Обуй проклетите шорти!
Психология

Обуй проклетите шорти!

 

Фокусирайте се върху невероятното тяло, което имате сега, отпразнувайте всичко, което е в състояние да направи сега, и оценете всичко, което ви позволява да изпитате, сега! Няколко съвета от лайфкоуча Джорджина Кокс

 

„Моля, разберете, че не е нужно да чакате, докато тялото ви започне да изглежда по определен начин, за да облечете нещо, заслужавате го СЕГА!“ – това съветва всички жени треньорът по личностно развитие Джорджина Кокс. Ето какво споделя тя:

Прекарах по-голямата част от тийнейджърските си години и доста от живота си на възрастен човек, ограничавайки се в избора на това, което ще облека.

„Когато отслабна, ще го нося”

„Щом ръцете ми отслабнат, ще го нося”

„Когато се отърва от целулита си, ще го нося”

„Когато краката ми са по-оформени, ще нося това”

За мен това продължи години наред. Искрено си мислех, че мога да нося определени неща само когато тялото ми изглеждаше като този „перфектен“ образ в главата ми. Дори след като отслабнах със 70 килограма, все още не чувствах, че мога да нося някои неща.

Отне ми време да осъзная, че единственото, което диктува това, което ми е „позволено“ да нося, е увереността в себе си, която ми липсваше. Ето това трябваше да се промени, а не тялото ми.

Започнах да искам не само да съм уверен в себе си, за себе си, но и за невероятните жени, които познавах. За моите приятели, семейството ми и по-специално, за малката ми сестра!

Сега знам, че винаги ще имам малко по-едри бедра, винаги ще имам стрии и винаги ще имам целулит но ще продължа да нося това, което ме кара да се чувствам добре!

Заслужавам да нося дрехите, които искам, както и вие!

Носете всичко, което ви кара да се чувствате добре, независимо дали все още се чувствате „достатъчно добри“, защото ВИНАГИ сте били достатъчно добри.

Носете всичко, което ви кара да се чувствате уверени, независимо от размера, защото тялото ви не се дефинира с число, нито вашата увереност.

Носете всичко, в което се чувствате комфортно, независимо в какво е облечен някой друг, защото обличате тялото си за вас!

Обуйте тези къси панталони, този секси топ, тази женствена рокля и си напомнете толкова пъти, колкото ви е необходимо, за това лято НЯМА размер !“

Популярната в Инстаграм и Фейсбук дама дава още полезни съвети за увереност и самочувствие:

„Спрете да сравнявате тялото си с това как изглеждаше в училище!

Напълно нереалистично е да очаквате тялото ви да остане със същата височина, тегло и процент телесни мазнини, както когато сте били ДЕТЕ.

Телата ни са проектирани да се променят и растат, особено ако сте жена!

Ние сме биологично създадени с мисията да носим и раждаме деца. За да направим това, има различни неща, които ще се случат на телата ни.

Напълняването, телесните мазнини, увеличаването на бедрата и бюста е нормална част от растежа на нашите тела, обикновено започвайки от училище, като този растеж изглежда различен за всички!

Всеки има различна генетика, различен метаболизъм и различен живот, което означава, че тялото ви ще се развие съвсем различно от това на някой друг, като всеки има свой собствен темп на растеж.

Животът се променя, защо не и телата ни?

Вашето здраво и силно тяло може да не прилича на това, което сте имали в училище, но това е вашият постоянно развиващ се дом и единствената цел е да ви подкрепя през вашия прекрасен живот!

Вашето тяло ви позволява да изпитате ВСИЧКО, което правите, като се занимавате с това как е изглеждало тялото ви ПРЕДИ, не успявате да оцените напълно всичко, което тялото ви прави ДНЕС.

Фокусирайте се върху невероятното тяло, което имате сега, отпразнувайте всичко, което е в състояние да направи сега, и оценете всичко, което ви позволява да изпитате, сега.

Затова – носете проклетите шорти!“

 

Tagged , ,
на горе