат предимно сезонни плодове и зеленчуци – нещо, в което има огромна доза логика.

И ако вече сте напълно убедена, просто отидете и си купете прясна риба и билки за вечеря. Сгответе, сложете изискана покривка, подходящ порцелан и запалете няколко свещи. Насладете се на вечерята, без включен телевизор. След това се насладете на парче от най-добрия органичен тъмен шоколад и чаша хубаво вино. Гениалните неща винаги са прости.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе